Podľa Eddieho Jordana robí Mercedes chybu: Antonelli na to nie je pripravený | Magazín F1 - F1online.sk

Toto Wolff sa rozhodol spraviť odvážny krok a napodobniť Rona Dennisa, ktorý v sezóne 2007 posadil do top tímu úplného nováčika. O Andreovi Kimim Antonellim však padok nie je ani taký presvedčený, ako bol kedysi o Lewisovi Hamiltonovi. Eddie Jordan trvá na tom, že pre mladého Taliana je priskoro.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170664/podla-eddieho-jordana-robi-mercedes-chybu-antonelli-na-to-nie-je-pripraveny

ked to zvladol argentincan, tak to zvladne aj Kimi2… avsak je tam maly rozdiel, vo williamse nikto nic od neho necaka, v mercedese ma ale od zaciatku podavat TOP vykon… Mali ho pekne k niekomu natlacit, nech zbiera skusenosti a na 2 roky zobrat Sainza

Jakoby se Wolff snazil vest ho po stopach Hamiltona ktery ve sve prvni sezone bojoval o titul a jen o jeden bod (109) resp. dva body mu unikl, protoze kdyby dorovnal bodove Kimiho (110) mel by mene vitezstvi, Kimi mel 6x win, Lewis 4x win.

Tesat do kamene. Už se těším, RUS není žádný extra vůdce a k tomu nováček který jak se píše toho zatím ve F2 moc neukázal. Ale dokázal už rozbít jednu F1.

Tiež mi to príde divné iba že by odpísali budúcu sezónu a potom zistili že na tom nie sú až tak zle :grin:

s ohladom na prve 3 gp suhlasim. ale f1 je long game a podla mna im ten risk dlhodobo vyjde. za pol roka uz nikto nebude riesit ze je novacik a o rok budu s ruselom vyrovnani, aj vdaka tomu extra tlaku, ktory bude mat zo zaciatku

Najlepšie je na tom čítať ako strašnú chybu urobil v tréningu že rozbil auto pritom od začiatku roka testuje s Mercedesom a toto bola jeho prvá veľká chyba :grinning: A fanúšikovia Sainza nevedia preskúsnuť že Wolf si vo svojom vlastnom tíme vybral svojho jazdca

Aký paradox nám predvádza Toto a Christian. Zatiaľ čo Russella nechávali vytrápiť sa vo Williamse 3 roky, pričom George prešiel aj F3 aj F2 a bol pripravený na Mercedes už oveľa skôr, tak teraz tam šupnú Kimiho bez všemožnej prípravy. A Horner to isté. Zatiaľ čo s Gaslym a Albonom nemal zľutovanie po pár pretekoch, teraz Pereza držali v tíme tak dlho, až mi možno stratil titul v oboch šampionátoch… Aké krásne situácie…

4 Likes

Mozno ma Wolf dohodu s nim, ze vsetko je v pohode. Vsak aj tak vyzeral prvy trening. V takom pripade to nie je zle rozhodnutie :slight_smile:

Pravda, ale u Merglu na to tehdy měl velký vliv Lui který se Rusella nejspíš bál a proto ho furt blokoval a zastával se Bottasky. A u RB to momentálně taky nechápu, ikdyž zase koho si tam vzít momentálně, RICI by si asi vedl jako Perez a Tsunoda těžko říct ale taky to není žádný zázrak, ale na příští rok si mohli vzít Sainze, ten by Maxe neohrozil a určitě by si vedl lépe než Perez

A Hamuv vliv najednou zmizel na rok 2022?

Ono zase donekonečna nemohli Georga ignorovať, pretože by im dal košom. Už v 2021 mal jazdiť za Mercedes. V 2022 bolo jasné, že George bude pretekať s Lewisom. Navyše nové pravidlá. Načo by im bol Bottas…

2 Likes

Kimi bude skvělej.
Je to jeden z největších talentů za posledních 20 let.
Hlavně neradit, když vidí data. :slightly_smiling_face::+1:

:rofl: :rofl: ty mě bavíš, tak určitě by si Wolf nechal odejít Rusella který by určitě donekonečna vydržel jezdit ve Williamsu

To je o stabilitě v týmu, který bojuje o titul v jezdcích. Pilot, který bojuje o titul, potřebuje komfort a veškerou podporu, a to platí i o vhodném obsazení druhé sedačky. Proto taky čas od času do druhého sedadla opravdové hvězdy mluví, spekulovalo se v tomhle o Schumacherovi.

Ono ked sa na tie situacie pozries trochu v kontexte tak ich rozhodnutia nie su vobec paradoxne.

RB po neuspechoch Gaslyho, Albona a Pereza pochopil, ze vacsina jazdcov sa nevie prisposobit na redbulacke auto a teda nema velky zmysel prilis menit jazdcov a Perez je aspon pre RB dobry marketingovo.

V Mercedese to bolo vsetko o nacasovani. Russel prisiel do F1 v case, ked Hamik vyhraval tituly a Bottas mu robil kvalitnu dvojku. Nemalo ziadny zmysel ho okamzite posadit k Hamikovi a tak si ho drzali vo Williamse do momentu, ked zacne Mercedes stracat dych. Co sa tyka Kimiho tak verim, ze takto pred rokom Wolf necakal, ze Kimi bude za nich jazdit uz v 2025 ale bohuzial, Hamik trochu pokazil Totovi plany. Ano, na Kimiho bude v Mercedese vyvijany extremny tlak ale skutocny sampion sa s tym musi vysporiadat, avsak klucova sezona je aj tak az ta v 2026.

1 Like

Jasné. Súhlasím. Taký Lewis určite nechcel, aby sa mu stalo to čo s Rosbergom. Navyše keď videl v Bahraine ako je George rýchly. A vieme aké mal Lewis v mercedese slovo. Každopádne nové sitácie prinášajú nové rozhodnutia. Som zvedavý na Kimiho, pretože aj môj názor je, že má ešte čas. Ale Mercedes v podstate nemá koho tam posadiť. Sainz tam určite nechcel ísť robiť iba dočasne na 1 sezónu, aby zohrial sedačku Kimimu.

Nemá koho tam posadit a Kimiho nemá kam posadit kromě setrvání v F2. Třeba už možnost jen tak si někoho umístit do Williamsu neplatí jako dřív :woman_shrugging:.

Jedna vec je ze Kimi tam je mozno priskoro. Druha vec je, ze Kimiho mamanzment si zrejme mohol vyberat. Viem si predstavit, ze tam bol asi dost velky tlak. V rade uz urcite stal Redbull, potencialne maju miesta aj v becku aj v acku.

Wolff momentalne nema velky dosah na zakaznikov Mercedesu. Donedavna sa dalo nieco vyrokovat vo Williamse, to evidentne padlo. Cakal som, ze nieco ukuju s Flaviom v ramci dohody o motoroch, ale v Renaulte v tom asi este nepadla definitiva.

Podla mna Wolff si mohol vybrat Sainza s dvoj rocnym kontraktom, pripadne Ocona na rok s tym, ze riskuje stratu Antonelliho, alebo posadi Antonelli do auta.

Zaujimave bude ako sa k tomu postavi Russell. On 3 roky vo Williamse zrel, 2 roky so 7 nasobnym vyrovnanu partiu zahral a za odmenu dostal druhe husle.

Sainza uz mali v TR a uz tam dostal latu od Maxa. Sainz by dopadol rovnako ako Perez (aj on pred vstupom do RB bol povazovany za najlepsieho zo stredu pola), mozno trosku lepsie, ale zazrak by to nebol.

Ja by som skusil Hulka. Ten mal rychlost vzdy a navyse by vo svojom veku od zaciatku akceptoval to, na co do RB ide.