Podľa Jonesa vyhrá Piastri: Má labilného kolegu a na Verstappenove blafy neskočí | Magazín F1 - F1online.sk

Austrália má do dnešného dňa jediného majstra sveta F1. K Alanovi Jonesovi by sa však tento rok mohol pridať Oscar Piastri, myslí si samotný Jones, ktorý má vo veciach jasno. Maxa Verstappena a jeho agresívnu jazdu na trati vraj Piastri hravo zvládne, a to isté platí o jeho tímovom kolegovi, ktorého bez okolkov označil za “psychicky slabého”.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/197131/podla-jonesa-vyhra-piastri-ma-labilneho-kolegu-a-na-verstappenove-blafy-neskoci

Ano tento rok to vypada, ze Oscar je uz lepsi ako Lando.
Urcite bude pre F1 lepsie, ak tento rok bude iny majster sveta ako Max.

Nevim kdy probehl tento rozhovor, nicmene navazuje na to, co jsem psal vedlejsim vlakne. Jones fakticky vubec neresi Landuv styl jizdy, tam se omezuje jen na strohe,

Jeho kolega je bezpochyby dosť rýchly,

Zatim co Landovu psychiku resi vyhradne ve vztahu k Landovym vyjadrenim.

ale psychicky je to dosť slabý človek. Hovorí tieto nezmysly a má istý mentálny problém. Lipne na niektorých svojich problémoch namiesto toho, aby sa držal pozitív,”

“Keď [jazdci] začnú hovoriť tieto nezmysly, viete, že ich máte na lopate.”

Myslim ze lepsi ukazka toho, jaky dopad maji Landova vyjadreni tezko hledat.

Jedina Landova sance je odpovidat na otazky stroze, pouze ve smyslu " verim v sebe, mame skvele auto ".

Nic dalsiho si bohuzel nemuze dovolit. Pokud bude pokracovat timto zpusobem, byl by podle me zazrak, pokud by vydrzel.

Helmut Marko, podobne vyhlaseni vydal minuly rok. Tehdy se McLaren ohradil. Jsem zvedav, jak zareaguje nyni. Reakci Toto Wolfa si dokazu predstavit.

Co se tyce Oscara, tam se da Jonesem nastineny vyvoj ocekavat. Ale kazda mince ma dve strany. A netreba zapominat, ze Oscar jeste pod vyraznym tlakem v F1 nebyl. Minuly rok prohral o parnik a nikdo nic neresil. Letos to bude jinak. Uvodime. Ja mu verim.

Lando Norris víťaz titulu 2025

1 Like

S Jonesom sa neda nesuhlasit. Zhrnul to presne. Uz v polke minulej sezony som tvrdil ze Lando Noris sa nestane nikdy Majstom sveta. A uz vtedy som hovoril ze Oscar bude majster. A to mam docela v oblube Landa akurat ze je az moc dobry a poslusny na drsny svet f1. Majstri sveta sa stavaju vetsinou len taky zly chlapci ktory idu aj cez mrtvoli a to Landovi chyba. Takze Vitaz titulu 2025 bude Oscar a nie Lando. A bojim sa ze Lando nebude ani v prvej 3 po skonceni sezony

Landa teraz pekne všetci odpíšu, uverí tomu Maxo a Oscar a Lando sa nakoniec stane majstrom, taktika😃

3 Likes

Titul bych přál Maxovi. A pokud to musí být McLaren, tak raději Lando. Ale to jsou jen osobní preference.
Pokud bych si měl vsadit, podle toho co vidím na trati, tak je úplně jedno jak se vyjadřuje Lando a jak psychicky odolný je Oskar, mistrem světa bude stejně Max.

2 Likes

Oscar to zatiaľ berie pohodovo ale tak určite budú preteky kde Lando ukáže svoju kvalitu a ked pôjde o titul tak Max tam určite bude a psychicky je najvyzretejší. Ale tak hlavne to bude aj o konkurencieschopnosti monopostov.

3 Likes

Lando se muze kdykoliv probudit a zacit radit, neni bezchybny ale to ani Oscar, mame co sledovat :cool:

Ta psychicka labilita mi pride taky bullshit, oscar tiez chyboval v australii pod tlakom a tam to lando zase podrzal, ale kazdy jazdec urobi chybu cas od casu pod tlakom, hamilton baku 2021 napriklad, max jeddah 2021 napr, len mi pride ze niektorym jazdcom ako lando alebo leclerc zacnu ludia kvoli par chybam davat nalepku labilnych jazdcov, a asi jediny sposob ako sa moze jazdec zbavit tej nalepky je ze vyhra titul, pricom titul je z 95 percent zalezitost auta… nezabudajme ze lando ma stratu 10 bodov len ci kolko, co je v podstate nic skoro cize to neni zase tak ze by nevozil vysledky a nejako zlyhaval totalne

1 Like

Tyto názory jsou spíše k pobavení. Jasně, LN zapomněl přes zimu jezdit. Co takhle vzít do úvahy že mu to auto skutečně nesedí? A pak jsou dvě varianty. Buď to ve spolupráci s týmem nevyřeší a bude se trápit minimálně celou sezónu a nebo to vyřeší a OP zajezdí tak jak vloni.

1 Like

To trapenie sa je vzdy relativne. Kedze s tym OP dokaze jazdit porovnatelne, alebo rychlejsie tak je pohlad na vec uplne iny ako keby sa aj OP s tym trapil a bol od neho pomalsi. Teraz jednoducho vie, ze tie limity su niekde inde a vie, ze to niekde musi najst.

Pristi zavod nevyjde Oscarovi, nekdo placne ze mu nesedi nastaveni brzd a bude zas o cem psat :oncoming_taxi: