Podľa Péreza sa jazdci Red Bullu neustále prispôsobujú Verstappenovi: Vedel som, ako to dopadne | Magazín F1 - F1online.sk

Nahradenie Sergia Péreza jazdcami z juniorky dopadlo katastrofálne. Liam Lawson s Júkim Cunodom doteraz získali pre Red Bull len sedem majstrovských bodov. V kokpite sa najskôr trápil jeden, teraz sa trápi druhý. Mexický pretekár, ktorý bude od budúcej sezóny obliekať kombinézu Cadillacu, to vraj predpovedal.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/211331/podla-pereza-sa-jazdci-red-bullu-neustale-prisposobuju-verstappenovi-vedel-som-ako-to-dopadne

To ako Sergio v poslednych pretekoch sezony 2021 brzdil Lewisa, na to nezabudnem nikdy. Perez je král povedal Maxo a aj vdaka tomu Max vyhral.

Nooo … on určitě není Checo tak špatný jak to vypadalo poslední roky u RB, ale zase mu nenadržujme - protože Albon nebo Gasly budou myslím na stejné nebo lepší úrovni. On měl opravdu Perez předvádět lepší výkony s tak dominantním autem jako byla speciálně kára v roce 23. Uvidíme jak si povede proti Valtterimu, já myslím že by to mělo být vyrovnané, ale čekal bych že by mohl být fin maličko rychlejší…

2 Likes

Asi už vím, proč se mi po něm nestýskalo…

1 Like

Každý fanúšik pri zmysloch vie, že to auto je pošta okolo Verstappena a nikdy nebude fungovať s pilotom, čo má iný jazdecký štýl.

Protože řekl pravdu? :joy:

Pravda je, že on tam kvůli podpoře a přizpůsobení Verstappenovi byl angažován, jinak už byl dávno mimo F1. Jakmile svoji roli přestal plnit uspokojivým způsobem, tým se s ním rozloučil, nic divného. Nic tam nevybudoval, nic si nevybojoval, ani tam kvůli tomu nebyl. Že od té doby zažívají pokles není nic mimořádného ani hodného toho, aby to komentovala odložená dvojka. Konec konců, jeho nový týmový kolega měl tu samou roli a nevšimla jsem si, že by si průběžně stěžoval, co všechno mohl dosáhnout, kdyby nebyl tým postavený podle Lewise, a Mercedes od té doby taky zažívá pokles formy. Je to normální, žádný tým nedominuje navěky, a zaplaťbůh za to.
Oba ze svojí role vytěžili titul vicemistra světa, co by si vlastně víc představovali. Měli by být vděční za příležitost, kterou dostali, ale mám pocit, že to platí jenom v jednom případě.

Až na to, že pomohl Verstappenovi k prvnímu ušmudlanému titulu.

Ano. Tam svoji úlohu splnil a byl za to opakovaně oceněn. Od té doby byl Redl Bull natolik dominantní, že je otázkou, nakolik by jeho úlohu mohl plnit některý z vlastních jezdců RBR, který neměl to štěstí být ve správnou chvíli na správném místě. Může za to být jedině rád.