Lando Norris získal v pondelok prestížne ocenenie Laureus v kategórii Objav roka 2025 nielen za svoje športové úspechy. Osobnosti zo sveta motoršportu ho chvália aj za jeho otvorenosť a úprimnosť pri veľmi citlivých a osobných témach, no zdá sa, že ani ako majster sveta nemá voľné ruky. Zväzuje mu ich svet PR, ktorý sa z ďalšieho pilota v padoku snaží spraviť tuctovú postavu v dave.
Presne preto je Verstappen taký obdivovaný. Povie si čo chce. Je to osobnosť, ktorá má svoje názory. A keď o niečom nechce hovoriť, tak preto, že o tom nechce hovoriť on sám.
Je smiešne zakazovať takto majstrovi sveta hovoriť a ešte smiešnejšie je zakazovať mu hovoriť nielen o pravidlách, ale aj o jeho vzťahoch s inými pilotmi.
Keby bol Norris osobnosť, tak sa ozve aj voči vlastnému tímu, že prečo by nemohol komentovať aspoň jeho vzťah s Maxom a Georgom.
Norris je najviac umelo prerobená PR postavička v F1. Pár rokov dozadu to bol vtipný chlapec a mal veľa fanúšikov práve preto aký bol a aké mal reakcie. No to už je preč.
Dělat si co chceš není o koulích…to není černá nebo bílá. Někdo nemá špatné svědomí, když něco poruší a druhý ano. To je psychologie. Proč myslíš že jsou lidé, kteří si dělají co chtějí…a je jim všechno jedno. Protože necítí vinu. To se to pak lehce porušují “pravidla” zákony, když je to to jedno a máš tuhle výhodu. Vůbec bych nekritizoval, každá mince má rub i líc.
Lenže Norris to nepovedal. Norrisa zastavil PR manažér.
A aj keby povedal, že sa nebude vyjadrovať k pravidlám, tak ešte ok (hoci on je tam na to, aby vyjadril svoj názor, inak to nie je osobnosť, ale PR panák), ale aby si nechal zakazovať vyjadrovať sa k jeho vzťahu s Maxom a Russellom?
norris je zamestnancom a zamestnanci podpisuju rozne zmluvy a niektore im zakazuju hovorit o niektorych veciach. co je na tom, ze norris vie, ze je zamestnancom a nie majitelom timu a vie aku ma zmluvu a co mu povoluje a komu musi kedy z timu pocuvat?
norris podpisoval zmluvu s mclarenom ked bol este nikto, takze tak ta zmluva aj vypada. ked bude podpisovat uz dalsiu tak urcite si bude moct stanovit lepsie podmienky
Tak, McLaren si ocividne na tom PR zaklada, aspon podla toho ako to robia. Norrisa mi je v tejto veci trochu luto, lebo tiez mam pocit, ze bol popularnejsi predtym, bol vesely, ukecany a prijemnejsi. Za posledny rok-dva mu pristrihli kridla a vidiet to na nom ako je nesvoj ked ma odpovedat a premysla.
Bohuzial, zijeme v hyperkorektnej dobe a tak to vyzera, ze jazdci su “majetkom” sponzorov a F1. Pocitam, ze vsetci co nadavali na pravidla boli na koberceku.
Verstappen si ocividne moze viac otvarat usta, lebo ho RBR potrebuje a on sa nepojde obesit keby z F1 pojde prec ale tiez to nie je vyhra. Myslim v RBR. Auto nic moc, cim dalej tym viac sa hovori o nepohode v teame… Hovorilo sa, ze v RBR to nebolo v pohode este ked tam bol Horner, ale bolo to ovela tichsie ako teraz a vtedy aspon vyhravali. No co by si si vybral teraz, lepsie auto a drzat hubu alebo aku taku slobodu slova a team so slabsim autom? Norris je otrokom toho, ze chce zostat tam kde je
Tiez si myslim, ze to s tym ma vela spolocne. FIA nieco upravila, povazuje problem za vyrieseny a odteraz maju byt vsetci ticho. Russell bol ten, co to najviac vychvaloval, Verstappen z tych, co to najviac kritizuje tak v zaujme neutrality McLaren nakazal Norrisovi sa ani k jednomu nevyjadrovat. Smola, je ich zamestnanec a musi si plnit zmluvne podmienky. Tak to proste je a pokial ho “blbe reci” budu stat strnute peniaze alebo problemy s vedenim, treba si rozmysliet co je lepsie.
Nepřekvapilo by mě, kdyby bylo přímo součástí dohody, že se všichni zúčastnění přestanou k pravidlům moc vyjadřovat. Nebylo by to sice moc hodné obdivu, ale celkem logické. V zájmu FIA, LM i týmů (a v podstatě i jezdců) je situaci uklidnit. Ale to je jenom spekulace.
Vysvetlujes to niekomu, kto nam chce teraz do popredia dat hlavne tu nesputanu silu Maxa. Aky on je jedinecny tym, ze si dokaze otvoritu usta kde chce a na koho chce.
Ale to je len vysledok toho, ako ho v RB cicikali aj na ukor timovych kolegov a robili z neho poloboha.
A teraz ten poloboh nevie zautocit ani na bednu v 4top monoposte, zatial co v 3top monoposte ziskal titul
Nebylo by priste lepsi delat rozhovor s PR zastupcem nez se samotnym jezdcem, ktery muze rict jen to co mu PR zastupce povoli?
Nezlobte se na me, ale tohle je na palici. Chapu smlouvu… ale snad ji Lando podepisoval pri vedomi ne? Vi co tam je a neni, co se zavazal ze muze a nesmi….
Nebo mi chcete rict, ze nevi co podepsal a nebo ze podepsal neco s cim nesouhlasi a nebo ze ma kratkou pamet? Tak ci onak je to unikat…. Ne Lando, toho mi je lito. Ale MCL, ze tohle pozaduje.