Podľa Autosprintu je hotovo: Newey pôjde do Aston Martinu. Ferrari neodmietol pre peniaze | Magazín F1 - F1online.sk

Nic proti Maxovi co do talentu, je obrovsky a pre pricetneho cloveka nespochybnitelny, ale toto je za mna prisilne tvrdenie. Aspon nateraz. Hodnotit dominanciu jazdca na zaklade jednej sezony, ze zbural F1, ma pomerne vratke nohy, aj ked ano, 2023 je vo viacerych oblastiach statisticky najuspesnejsia sezona ever. No na zburanie F1 treba imho viac sezon - typu Schumi s Ferrari 5 titulov v rade, z toho vacsina dominantnych, ci Hamiltonove rekordy a takmer 7 titulov v rade, to zatial Max nema a ja osobne za zburanie povazujem dlhodobu dominanciu (nie “zburanie” v jednej), ale chapem, ze ty si to myslel ako superdominantnu sezonu :slight_smile:

Inak aj ta najdominantnejsia sezona Maxa, 2023, kde ziskal to najpodstatnejsie o co ide, titul, 6 VC pred koncom, je myslim rovnaky pocet ako Schumi v 2002, no s tym rozdielom, ze v 2023 sa islo o dost viac VC, cize %ne v sezone Schumi zvalcoval konkurenciu este skor ako Max, cize podobne veci sme videli. Podla mna 25-26 budu v tomto ohlade dolezite, ako to dopadne a ako Max uhaji rolu favorita…

2 Likes

Byl technický šéf a taky navrhoval, no uvidíme. Konzultant mi přijde jako někdo kdo analyzuje problémy, navrhuje možná řešení atd.

Tuhle spekulaci jsem viděl snad jen u Ferrari fans. Celkem vtipný, že je to účet co tvrdil, jak Newey podepsal s Ferrari v květnu a oznámí to nějaký patek ve 12, právě v květnu. Takový AMuS píše o tom, že Newey požadoval 20 jmen, aby přišli do týmu, ale nic tady o tom

Ok teraz príde Adrián a od roku 26 jazdci Sainz a Tsunoda, normálne by som začal fandiť Astonu :thinking:.

Hanba pre Ferrari!Ferrari malo urobit vsetko,aby Newey prisel,ale opat zvitazila talianska mentalita,cize hasterenie o fleky…Ferrari bude odpisane na dalsie roky a lutujem Hamiltona,ze isiel do Ferrari.Leclerc sa opat par rokov povozi,zoberie velke peniaze a za 3 roky prestupi do ineho timu,kde bude mat sancu na titul.

No a v septembri Newey oznami patrocnu zmluvu s Redbullom…

Jj, to dává smysl, taky dáš v práci výpověď, abys ji pak podepsal novou pracovní smlouvu

to je nahodou vcelku bezny postup.

1 Like

Když si nenajdeš lepší práci, tak určitě.

co moze by lepsia praca ako navrhovat auta F1 pre majstrov sveta?

Myslel som to hlavne z pohľadu tej jednej sezóny, ale aj vo všeobecnosti. Zároveň súhlasím, že rovnako pred ním zbúral F1 Hamilton (hlavne sezóna 2020), Vettel (2013) a Schumi (2001, 2002, 2004).

Ale aj ak sa na to pozrieme z pohľadu dlhodobej dominancie, tak Max môže získať 4. titul v rade, pričom jeden bol po najlepšom súboji od čias Senna-Prost a ďalšie dva dominantné, štvrtý je zatiaľ otázny ako skončí. Vettel má tak isto štyri a dva dominantné (nie po sebe). Hamilton má v rade tiež štyri, pričom všetky boli v podstate dominantné, ale dva z nich boli aspoň prvú polku sezóny bitka s Ferrari. Schumacher má päť v rade a tri z nich dominantné.

Jasné, každý to vníma inak, ale ja to vnímam tak, každý z týchto pilotov vyššie vo svojej ére zbúral F1.

Bol iný bodovací systém vtedy. Neviem ako by to vyzeralo keby bol rovnaký. Max v sezóne 2023 dosiahol najviac víťazstiev aj v percentách v histórii F1, zároveň prekonal rekord v počte víťazstiev za sebou a bol konzistentný ako nikto pred ním. Áno, prispela k tomu aj spoľahlivosť áut, ale z pohľadu pilota takto konzistentný Hamilton nikdy nebol a Vettel len v 2013.

Preto tvrdím, že Max v podstate od Francúzska 2022 až do Imoly (pripadne Španielska) 2024 ovládol F1 ako nikto pred ním. Aj Schumacher občas prehral s Barrichellom alebo chyboval v dominantnom aute. O Hamiltonovi alebo Vettelovi ani nehovorím. Max akonáhle dostane dominantné auto, tak je 100%-ný. Za 3,5 roka regulérne prehral s Pérezom jediné preteky (Baku 23) aj to mali v podstate rovnaké tempo, len ho nedokázal predbehnúť.

Ahahahaaha, cize Ferrari si prinesie jazdca za zenitom miesto Neweyho. Zrejme to bola nejaka akvizicia americkeho manazmentu v ramci diverzity.

Navrhovat monposty, kde ti šéf týmu nebeha za asistentkou, které posílá dickpics?

Vsetko suhlasim a prave preto som mal za prisilne (nateraz) tvrdenie, ze Max zbural F1 ako nikto pred nim, s cim uz tak celko nesuhlasim :slight_smile: Ale chapem ze ako Maxov otec mas pravo to takto vidiet :smiley:

Schumi aj Hamilton mali za mna viac dominantnych sezon (a zatial aj najdolezitejsie statistiky) a sice je pravda co pises nizsie, bodovaci system atd., ale tak ako sa nieco menilo v prospech jedneho, sa menilo aj v neprospech druheho (dlhsie sezony, lepsia spolahlivost atd.). Na zaver vsak zostava fakt, ze Schumacher ziskal titul v 2002 6VC pred koncom pri 17VC, co je proste brutal… Max rovnako, ale kolko sa odjazdilo VC? Tusim 21-22? Tak to mi pride stale ako najvacsie zburanie konkurencie (v 2/3 sezony titul), bezohladu na pocet vitazstiev atd.

Newey dostane vlastnu asistentku a problem je vyrieseny.

Těm italským novinám se nedá vůbec věřit, každý týden jiná zpráva od nich.

2 Likes

Takze Newey - Verstappen - Honda? Este sa moze Redbull pridat ako sponzor…

Idealne vcarb nech to je pekne pomotane

1 Like

A zo sucasneho RBR bude Horner Powertrains s jazdcami Checo Ricci? :smiley: