Podľa Hornera mal McLaren v Maďarsku nechať víťazstvo Norrisovi | Magazín F1 - F1online.sk

Keď Red Bull pod vedením Dietricha Mateschitza vstupoval do Formuly 1, dušoval sa, že s jeho jazdcami bude vždy zaobchádzané rovnako a budú mať rovnakú príležitosť. Tím túto „legendu“ živil dlhé a dlhé roky. Dokonca aj v súboji Maxa Verstappena so Sergiom Pérezom tvrdil tím ústami Christiana Hornera, že obaja muži majú rovnaké šance. Napriek tomu však boss Red Bullu po Maďarsku prehlásil, že McLaren urobil chybu, keď neobral Oscara Piastriho o jeho prvý triumf.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/165740/podla-hornera-mal-mclaren-v-madarsku-nechat-vitazstvo-norrisovi

Nejspíš jen Horner přilejvá olej do ohně, ale má pravdu.
Byl to nesmysl ze strany McL… -7b bude bolet.
Obzvlášť, když Landa tým strategicky několikrát zařezal.

Už mohl funět Maxovi na záda.

3 Likes

Verstapen by určite nepustil kolegu tak to má byt

No ano nepustil by, ved to nam ukazal minuly rok v Brazilii, ze nie je schopny pustit ani 7.miesto v case ked uz ma isty titul

2 Likes

Ach jaj Horner. Synonymum pretvárky a falši. Keď tento človek prehovorí, tak je to často len kýbeľ hnusu. Už by chcel vypínať vysielačky. Nech sa radšej stará o zatiaľ svoj tím. Som zvedavý, ako sa zachová v pretekoch k Perezovi.

1 Like

Ještě si to nemyslím, možná po letní přestávce. Ale obecně mi zatím přijde bodová vzdálenost i pro Landa celkem velká aby to nějak hrotili, chce to získat výhodu na autě a po letní přestávce to zvážit. Pokud po letní přestávce bude mít McLaren titulovou šanci ve vlastních rukách jen pro Landa (to je do 100 bodů rozdílu k titulu - 10 doublů), pak by to mohli, a asi i měli, zvážit a Piastriho o podporu požádat. Třeba se to stane. V praxi to znamenán že pokud dnes nezíská Piastri na Maxe 16 bodů k dobru, měl by zvážit co by týmový hráč podporu Landa.

No a Horner, tam to chápu, však proto maj v druhém sedadle odpadající onuci, která sice Maxe nezlobí, ale taky s větší konkurencí mu není schopen příliš mnoho pomoci.

2 Likes

A záeoveň láka Landa smerom do budúcna :slight_smile: u nás to funguje správne, nemáme dvojku, som na Landovej strane…

kazdy to vie, ze ho nemal pustit, len blbci v mclarene to nevedia. Nemalo to zmysel. Keby bol posledny zavod a Lando by nic nestratil, ale Pia by ziskal miesto v rebricku, tak prosim, bez problemov! Tu o nic neslo, len si niekto vysnival, ze Lando uz vitazstvo ma, tak dame Piastrimu. A potom ho nevedel ani dobehnut, aby ho mohol pustit. Prestanme uz na tuto temu, bolo davno povedane vsetko.

1 Like

Landa jo? Spíš Piastriho :slightly_smiling_face:

Každý si může o Hornerovi myslet co chce, ale v jednom má pravdu na 100%… Totiž v tom, že pokud by náhodou na konci roku byl Lando druhý třeba o šest bodů, tak budou v McL za naprosté idioty :frowning:
A tahle situace není zas tak nemožná - neříkám, že to je extra pravděpodobné, ale ani to není žádná divoká představa, je to prostě reálná alternativa.
Pokud by to nastalo, tak je prostě britská média sežerou, ale zároveň by to byla i strašná rána pro vztahy Norrise s týmem. Nejsem vyloženě fanoušek McL, ale tohle bych jim fakt nepřál…

3 Likes

Podobné dohady sa tu tuším viedli po Spa 2021, keď sa monoposty za blikajúcim alegorickým SC manifestačne previezli 2 kolá a rozdávali sa za to body!!! Nakoniec sezóna aj tak skončila tak, ako si želal pánboh Masi…

Dnes bolo vidieť že Mclaren má nulovú alebo defakto prakticky žiadnu šancu ohroziť Maxa pretože nema najlepšie auto

možno na niektorom okruhu ale určite nie na všetkých zostávajúcich