Podľa Ecclestona pôjde titul opäť Verstappenovi: Neexistuje dôvod, prečo by nemal | Magazín F1 - F1online.sk

Myslim, ze priamu odpoved nedostanes :slight_smile:

Ale je zaujimave, pouzivat takyto vyklad.
Ak by sezona 24 koncila Monzou, resp. trvala 18VC, tak podla tejto logiky mal RB dovtedy najlepsi monopost a to teda plati na 2/3 sezony, nie? :smiley:

1 Like

Asi ano, já tady tu “logiku” nechápu. Bavíme se o celé sezóně, ne pár závodech, a nebavíme se o postavení v PK. Když by měl RBR Verstappena a z důchodu vytahl Ralfa Schumachera, tak by se tu tvrdilo, že je RBR 4/5 nejrychlejší, i kdyby byl o 0.3s rychlejší, než zbytek konkurence?:smile:

1 Like

Neresil bych to, @helmutko se ted urcite stydi :face_with_hand_over_mouth:

zase si vyrabas argumentacne barlicky? Perez je, resp minuly rok bol aktualny pilot F1. Kludne moze byt na urovni Ocona, Gaslyho alebo Bottasa. Piastri by v tej sedacke dopadol podobne. Nie preto, ze je to zly pilot, ale jednoducho bez adekvatnej podpori to neda. Mozme si pockat ako dopadne Lawson, ale pri spatnom pohlade na Gaslyho, Albona a Pereza su uz namieste iste ocakavania.

Vyzera to tak.
Ako najst “dokonalu” metodiku je asi nemozne, ale urcite automaticky neplati sucet bodov dvojice (PK) = ranking vykonnosti monopostov.
Obzvlast nie u tych timov, co idu len na jedneho…
Preto ma vacsiu logiku porovnavat lepsich z dvojice, aj ked aj to ma niekedy svoje uskalia :slight_smile:

V tomto skor nesuhlasim. Praveze nema.
McLaren tiez mohol Norrisa zrychlit ak by z Piastriho spravil stopercentneho testovaca a nosica vody. Ak by do vyvoja piastriho nastaveni nesla ani libra tak by aj Piastri mozno stracal viac a Norris by mozno mohol jazdit v priemere o desatinu rychlejsie, mozno o dve.
Na druhej strane RB mali velmi nepredvidatelne a problemove auto. Ak by isli 50 na 50 medzi pilotmi asi by bol Perez o dost vyrovnanejsi, ale Verstappen by bol zrejme pomalsi.
Teraz si predstav situaciu, zeby McLaren isiel jasnu jednotku a dvojku a RB by to robil tak ako to robil McLaren.
Tabulka najrychlejsich aut by vyzerala uplne inak.

Mozme iba polemizovat o kolko jednotka moze zrychlit a dvojka spomalit ak sa stajna sustredi len na jedneho pilota. Ak je to -0.1 a +0.5 tak mas pravdu ty, ze hodnovernejsi ukazovatel je porovnanie rychlejsich aut, ak je to napr. -0.2 a +0.3 tak je hodnovernejsi ukazovatel priemer oboch aut.

Pokial nemas tieto informacie tak si v rovine ucelovej argumentacie. ( a samozrejme aj ja keby som tvrdil, ze jediny hodnoverny ukazovatel je priemer oboch aut).

1 Like

Zhodneme sa na tom, ze je to spekulovanie, preto tolko keby…

Co vsak nie je spekulacia je, ze na jednej strane tvrdis, ze rychlost monopostu neurcujes podla PK, ale aj tak ho pocitas na zaklade priemeru oboch jazdcov, nie PJ, obaja = PK.

Kto koho zrychluje ci spomaluje je fantazirovanie pri ktorom k nicomu nedospejeme.
Neviem ci Prost spomaloval Sennu, alebo naopak, Hamilton Alonsa atd.
Ricciardo bol Maxovi vyrovnany, aj ho porazal, cize podla tejto logiky bolo potrebne 2ku v RB zacat nepodporovat, aby Max este zrychlil?
Mne sa tento pristup nepaci, ale je legitimny a casto aj efektivny.
Cim viac jazdcov s realnou moznostou a podporou v boji o titul, tym lepsie pre sport a divaka.

1 Like

myslim, ze som sa vyjadril dostatocne jasne aby to vacsina ludi pochopila. Mam zato, ze princip jednotky a dvojky nie je len o organizacii na trati, ale specialne v case rozpoctoveho stropu to ma delekosiahlejsie impikacie.

sucastou vytvarania nazoru su aj hypotezy a odhady, “fantazirovanie” ako si to ty oznacil je wishful thinking a je to nieco ine. Ja som sa zamyslel nad dovodmi preco nevidim porovnanie rychlejsich aut ako rozhodujucu metodiku. Nenutim ta aby si nad tym rozmyslal rovnako, skor naopak.

1 Like

Preboha co riesis?
Ked je zaklad argumentu zalozeny na keby keby, tak to nie je teoretizovanie/spekulovanie s potrebou zapojit fantaziu co by bolo, keby?

Ja som sa tiez jasne vyjadril. Zjavne si odporujes.
Tvrdis, ze PK nezohladnujes, ale rychlost pocitas na zakladne oboch jazdcov, nie toho, co z auta dostane maximum. OK…

Ale co sa mi paci, uprimne, ze aspon explicitne priznavas, ze Max ziskava cas a body k dobru (oproti konkurencii) aj vdaka nepodpore (resp. nedostatocnej podpore) jeho timoveho kolegu.

To, ze by RB nemal na to peniaze je za mna smiesne, ked Perez dokonca peniaze nosil, je to o nastaveni primarne, nie o financiach, ale ano, samozrejme mas pravo si mysliet, ze je to hlavne o peniazoch… :slight_smile:

opat si necital poriadne. tvrdim, ze PK ma nezaujima. Ako divaka. Ako statistika je to stale relevantne.

peniaze samozrejme maju, ale iste si pocul o rozpoctovom strope. Ked na vyriesenie Perezovych problemov neminu milion euro mozu minut 2 miliony na vyriesenie Verstappenovych poziadaviek, alebo to otocit do vyvoja.

Tak zohladnujes PK, ci nie, pri teme vykonnosti monopostov?
Stale pises trochu inak a ci ta PK zaujima tema nebola…

Suhlasim.
Prave preto som napisal, ze nejde primarne o peniaze, ale o nastaveni (filozofie) timu, nie o financie. Som rad, ze si to potvrdil…

nepamatam si zeby som niekedy tvrdil opak.

Takze minulu sezonu, do 19VC (cize 2/3 sezony) mal RB najlepsi monopost, OK :+1:

1 Like

do 19.VC trvalo nez prisli o bodovy naskok z prvej stvrtiny. Ano v prvej stvrtine mali najlepsie auto.

Nie nie, menis vlastnu logiku (chybneho priemerovania).
Na zaklade 24VC a vysledku PK tvrdis, ze Max mal pocas sezony az tretie naj auto.
Po 18VC, teda plati, ze dovtedy mal najlepsie, ved ak by vtedy sezona skoncila, maju PK a mali teda naj monopost.

Ja s tym teda nesuhlasim, ale ta metodika musi platit pocas celej sezony, nie len ako sa ti argumentacne hodi.

ved pocas celej sezony skoncili na tretom mieste.

Ved pocas 18VC skoncil prvy, cize dovtedy bol kolkaty? Skus prosim ciselne odpovedat.

2 Likes

Nezamotávej ho do toho tolik. :smiley:

2 Likes

bezchrbtak nema rad RB, tak je proti uz len z principu…

Hezky mi říkáš. :smiley:

1 Like