Presne o to mi ide ze to je uzavreta skupina ale warwick vadi proste uz len z principu kvoli znacke aut, ktorej dealership je na jeho meno (nadsazka)
Keby som mal vacsiu disciplinu tak sem uz vobec nechodim si to citat ale som len slaby smrtelnik
Presne o to mi ide ze to je uzavreta skupina ale warwick vadi proste uz len z principu kvoli znacke aut, ktorej dealership je na jeho meno (nadsazka)
Keby som mal vacsiu disciplinu tak sem uz vobec nechodim si to citat ale som len slaby smrtelnik
Nejlepší roky byly, když ve FIA byli v jednu chvíli na hlavních pozicích Todt, Brawn, Domenicali, Todtova žena atd.
Pěkná bída, jako kdyby Brawn a Domenicali neměli manželky…
Toto Wolff ma zenu
No, a taky Bernie Ecclestone (Fabiana Flosi, viceprezidentka FIA pro Jižní Ameriku ). Tohle řešit, tak se vůbec nezačne závodit.
Jsem pro aby VER dal vytlacoval, budeme moci tipovat ne jestli, ale kolik +s dostane navic, i pro Norrise je vyhodnejsi aby VER dostaval tresty za svoji pomalou jizdu…
No a já ti říkám, že jsem mluvil obecně o té problematice a nic s RBR jsem do toho netahal.
Kdyby nenavist nadnasela… to by ubylo letadel😎.
JJ, a ty budeš vzducholoď, že?
Chces rict, ze kdyz kouka na F1 nema sveho favorita v oranzove kombineze? . Geny nevycur…as. Jednou to byla pro jeho rodinu “srdcovka” a ja neverim tomu, ze uz mu je putna jestli vyhraje MCL nebo RBR…
Kdyby se hral zapas Sparty vs Slavie a rozhodci by byl syn zakladatele jednoho z nich to by bylo veselo.
Nezaujatost a objektivnost je nadherna vlastnost napsana na papire, v realite kazdy mame sveho favorita a zvlaste kdyz tam je/ byla nejaka vazba.
Muj nazor
Teddy Mayer byl rozvedený, vůbec nevíme, v jakém vztahu s bývalkou i synem byli, klidně vztahy mohly být špatné a kvůli tomu může McLaren třeba nenávidět. Požadavky na komisaře mají být ohledně jejich rozhodování, tam je co napravovat dlouhodobě. Ne ohledně nezávislého původu, to by vzhledem k provázanosti vztahů možná za chvíli neměl kdo pískat.
Prijde mi ze cim vice kamer a dronu k dispozici maji, tim se v incidentech vice vrtaji, pak to dopada jak to dopada. Z jasneho vinika jsou schopni vygenerovat nesmysl. To neplati o Mexiku, tam probehlo vsechno ok, jen tak dale, to je jasny.
To je sice vsetko pekne a on moze byt objektivny a najcestnejsi clovek na svete, ale konflikt zaujmov to je a z preventivnych dovodov by nemal rozhodovat o subojoch, kde sa rozhoduje o titule McLarenu.
Ja netvrdim, ze on je zaujaty, len tvrdim, ze je to konflikt zaujmov a malo by sa tomu preventivne predist. Najma ked dotycny tim bojuje o titul.
Rovnako by som to tvrdil keby je komisar minulostou prepojeny na Red Bull.
Viem, ale stale tam konflikt zaujmov je, hoci je to davna minulost. A napriklad preto, ze sa jeho otec rozisiel v zlom s McLarenom, by mohla existovat hrozba, ze tomu McLarenu bude chciet uskodit. Netvrdim, ze to tak je, ale takymto veciam treba predchadzat prave kvoli takym podozreniam ako teraz vyjadril Jos. Keby tam ten konflikt zaujmov nebol, tak to Jos nema na co zhodit.
To by musely být podmínky pro konflikt zájmů aspoň interně stanovené, co se za něj považuje. Jinak by si každý mohl vymyslet, co jemu tak připadá. To bychom se nikam nedostali.
Ja nerozumiem preco vam v roku 2024 taketo clanky vzbudzuju este vasne…samozrejme ze kazdy si bude zastavat svojho cloveka v tomto pripade syna aj ked sa previnil…je to.sucast hry a je mu jedno ze to bude vyzerat hlupo…och ludiaaaaaa
Akože, určite máš pravdu, že tam nemusí nič byť a znova len prízvukujem, že celé tieto reči o nejakých väzbách na niekoho kvôli tomu že McLaren alebo že predáva Honda autíčka (@Hedgehog top) sú absolútny bullshit lebo takto vieš nájsť špinu na hocikoho.
Na druhú stranu treba uznať validitu komentáru o “konflikte záujmov” u Josa, bohužial vo väčšine prípadov sa neskúma nič ďalej a v momente kedy tam niečo také existuje sa to automaticky dáva nejakému inému človeku (z fleku ma napadajú policajné prípady či súdne konania). Napriek tomu, že ten pôvodný človek v “konflikte” može byť x-krát nezaujatejší ako ten nový.
Inak s tým rozvodom a teda prípadným opakom (že McLaren nemusí mať rád) je to vlastne tiež konflikt len v opačnom garde. Nie pre tento konkrétny prípad ale všeobecne.
Ale aby som to znova (už snáď 3tí krát) ukončil myšlienkou ktorou chcem - celé je to jedna obrovská nafúknutá bublina, lebo objektívnosť neexistuje.
x
to nemyslíš vážně ne? vždyť si protiřečíš v rámci pár řádků.
Nejsem si jistá, jestli máš s těmi příklady úplnou pravdu. Myslím, že právě proto, že jde o tak široké téma s xy možnostmi, tak třeba u soudu se myslím nic automaticky neděje, pokud obě strany toho potenciálně dotčeného konfliktem zájmů uznají jako objektivního (soudce se může sám označit za podjatého a vyloučit, protistrana může namítat jeho konflikt zájmů, nebo jsou oba se situací ok). Tady jednak nejsme u soudu, jednak provázanost všech je zde trvalá a daleko složitější, než jeden zemřelý otec, jednak Jos není ani jednou ze stran “sporu”, pokud se to tak dá říct. Suma sumárum, žádný důvod brát jeho pocity v potaz neexistuje.