Podľa Coultharda sa F1 zmenila: Dnešní jazdci nemajú taký hlad ako naša generácia | Magazín F1 - F1online.sk

ty si mylis socialne skupiny s triednym rozdelenim. nie si sam. mnoho sociologov aplikje wishful thinking a sami seba nezaraduju do working class a termin working class zacali pouzivat pomaly ako urazku.
working class je by definition niekto, kto musi pracovat aby naplnil svoje potreby cize niekto kto nevlastni kapital ani vyrobne prostriedky. Dnes je situacia ina ako ked nad tym dumal Marx, vtedy sa pracovalo najma rukami. white colar jobs su stale working class, vsetci IT manazeri, pogramatori su oboma nohami vo working class.

1 lajk

povedz mi jedno - si jeden z tych co veri vsetkemu co najde na internete? dolozil si opat pomylene delenie na socialne skupiny. - Ako neber ma zle, nasiel si to a ano som si vedomy, ze mnoho sociologov je pomylenych a pouzivaju tieto terminy zprava zlava.

Z ekonomickeho hladiska je IT manazer oboma nohami vo working class.

Neviem teda co robil stary Hamilton, ale nie je IT manazer ako IT manazer. V UK je IT manazer niekto, kto sa stara o fyzicky hardware. Taky clovek dnes nema ani 100k ani v Londyne. To su joby niekde okolo 60k.

1 lajk

Ty si mylis pojmy a dojmy.

Uz fakt neviem ako ti nieco vysvetlit, lebo tu tvrdis, ze zelena je cervena a papagajujes to dookola.

Tu to mas vsetko detailne. Odporucam precitat si najma Working class a Middle class. Working su typicky blue collars a Middle su white collars.

Tu uz si si uplne uletel a stal sa z teba HellHogrutko. Tomu sam neveris, co si napisal, ze IT manazer je niekto, kto sa stara o fyzicky hardware. :sweat_smile:

Vysvetlenie pre teba, co je to IT manazer v UK:

Hamiltonov otec bol IT manazer a neskor zalozil vlastnu IT spolocnost.

Ale stale mi unika pointa tvojho snazenia, ze o co ti ide? Dokazat, ze Hamiltonovci boli chudaci a nemali co do huby? Alebo presvedcit cely svet o tom, ze IT manazer patri do working class, kam naozaj nepatri ani ekonomicky ani typologicky? Alebo spravit z IT manazera nejakeho spravcu hardwaru? :joy:

Takze delenie na socialne skupiny je pomylene, sociologovia su pomyleni, ale helmutko je nepomyleny, dobre tomu rozumiem? :joy:

1 lajk

Hele když budeš odpovídat na něco, tak si nejdřív přečti na co reaguješ a potom si přelož co dodáváš, porotže si akorát potvrdil Helmutkovi co píše celou dobu

1 lajk

Ty zavislak nechutny, to fakt tu sliedis cely den kedy pridam prispevok, aby si reagoval do par sekund?

Noze sa zapoj do debaty a prispej svojim nazorom, ze ci je IT manazer working class, middle class alebo kam patri? :joy:

Neňfukej ty nulo vypatlaná, máš přístup k chat gpt, tak sis to mohl ověřit, zase jen ukazuješ, jakej seš vocas

Ok, vygrcal si sa, predstavil si sa a teraz poprosim tu odpoved - IT manazer je teda co podla teba a tvojho gpt?

Daj tam dve otazky:

• aka socialna trieda je IT manazer?
  • aka ekonomicka trieda je IT manazer?

A daj sem odpoved. :joy:

PS: Socialne a ekonomicke triedy su prepojene, daj si do tvojho gpt SES.

Ok, takže dělník u pásu ve Škodovce s 60k (kmenový zaměstnanec) je co? working class nebo middle class, poděl se o tu tvoji genialitu. Radši se nebudu ptát ani na obkladače, co si vydělá 120k měsíčně

Koho zaujima robotnik v Skodovke. Rec je o Hamiltonovom otcovi, ktory bol IT manazer.

Takze co je IT manazer, aka trieda?

Nevies odpovedat?

x

víš o čem vůbec píšeš?

Skusim naposledy - aka trieda je IT manazer?

Staci aj odpoved z gpt.

Lenze z ekonomickeho hladiska ziadna middle class neexistuje. To je cisto sociologicky vymysel.
Akonahle predavas svoju pracu aby si zabezpecil svoje materialne potreby si na 100% v pracujucej triede. A je uplne jedno ci si smetiar, ucitel, alebo chirurg.

1 lajk

Však já ti odpovídám, jestli nechápeš souvislost - job title neznamená automaticky nějaký zařazení, jde o to jakou má mzdu, proto jsem ti napsal o dělníkovi u pásu co reálně bere ve Škodovce jako kmenový zaměstanec

IT manazer v 90 rokoch installoval tlaciarne, dnes installuje company software na laptopy a telefony. Vlastna firma sama o sebe neznamena nic. Kazdy kontraktor musi mat firmu aby mohol poslat fakturu. Pokial nemas na stole jeho danove priznanie tak nemas ani ponatia kolko zarabal. Kedze zvladol ufinancovat synove pretekarske zaciatky tak logicky zarobil dost na to aby si to mohol dovolit. Na druhej strane nevies ake robili kompromisy.
Co sa tyka reci o slumoch, neviem presne o com Hamilton hovoril, ale nasiel som toto:

2 lajkov

Tým pádom sú všetci pracujúcou triedou, okrem tých 5% oligarchov, ktorí nemusia pracovať?

Lebo týmto uhlom pohľadu to už zaváňa marxizmom :smiley: .

1 lajk

To je třídění toho, že dělník je automaticky nejnižší třída

Z neviem akeho dovodu si sa upol na svoj vlastny termin “ekonomicke hladisko” alebo “ekonomicke triedy”, pricom o tom rec vobec nie je a ziadne ekonomicke triedy samostatne ani nemaju zmysel.

Rec je o socioekonomickych alebo socialnych triedach, kde sa rozdeluje working class a middle class a nasledne middle sa este moze delit detailnejsie na lower, middle a upper.

Trepes tu o ekonomickom hladisku a nasledne zadries toto, co je v uplnom rozpore s tym ekonomickym hladiskom, lebo ekonomicke hladisko je to, co ma delit ludi podla prijmu a socialne hladisko je prave to, co ludi deli podla typu ziskavania prijmu (a tam sa prave oddeluju working (blue collars), middle (white collars) a upper (ti, co vlastnia a kontroluju). :sweat_smile:

Tu uz uplne varis z vody, lebo jeho prijem sa da aspon predstavit si podla pozicie. Hadam nebude IT manazer zarabat tolko, co upratovacka.

Konecne pises aj k veci a neriesis uplne k0k0tiny a tvoje bludy o tom ako su socialne triedy vymysel a neexistuju.

Takze ty nevies co presne hovoril, ale ides tu mudrovat. :joy:

Vies ako vyzera slum? A vies ako vyzera mesto Stevenage? Pride ti to rovnake alebo aspon podobne?

A aspon si krasne ukazal ako si mimo temy, ani nevies o com pises, ale hlavne je merat si pipik. Ty si este v tejto diskusii viac mimo ako byva standardne Hogr, pretoze tento dom, co si sem dal, je dom jeho matky.

Jeho otec vlastnil dom, ktory ma dnes hodnotu cez milion libier a mal 6 spalni.

Precitaj si aspon v rychlosti tieto zdroje, nech si trosku v teme, a potom sa vrat.

Priemerny prijem v UK v tom obdobi bol podla roznych zdrojov 15-18k. Takze Hamiltonov otec zarabal cca dvojnasobok priemerneho prijmu.

Takze sa vratime spat k mojmu povodnemu prispevku, ktory tak strasne sa snazis napadnut a rozporovat:

Co z tohto nie je teda pravda?

Respektive polozim ti konkretne otazky, na ktore sa da konkretne odpovedat ano/nie bez omacok okolo:

• Pochadza Hamilton zo slumu?
  • Prifarbuje Hamilton svoju minulost a hra sa na (financneho) chudaka, hoci nim nebol?
  • Zarabal Hamiltonov otec nadpriemerne?
  • Bol Hamiltonov otec majetnejsi / mal lepsiu pracu a prijem ako rodicia Schumachera a Vettela?
1 lajk

Nie, to je triedenie toho, že sme si všetci rovní až na tých horných 5%, čo je jednoducho kravina sama o sebe, Marx mohol byť dobrý kritik kapitalizmu ale jeho predpovede stali za starú belu, ja som to jeho omielanie (Das Kapital) v kruhu zvládol prečítať zhruba po 150-170 stranu, a stačilo mi :smiley: , a to som to čítal v originály, aby mi nič neušlo, ale keďže bol žiakom filozofického smeru, v ktorom sa rozpisuje o jednom bode asi na 50 spôsobov, tak to bolo veľmi úmorné čítanie. :slight_smile:

este raz a pomaly josik. vsetci, ktori pracuju aby naplnili svoje materialne potreby su z ekomomickeho hladiska pracujuca trieda. Ked nemas kapacitu to pochopit tak sa s tym neobtazuj. Ja tie tvoje primitivizmy neplanujem citat. Koncim po prvej nadavke.

1 lajk

Tak ono je problém v tom, že se to rozdělovalo podle soc. skupin, což u některých zůstalo, no doba se výrazně změnila. Pak se to ještě politicky překroutilo a teď už existuje podle některých politiků jen middle class co žene ekonomiku :smiley: