Podľa Autosprintu je hotovo: Newey pôjde do Aston Martinu. Ferrari neodmietol pre peniaze | Magazín F1 - F1online.sk

Musíme počkat na ofiko potvrzení, ale z těch zpráv to vypadá nadějně. Co se týče Ferrari, tak mi to přišlo, jako hype fans, než reálný základ. Newey vždycky trval na britských týmech, navíc jestli je pravda, že chtěl 20 inženýrů, což Fred i Ferrari odmítal, tak už nebylo jiné cesty. AM se furt buduje, ještě jim to potrvá, tahle změna jim pomůže posunout se dopředu.
Co se týče Maxe a AM, o tom se už taky psalo v březnu, jenže tady se to zásadně rozchází, Neweyho chtělo Aramco i Stroll, Maxe chce podle všeho jen Aramco, navíc myslím si, že Max si vybere jiný tým případně jinou sérii

image
Ako to vypadá tesne pred podpisom Newey žiadal, že bude rozhodovať aj o príchode inžinierov a odchode a celkovom riadený a to by tam Fred bol vlastne zbytočný potom. U AMR to dáva zmysel, keď si Krack nechá skákať po hlave.
Takže Fred má dosť veľké právomoci, keď dokázal toto vyvetovať. A na miesto toho má Ferrari v pláne najať viac top mien. A dáva to zmysel. Monopost stavá celý tím nie jeden človek, tam musí byť harmónia. Ani RB nepostavil Newey sám. Mal Wacheho, Balbou, Marshalla. Sa nesmiete pozerať na to povrchne. Áno Newey znie ako super aj ja som sa na to nechal zvieť, ale keď to logicky poskladáte tak Newey není všetko. Potrebujete celý tím. Ani Newey není vševed viz dvojitý difúzor 2009.

1 Like

Osobně si myslím že v Mclarenu ani AN nechtějí. Nepotřebují ho…a on už bude stejně brzo končit. ASton ho potřebuje určitě více. S jeho odchodem ale může zpalakat…každý zaplakal když on odešel.

1 Like

McLaren má Marshalla a Podmoura - oba borce z RBR, jeden aero, druhý šasi, funguje jim to

1 Like

A kdo říká, že se to stavělo jen na Adrianovi? Však v RBR byla taky struktura aero a šasi a furt je. Naopak u Ferrari to měli pod jedním technickým ředitelem.
Těch jmen může přijít více, byl to podle všeho i požadavek Adriana. A podpis Cardila nenasvědčuje tomu, že by bylo vše řízeno Adrianem

Taky je teoreticky možné, že Stroll, jakožto především obchodník, ten tým příchodem Adriana (třeba i Maxe) těžce střelí Aramcu :open_mouth:

Presne toto. Newey je starší človek a na ňom nemôžeš postaviť tím na dlhú dobu. Pokiaľ chce AMR rýchly úspech ako v 2023 tak ho majú mať. Ale TOP tímom sa nestaneš krátkodobým skokom. AMR by chceli skákať nie ísť systematicky ako McL.

Já jsem to tu sám psal, Stroll je fest businessman, ale co jde o syna, tak je mimo. Tady teda nevím, jestli by to hodil přes palubu, když tam dotahne Neweyho a exkluzivní motory od Hondy, to spíš bude tlačit na mladýho na výsledky a spoléhat na to, že Alo ve 45 nebude stíhat :grinning:

Nebo Hondě. 15x

Ferdo i za tebe si přeju titul Alonsa 26 s Hondou, abys měl klid na duši :smile:

Letos se Mekáč vyšplhal nahoru i bez Adriana.
Ale pouze teoreticky, protože spostu technických vychytávek v McLarenu je stejně původem z Adrianové hlavy.

Dávalo by mi to smysl, ale ohledně Hondy je v tomto směru ticho po pěšině, za to že Aramco chce koupit od Strolla všecko, i automobilku, o tom se v médiích šušká celkem dost.

Huš potvoro, děsíš mě. :grin:

1 Like

Tak jak to teda je? :thinking:

Cardille radši prchá pryč a Adrian se k němu přidává :smiley:

Tichá voda břehy mele.
Zdá se, že momentálně Renault dostupnější.
Už jsem nad tím několikrát uvažoval, ale po zkušenostech Renaultu s Nissanem jsem tuhle možnost zavrhl.

Uverim, az ked uvidim. Neviem si predstavit, zw nepojde do Ferrari.

Fredovi došli nervy, Cardille radšej prchá preč do Astonu a Adrian taky :smile:

1 Like

Minule tu bolo ako Sainz podpisal s Mercedesom, len tolko k tomu.

1 Like

Prosím ťa prečítaj si ten môj komentár ešte raz. Ja som sa vtedy pozeral an to wau Adrian super. Inak aj toto je konšpirácia a vy to tu máte za hotové. Si pamätáte ako ste hovorili, že tam Adrian nejde u Ferka a teraz robíte to isté na konšpiráciu o AMR ale okej chápem hype aj ja som ho mal. Ale z dlhodobého projektu dáva zmysle ho nezobrať, aj Adrian robí chyby a fakt si ako TP nenecháš zobrať polovicu právomocí len tak. Keď sa na to pozrieš s nadhľadom Adrian není všetko. Potrebuješ celý tím. Viz ako bolo RB: Newey, Wache, Balbou, Marshall

3 Likes