Podľa Leclerca motor Ferrari „citeľne stráca“: Mercedes má veľkú výhodu | Magazín F1 - F1online.sk

Je základom tohtoročného úspechu Mercedesu výhradne pohonná jednotka? Aerodynamika monopostu W17 nevzbudzuje taký veľký rešpekt a analýzam odborníkov dominujú rôzne prvky Ferrari, McLarenu a Red Bullu. Mercedes však zjavne funguje najlepšie ako celkový balík. Všetko nasvedčuje tomu, že v porovnaní s Ferrari má najväčšiu výhodu práve po stránke motora.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/234473/podla-leclerca-motor-ferrari-citelne-straca-mercedes-ma-velku-vyhodu

Od začiatku som písal, že Ferrari bez nového motora nemá čancu, keďže ich potopilo to, že sa snažili prispôsobiť pravidlám, ktoré nakoniec zmenili. Určite, ak by vedeli, že na štarte bude extra čas na prípravu roztočenia turba, tak by ho až tak neminimalizovali, ale s tým sa teraz zž nič robiť nedá. Uvidíme, aké rozhodnutia príídu v najbližšej dobe … :frowning:

No ne že by jsme to chtěli znovu vytahovat, ale když jsme to psali my, bylo tu hodně agresivní nevole :squinting_face_with_tongue:

1 lajk

Hlavně, že mají ocelové hlavy.

Motor jim nefungoval jak si mysleli a museli ho předělat na nižší výkon , aby měli spolehlivost. Hlásili to dopředu…že mají problémy a jejich guru Zimmerman odchazel k Audi…To není o malém turbu…jestli si někdo myslí že obětovali výkon, kvůli lepšímu startu, tak je zhola mimo.

3 lajkov

Mimo je ten,kto si mysli,ze vie co,preco a ako to urobili vo Ferrari. Tvoje dohady,sny a nepodlozene info tu prezentovat ako fakty, je vizitka manipulacie a vytvaranie klamstiev. Zbytocne sa snazis,od reality si na mile vzdialeny.

Tak Graham je motorvý guru, v prosinci tu běhal, jak se na 26 s motory nic měnit nebude a vidíme jaká je realita

1 lajk

Já tu viděl jednoho guru, který psal, že má Honda nejlepší elektro ještě nad Mercedesem.

3 lajkov

Nebyl to ten, co psal potom, že Honda nemá ani baterii? :thinking:

1 lajk

Já tu od jednoho četl že Honda je v pohodě a na Mercedes moc neztrácí :distorted_face:

1 lajk

Tak to jsme četli toho stejného odborníka. :+1:

3 lajkov

No to je co bude, v co se doufá, ne co že je, Puffe.

1 lajk

No vidíš Puffe, já tam napsal, že si to myslím, neprezentoval jsem to jako fakt a taky jsem napsal zklamání z Hondy, nevím nad čím si tu chceš ■■■■■ triko :smiley: nevystupoval jsem tu jako Ferda a Graham, že jsou všichni idioti co nerozumí motorům a netvrdil jako fakt, že se motory na 26 nebudou upravovat

1 lajk

V pondělí padne Zelené trojce poslední půlroční letošní radost, že Mercedes podvádí s kompresními poměry.
turtle

Však se neupravuji.

Ne? a co ty změny od Miami? :open_mouth:

1 lajk

Však počkej až uvidíš, co udělali teď pro Monako. To Helmutko udělá vývrtku.

Ale vždyť vyšlo knižně …jak to bylo s motory Ferrari.

Mimo jiné kdyby se neměnily pravidla, Mercedes nic měnit nemusel…ufňukánci to dodnes nezkousli.

Najdou si k fňukání další věci. To už je životní úděl…