Podľa Cunodu by bolo „zvláštne“, keby v Red Bulle skončil Lawson: Ja si to viac zaslúžim! | Magazín F1 - F1online.sk

Keď Red Bull podpísal na jar predĺženie zmluvy so Sergiom Pérezom, chcel tým čo najskôr ukončiť špekulácie o jazdeckej otázke v tomto tíme. Tento krok však málokto chápal. Aj v minulých rokoch mal Mexičan dobrý začiatok sezóny a následne vyhorel, no napriek tomu Red Bull presvedčilo pár dobrých pretekov. Napriek novému kontraktu sa však v polovici sezóny vrátili špekulácie v celej svojej kráse a odpovedať na nich musia aj piloti sesterského tímu VCARB.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/163703/podla-cunodu-by-bolo-zvlastne-keby-v-red-bulle-skoncil-lawson-ja-si-to-viac-zasluzim

Ja by som toho Cunodu kludne na pol sezony posadil do RBR. neverim, ze by bol horsi ako Perez.

S Yukim nikdy nikto neratal ako s pilotom RB. Jednak nie je asi az tak rychly akeho si tam predstavovali (kedysi ked v RB byvali dvojice Vettel-Webber a Verstappen-Ricciardo) a po druhe je to jeho povaha a pristup (skoro ho vyhodili aj z AT, keby si ho Tost nezobral pod svoje kridla a doslova ho nevychoval).

Urcite by bolo zvlastne, keby do RB ide priamo Lawson, ten by mal dostat najskor rok vo VCARB.

Osobne by som dal Ricciardovi sancu v druhej polke tejto sezony a ak to bude nedostatocne, tak v 25 tam dat Yukiho (ak nepodpisu napriklad Hulka alebo Sainza) a uvidi sa ake vykony bude podavat Lawson vo VCARB a pre 26 vybrat vhodnejsieho z tejto dvojice.

Když porovnáme přínos Hondy pro RB oproti přínosu Péreze, tak jasně vidíme kdo je pro RB prospěšnější. Proto by mě nepřekvapilo, kdyby se Honda snažila Yúkiho protlačit do hlavního týmu.

Neexistuje žiadny objektívny dôvod dávať Ricciarda do RedBullu čo i len na sekundu

• skusenosti s RB z minulosti
  • kedysi bol v Neweyho autach superrychly
  • spolahlivost a v sucasnej situacii aj ochota robit dvojku
  • horsi ako Perez nebude (a ak aj ano, tak je to nepodstatne, ci im prehra pohar konstrukterov ten alebo ten)

Neexistuje ziadny (sportovy) dovod drzat Pereza v Red Bulle do konca sezony. A dat tam Yukiho v polke sezony mi pride ako risk, ze by mu bud znicili sebavedomie alebo by az moc chcel a rozbijal. Yukiho tam mozu dat od novej sezony kludne. :slight_smile:

Ale samozrejme je to len moj nazor. Ak niekto by Ricciardovi sancu nedal, chapem to, su na to tiez dovody.

Myslím si, že to posledné čo RBR v boji o titul momentálne potrebuje je nejaký urevaný pilot vo vysielačke. Jedinú alternatívu na tento rok vidím v Ricciardovi, podľa mňa sa ale nič meniť nebude. Ak by chceli niečo meniť, tak na 2025 jednoznačná voľba Sainz

Pokud by měl Pérez dál podávat stejné výkony, tak je zcela jedno jestli by po přestávce jezdil, Péro, Ricci, nebo Tsunoda.

ja mam Cukiho rad, najlepsi jp jazdec odkedy sledujem F1… ale nestavil by som ani 5€ na to, ze by bol lepsi ako Perez… Sainza kludne nech tam posadia, Cukiho ee…

dufam, ze sa to stane, yuki si to minimalne hierarchicky zasluzi … ked tam moze perez koncit v Q1, moze aj Yuki

Zavolajme Vettelovi či nepríde vypomôcť…

V dobe bez ground effectu, to v čom jazdil Daniel od Neweyho nemá už nič spoločné s dnešnými monopostami z radov Red Bullu

Pri aktuálnych výkonoch Ricciarda (a vlastne jeho výkonoch vo všeobecnosti od doby ground effectu) je ochota robiť dvojku celkom irelevantná, lebo je bez šance žeby sa stretli s Maxom na trati :smiley:

Jediné s čím súhlasím je fakt, že je jedno kto prehrá Red Bullu pohár konštruktérov - nemôžu ho prehrať, keď očividne McLaren robí všetko preto, aby akúkoľvek šancu zahodili čo najďalej za okruh (a moji taliansky pacienti od momentu priblíženia sa získali tak 0,3 boda) :smiley:

1 Like

Kvyata si kde nechal? Ten by aspoň bol bližšie k svojej dcére. :sweat_smile:

2 Likes

5 Likes

na goodwoode si jazdu v tomto cigarku uzil bolo vidiet ako sa z toho tesil a ani sa mu nedivim

2 Likes