Podľa Norrisa má najlepšie šasi s aerodynamikou Ferrari: V zákrutách majú neuveriteľnú rýchlosť | Magazín F1 - F1online.sk

Po Veľkej cene Austrálie môžeme skonštatovať, že favoritom na zisk majstrovského titulu je Mercedes, ktorý za svoju výhodu vďačí predovšetkým pohonnej jednotke. Podľa Landa Norrisa totiž nie je najlepším tímom z hľadiska šasi. Tento primát patrí Scuderii.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/228614/podla-norrisa-ma-najlepsie-sasi-s-aerodynamikou-ferrari-v-zakrutach-maju-neuveritelnu-rychlost

Bojím sa, že rýchlosť Ferrari v zákrutách nebude stačiť na to, aby porážali Mercedes. Na druhej strane som šťastný, že Ferrari odviedlo výbornú prácu a postavilo rýchle auto, len je škoda, že vzhľadom na výklad pravidiel ich motor nemá dostatočný výkon, ale to už nezmeníme … Taktiež nie som stotožnený ani s dodatočnými 5 sekundami na štarte … :frowning:

1 lajk

Však Ferrari bylo taky nejlepší. Podělali Q, a nebýt strategického failu, tak by vyhráli závod nebo minimálně double pódium.

Závody se vyhrávají v zatáčkách a ne na rovinkách.
McLaren měl slabé top speedy a vyhrál tituly.
Slabé týmy mají nejvyšší topspeedy a nemají nic.

Asi si zaspal tu změnu u motorů, a že se nejvíce získává na rovinkách ne skrze top speed, ale skrze energy deployment