Podľa Stellu je kolízia “neakceptovateľná”. Keby sa Norris neospravedlnil, mohlo to mať následky | Magazín F1 - F1online.sk

Je to jednoduche, tak ako minuly rok viacmenej nezasahovali do ich suboja (az ku koncu Oscar “pomahal”) a nemali 1-2, tak je tomu aj teraz.
Nikto Landovi nezakazoval utocit a ak bol rychlejsi, predbehnut Oscara mohol, len to mohol a mal urobit rozumnejsie.
Ze sa tak nestalo nie je chyba ani McLarenu, ani Oscara a sam Lando to vie…

Samotna predstava, ze lider sampionatu ma pustat po TR druheho v poradi, je natolko absurdna, ze nerozumiem co sa vobec riesi :slight_smile:

2 Likes

Norris bojoval o titul… o akom ich suboji to pises :smiley:

rychlejsi bol, ale zase nie o tolko aby ho v pohode obletel… ved sedia v rovnakom monoposte… rozdiel bol iba v pneu…

Vieme to vsetci, ze je to len jeho chyba. Ale tim by mal bojovat aj za priority timu a nie jazdcov, tak ako nam to dokazovali minuly rok, ked nechali Piastriho blokovat Norrisa a brat mu body… Vtedy Piastrimu neslo o nic a neodpratali ho a teraz tiez nie, lebo vedie sampionat. Ja by som v prvom rade pzoeral na tim, az potom na jazdcov… Kedze maju taky naskok…

Samotna predstava, ze jazdec co bojuje o titul sa musi pretahovat este s timovym kolegom, ktory nema najmensiu sancu na titul…

Sam si potvrdil co som pisal a uviedol priklad ich interneho suboja, kde je irelevantne, ci Oscar bojoval o titul - medzi nimi ako kolegami prebiehal suboj do ktoreho sa nezasahovalo, pretoze nemaju 1-2, tak ako aj teraz - ak to nevies, ci nechces pochopit, tak uz vela nevyriesime :slight_smile:

Stale plati co som napisal, je absurdne, aby sa lider sampionatu dobrovolne oberal o body a tim co deklaruje, ze nema 1-2, takto zasahoval…

Hlavnou príčinou kolízie je neschopné vedenie McLarenu a to Brown a Stella! Keby v McLarene šefoval Wolf alebo Horner tak by sa také niečo ani náhodou nestalo, resp. keby v McLarene šéfoval Ron Dennis. Oskar je nováčik v tíme a jazdí agresívne voči Landovi. Minulý rok ho vypoklonkoval z 1. miesta na 3. miesto a poškodil mu aj monopost. A to Lando bojoval o titul. Toto je neakceptovateľná situácia, a celé je to len chyba slabého vedenia.
V Kanade bol Lando rýchly a mohol útočiť na 3. a aj 2. miesto, keby Oskar nebránil svoje miesto ako keby to bol posledný závod sezóny a bojoval by o titul z Maxom Verstapenom!

1 Like

Ty pises o lidrovy, ktory sa dobrovolne neobera o body, ako by on rozhodoval o tom ci ho pusti, alebo nie, ale ja pisem o timovej rezii, ktora tu nebola minuly rok ked bol prave Norris ten co bojoval o titul. A neni ani teraz, ked islo vlastne timu o ziskanie viac bodov. Cize tam nejde o to, ze neni jednotka dvojka, ale o to ze tim minuly rok ukazal ze im je podstatny pohar konstrukterov, pred tym jazdeckym titulom a teraz uprednostnili Piastriho body o titulm navyse proti timovemu kolegovi a nie body pred tim, do pohara konstrukterov…

Dokola to iste a nic neriesiace…

Najma zavadzas, ked tvrdis, ze McLaren v Kanade uprednostnil Piastriho, to nie je pravda.
Opat pisem, tak ako minulu sezonu, ani teraz McLaren nepouzil TR, lebo nema 1-2.
To neustale ignorujes a spominas PK, ktory maju navyse zatial pohodlne v rukach, no z nejakeho dovodu ziadas tim co nema 1-2, aby umelo zasiahol proti ich lidrovi PJ, ved to je absurdne.
Naozaj, v dobrom naposledy, podstatne fakty a nie reci a pocity:
1, Lando spravil chybu, ktoru si sam hned uvedomil a vidi to tak drviva vacsina laickej aj odbornej verejnosti, tak isto ako ze
2, Oscar nic zle neurobil
3, McLaren ich nechal zavodit tak, ako uz neraz tuto aj minulu sezonu, kedze nemaju 1-2

A preto tvrdim, ze s ich naskokom v PK, spolu s horeuvedenym, by bolo chore ziadat lidra samionatu vzdavat sa pozicie, navyse v time co nema 1-2 (nehovoriac, ze to, ze by Lando predbehol Kimiho je cisto teoria). Viac sa k tomu uz nebudem vyjadrovat, postoj je jasny, mozes mat iny :slight_smile: