No ved ale preco ta seria bola vytvovrena? Preto, aby najlepsia z tych zien bola posunuta do niektorej z muzskych serii. To je ten nezmysel a to je to, ze to bolo zalozene za tym ucelom.
Keby to je zenska verzia F1 o to, ze kto bude zenska sampionka formuly, tak ok, lenze to nie je tento pripad. Tam ide o tu dlhodobu snahu dostat zenu do F1.
Ano? A aky? Ved vacsinu zien motorsport absolutne nezaujima a tu mensinu co ano, tak tie pozeraju F1 a nie nejaku zensku seriu, ktora vyzera ako amaterske motokary.
Posad zensku pretekarku do monopostu F1, ci dokaze v rovnakych rychlostiach len udrzat hlavu vzpriamene pocas celej dlzky VC. Nedokaze. Tak ako zena nedokaze odbehnut maraton v rovnakom case ako muz a tak ako zena sa nedokaze vyrovnat muzovi v tenise.
Aby bolo jasne, bavime sa o tom nie ze by to nezvladla len tak odkruzit, odbehnut alebo odohrat tenis, ale o tom, ze to nedokaze na rovnakej urovni ako top muzi na svete.
Vidim, ze tu to sam pises a v podstate sa zhodneme (odpisoval som postupne ako som cital tvoj komentar):
Takze este raz a explicitne. Netvrdim, ze zena by v monoposte F1 nedokazala odjazdit pretek. Dokazala, ale dostala by taky naklad, ze je to cisty nezmysel, aby tam jazdila. Aby jej neodpadla hlava z krku, tak by jazdila vyrazne pomalsie ako muzi. A dovolim si tvrdit, ze vyrazne by zaostala aj v kvalifikacii na jedno kolo.
Tu uz sa uplne nezhodneme. Reakcie su podstatne na starte a pri reagovani na nejake neprevidatelne situacie, ale nie pri jazde, ktoru mas naucenu naspamat.
Podla mna to nerobia zle, ale zbytocne a nema to vobec potencial, aby o to vobec bol zaujem. Ako divak chces vidiet motorsport, ktory je v podstate rovnaky ci je muzsky alebo zensky, ide len o to, ze ten zensky je nezaujimavy. Narozdiel od toho taky zensky tenis dokaze byt niekedy ovela zaujimavejsi ako muzsky, lebo ten zensky sa hra dost inak, kedze nie je tak silovy a rychly.
Neviem teda co vlastne rozporujes, ked sme sa vlastne zhodli v tom, ze zena v F1 je nezmysel. To, ze zenska seria ma podla teba vyznam a potencial?