Podľa Antonelliho je priskoro pomýšľať na titul. Dôležitá je konzistentnosť, radí mu Verstappen | Magazín F1 - F1online.sk

Kimi Antonelli je po piatich pretekoch v situácii, o akej sa mu pred štartom sezóny ani nesnívalo. Vyhral štyri z piatich veľkých cien, mal šťastie na výjazdy safety caru i na vypadnutia tímového kolegu. Má na svojej strane momentum, má na svojej strane verejnosť a užíva si 43-bodový náskok. Sám si však musí pripomínať, že je priskoro premýšľať o veľkých métach.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/234459/podla-antonelliho-je-priskoro-pomyslat-na-titul-dolezita-je-konzistentnost-radi-mu-verstappen

Tak takhle. George je mi lhostejnej a Kimiho je mi víc než dost sympatickej. Ale zase bych trošku brzdil s těma superlativama. Nějak se mi ztrácí v překladu tohle :

takze v tych GP kde bol Russell rychlejsi tak koli problemom prichadzal o body a tam kde bol rychlejsi Antonelli tak vyhral. U mna zatial George zatial smorialr sezony.

Jednoznačně. Sice si nemyslím, že byl rychlejší, ale rozhodně mu to mohlo stačit na vítězství. Ale smolař zatim rozhodně je.

Uplne v pohode a zasluzene mohol byt bodovo vpredu. Musi to byt dobre frustrujuce. Roky podava spickove vykony a caka na auto na titul a ked ho konecne ma tak sa pokazi vsetko co sa pokazit moze a kolega ma smooth ride.

Podle mě takhle to nedopadne. Je super, že Kimi je rychlej, ale George, jak vidno je na tom srovnatelně. Oba delaji chyby, ale OK, jedou proti sobě pilu. A v souboji kolo ma kolo je George lepší. Do toho umí lépe pozicovat auto, jak při obraně, tam určitě, ale o trošku lepší je i v útoku.

Ale je to jedno. McLaren se vzpamatuje, vypilujou auto a Lando jim ten titul stejně vezme. :grinning_face:

Mně by se to líbilo, ale nevím nevím… Ten náskok je zatím velký a není moc důvod pro to, aby se něco změnilo. Většinou to tak během sezóny nechodí, Red Bull x McLaren byla spíš výjimka. Kimimu zatím přeje štěstí, ale nečekala jsem, že bude tak rychlý. Jsem zvědavá, jestli vydrží podávat stabilní výkony celou sezónu.

Ked to teraz Antonelli zmanazuje tak to bude pre Russella tazke. Ratat s tym, ze Antonelli bude mat poruchu a on uz nie sa neda. Zrovna to moze byt aj naopak. Kimi to moze manazovat a cakat na prilezitost.

Stacia 2-3 smolne zavody a pojde to dole vodou. Aj napriek Kimiho naskoku si stale myslim, ze Russell ho preskoci do konca sezony, alebo dokonca Norris ci Verstapen.

To by bolo pre mňa prekvapenie. Kimi zatiaľ jazdí ako čistý talian a pubertiak v jednom, teda srdcom.

Čím vic poruch u George, tim pravděpodobnější je porucha u Kimiho. To je statistika. Samozrejme tam mohou hrát roli i jiné faktory. Necháme se překvapit.

Ale souhlasím s @prancinghorse .

25 nebyla výjimka. 22 vedl Charles po tuším třech zavodech snad o 30 bodů a Max rikal, ze o titulu neni třeba se bavit. Výsledek známe.

Mercedes je nejlepší, ale neni neporazitelný a piloti stále jsou v závodě spíš průměrní. Obrovské chyby. Dělat na čele takove chyby Charles, nedejbože Lando. No tak ti by dostali od veřejnosti děsnou bídu.

McLarenu stačí dorovnat auto a zlepšit boxy. Zak je proti Totovi amatér, ale úplně neschopnej zase není.

Ale samozřejmě to je teď. Pokud se piloti Mercedesu zklidní a budou nejen rychlí, ale i konzistentní v závodě, pak samozřejmě titul jim neunikne. Ale já jim moc nevěřím.

1 lajk

V r. 2022 k tomu přispělo, že Max z prvních tří závodů dva nedokončil. Co říkal není podstatné, ale bylo od začátku jasné, že Ferrari je přinejlepším srovnatelné, ale RB určitě nezaostává. Od čtvrtého závodu dál byla situace celkem jasná. Samozřejmě, ještě v létě mohlo Ferrari vyhrát všechny závody, abych nezapomněla :smile: .

Aby se v průběhu jedněch pravidel tým po absolutní dominanci bez zjevné příčiny propadl jako RB vloni (částečně i v r. 2024) se mi moc běžné nezdá. Ale nakonec, dobře že tak :smile: .

1 lajk

Jako vždycky máš zase pravdu. :wink: (ale Ferrari bylo postě v prví půlce lepší, říkal to Mattia) .

Takže podle Binotta bylo v první půlce lepší a ve druhé mělo vyhrát všechny závody. To skoro vypadá, že v první půlce bylo nejlepší a ve druhé ještě víc nejlepší :smile: . A celá ta dokonalost ho stála hlavu, to je ten nespravedlivý svět :smile: .

1 lajk