Podľa Leclerca nie je výsledok Ferrari prekvapením: Sme na tom tak, ako sme očakávali | Magazín F1 - F1online.sk

Skončili mesiace a mesiace veľkých očakávaní v austrálskom bahne? Posledné tri týždne priniesli niekoľko náznakov, že Ferrari nie je v majstrovskej forme, ale prehru s Júkim Cunodom a Alexom Albonom v austrálskej kvalifikácii nikto nečakal. Chlapci v červenom musia prehltnúť poriadne horkú pilulku a nespanikáriť je v tejto chvíli pomerne náročné.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/190296/podla-leclerca-nie-je-vysledok-ferrari-prekvapenim-sme-na-tom-tak-ako-sme-ocakavali

Milujem toto vynášanie súdov po prvej kvalifikácii sezóny…
Už skončili aspoň prvé preteky?
Hamiltona budem hodnotiť až po prvých 3-4 pretekoch…

2 Likes

Ja jsem hamiltona zhodnotil uz pred rokama a vidim, ze jsem mel pravdu :smiley:

Iste pozname tvoje objektivne nazory, ked sa mu nedari tak je neschopny a ked vyhrava tak ma stastie :grinning:

3 Likes

Charles to povedal velmi dobre… zajtra nepotrebujeme zazrak ale dobre body… umiestnenie v top 4 bude dostacujucim vysledkom na zaciatok a nasledne poznavanie auta nam napovie viac o tom, ci to auto ma potencial alebo nie

1 Like

Nic necakane,avsak,velky je odstup od Mclarenov…To je pre Ferrari velmi zle,kedze zjavne,aj keby Leclerc zajazdil ciste kolo,by bol najlepsie az 4 ty.Hamilton nesklamal,pri premiere je byt na urovni Leclerca v kvalifikacii super.Zajtra ,ak zaprsi moze Hamilton dokonca bojovat o vitazstvo.

Nuž musím skonštatovať, že kvalifikačný výsledok FERRARI ma vôbec nepotešil. Ak táto kvalifikácia odráža skutočný výkon FERRARI, tak to je smutný vstup do sezóny …
Trošku ma desí výkon McL, lebo to by mohlo naznačovať, že v tejto sezóne neuvidíme žiadne napätie v boji o titul … :frowning:
A výkon LH nie je nijak oslnivý a uvidíme, či prinesie vyššiu pridanú hodnotu do FERRARI ako CS, ktorý ako je vidieť sa vo Williams-e udomácnil vcelku dobre.
Nuž a nováčikovia sú tam, kde sú …

Tak mi neostáva len dúfač, že zajtrajšie preteky budú pre FERRARI úspešnejšie a hlavne nech donesú dobrú porciu bodov …

Práveže je prekvapením. McLaren vpredu sa trochu čakal, aj keď nie o toľko, no Ferrari malo byť hneď za nimi, zatiaľ čo RB s Mercedesom až na 3-4. mieste.

Australia bola, a vzdy bude specifickym okruhom.
Sudit vykonnost sa na nej sice da, ale s rezervou…

Realne obraz o sile mozeme mat tak po 5-6 VC.

V Barceloně se budou měnit pravidla pro flexibilitu.
Tam může hodně změnit a celé to úplně překopat.

Takže hodnotit můžeme klidně až okolo poloviny sezony.

Enzo, myslim, ze novacikovia to mali lahsie, ked sli do sezon, kde nebola extremna vyrovnanost.
Teraz, ked auta deli menej ako 1s (v Q1), +slaby vykon novacika, a mame hned koniec v Q1.
Nezavidim im, a myslim si, o vsetkych, ze to budu mat velmi narocne. Celu sezonu. Skusenosti mat mozu, ale zacinam si mysliet, ze tieto auta su tak extremne citlive a narocne na ovladanie, ze bez niekolko pretekovych skusenosti, to lahke nebude.
Uz to nieje len ze len Max vie jazdit v RBR, mam pocit, ze tam pilotovi auto bud sadne, alebo ma smolu.
Myslim to celkovo na generaciu aut, a zaroven posledne upravy pravidiel, prip. vychytavky timov…

Inak, neda mi nepovedat…
Q1 - auta nesli naplno, casovo to krasne vidiet… Napriek tomu RedBull a Mercedes ostal v Q1 ? :slight_smile: Kolko ti novacikovia vlastne stracaju, ved je to viac ako +1s… :slight_smile:

1 Like

S nováčikmi úplný súhlas. A s autami RBR to nie je len o tejto generácii áut. Gasly aj Albon dostali rovnaký náklad od Maxa s predchádzajúcou generáciou a Pérez s oboma.

Zároveň už je tých pilotov celkom dosť v druhej sedačke RBR, ktorým to nesadlo na to, aby sme povedali, že buď im to sadne alebo nesadne. Zjavne to nesedí nikomu od čias Ricciarda. A 2019 nemôže nikto povedať, že auto bolo robené vyslovene na Maxa a Gasly tam horel od začiatku.

Bolo by zaujímavé vidieť tam vedľa Maxa takého Leclerca (viem, že sa to nestane) alebo Alonsa.