Mercedes sa pekne dištancuje od vplyvu a rétoriky Hamiltona. Nakoniec z nich bude ešte sympatický tím.
Tá snaha urovnať to s Maxom je neprehliadnuteľná. To bude kvikotu, keď ho náhodou podpíšu.
Mercedes sa pekne dištancuje od vplyvu a rétoriky Hamiltona. Nakoniec z nich bude ešte sympatický tím.
Tá snaha urovnať to s Maxom je neprehliadnuteľná. To bude kvikotu, keď ho náhodou podpíšu.
Preco by mal tu otazku obratit na doktora, ked ty sa tu ohanas ake mal chudacik Verstapen nasledky po nehode ?
Ved si za to moze sam, on zatocil do Hamiltona. Preco to umyselne urobil ? On pri jazdeni neuvazuje ? Alebo sa mu budu vsetci uhybat ? A ty tu pises nieco o mercedes fans a obhajujes jazdca ktory uz niekolko krat umyselne vrazil do supera ???
Ved ty si odpad spolocnosti preboha. Ako mozes prezentovat taketo dristy a sudit druhych, ked sam obhajujes jazdca ktory ma za svoju karieru toho viac na triku, ako vsetci ostatni dohromady.
A toto je tvoj novy ucet ? No s tymi pohlaviami a vobec to uvazovanie dnesnej doby, tak ako moslimovia siriaci sa ako mor v europe… je to smutne… za 10rokov tu europa uz nebude.
Urcite sa k tomu blizime… RB podla mna este tento rok zahviezdi a potom bude trapenie… ale to uz bude Verstapen v Mercedese, alebo mozno aj v McL…
Akurát, že Max to doktorom tajil. Vedel o tom Red Bull, ktorý to ale tajil tiež.
O problémoch Kubicu, Laudu, aj Strolla všetci vedeli.
Navyše Verstappen sám priznal, že zvažoval v Austine odstaviť auto – to nevyzerá, že by bol úplne v pohode.
Takže aby som to zhrnul: Red Bull chcel po Mercedese a Hamiltonovi, aby pomaly vytiahli čiernu vlajku, hoci sami pred FIA tvrdili, že Maxovi sa vlastne nič nestalo.
podla mna za prestrelku s @Unleash_the_lion vcera pod tymto clankom Od roku 2026 bude mať F1 aj prevádzkové pravidlá, z regúl zmizli mužské zámená | Magazín F1 - F1online.sk - #25 podľa helmutko ale diskuzia je uz zmazna.
Keby len moslimský mor v Európe. V dnešnej dobe je už aj sloboda slova problém. A to nehovorím o nezmysloch a la plochozemci, ale o slobodnom vyjadrení zdravého názoru na gender ideológiu ako sa to stalo s komentárom Jos the Boss.
Ale ten kvikot z výsledkov volieb v USA, Rakúsku atď je taký malý balzam na dušu. Ťažko im prekusnúť to, že ľudia, ktorí sa reálne stýkajú s rasizmom a islamizáciou v bežnom živote, tak majú riešenie tohto problému ako top prioritu a na základe toho volia politikov a strany.
Ale aká prestrelka? Veď tam nebol žiaden vulgarizmus ani vyslovene hádka a tú “prestrelku” začal práve @Unleash_the_lion , lebo nevedel prekusnúť vyššie citovaný názor. Jediné čo Boss písal je, že nech Unleash namiesto prázdnych útokov vyjadrí svoj názor.
isiel som von ked ste prave zacali a ked som sa vratil som sa tesil na skvelu cetbu a uz to bolo prec. Ani som Unlieashovi nestihol dat lajky.
Uvidíme či tento rok vôbec zahviezdia. Ak vyriešia svoje problémy, tak môžu byť v boji o titul, ale žiadnu dominanciu nečakám. Osobne si myslím, že McLaren začne sezónu na čele.
A čo sa týka 2026, tak situácia ohľadom Maxa bude veľmi zaujímavá. Či nakoniec ostane v RB alebo prestúpi do Astonu alebo Mercedesu. McLaren si nemyslím, že by ho lákal, keďže je to zákaznícky tím a s novými pravidlami majú továrenské tímy väčší predpoklad úspechu.
Tak asi si aj videl všetko. Tam boli dokopy asi 2 komentáre z každej strany. Útok od Unleasha, reakcia Bossa ze je to len prázdny osobný útok a nech Unleash vyjadrí svoj názor ak chce diskutovať, ďalší prázdny komentár od Unleasha a opäť to isté od Bossa. Nula vulgarizmov, nula urážok, nič. Ban za názor. Ale skôr si myslím, že to bolo za to, čo som citoval vyššie.
Neviem či admin volil Veroničku a sa ho to dotklo alebo je jediným fanúšikom ženskej formuly na svete.
Ty už máš zase účet? Nedokážeš zítra bez fóra?
co mas proti zenskej formuli? Je to rovnako popularne ako ine s.erie s prazdnymi tribunami. Maju skarede a pomale auta. Keby im dali aspon F2 malo by to vacsiu prestiz.
Vyšetrenia absolvoval. Nepochybne podstúpil aj vyšetrenie zraku. Doktori zhodnotili, že môže jazdiť. Podľa objektívnych vyšetrení bol v poriadku. Podľa jeho slov cítil nejaké problémy, ktoré doktori neodhalili. Preto sám zvažoval, či bude jazdiť alebo nie. Napríklad v Katar 2023 Lance pokračoval, Logan odstúpil. Obaja cítili problémy, ale rozhodli sa rozdielne. Takže by som to zhrnul. Ak je podľa doktorov v poriadku, môže jazdiť. Rozhodnutie či bude jazdiť alebo nie je na ňom.
Z osobného hľadiska nič. Z biznis hľadiska mám názor, že je to úplná zbytočná hlúposť. Vzniklo to ako projekt preto, aby pár strelených pokrytcov, ktorí žijú mimo reality, dokázali celému svetu, že žena môže jazdiť s chlapmi na rovnakej úrovni. A tak sa vyhadzujú peniaze na ženskú sériu, ktorá nezaujíma vôbec nikoho.
Lenže realita je taká, že žena v dnešnej F1 je nezmysel. Ženské telo nemá na to predispozície, aby zvládlo rovnaké preťaženia ako chlapi.
Však dali Florisch do F3 a ako skončila?
A čo sa týka tých prázdnych tribún, tak zväčša majú prázdne tribúny juniorské sé.rie, ktoré ale vychovávajú talenty a budúcich pilotov sé.rii, ktoré už prázdne tribúny nemajú.
Keby im dali F2 monoposty, tak by sa len konečne ukázal ten rozdiel medzi nimi a chlapmi (ak niekomu nestačí Florisch v F3 ako dôkaz).
uz len samotny fakt, ze ide o exkluzivnu seriu pre zeny kontradikuje tvrdenie, ze to bolo zalozena aby niekto dokazal, ze zenu mozu jazdit na rovnakej urovni. Marketingovy potencial to iste ma netreba sa na vsetko pozerat cez politiku.
Podla mna konkretne s pretazeniami a ich zvladanim nie je problem. To je ako keby si tvrdil, ze zena nedokaze odbehnut maraton, alebo behat po kurte s raketou. Problem je skor inde, nechce sa mi opakovat:
Aj ked v konecnom dosledku sa zhodneme, ze fyzicke znevyhodnenie na vrcholovom podujati je takmer neprekonatelna prekazka. Rychlost reakcie je v F1 ta najpodstatnejsia vec.
podla mna tu bijes mrtveho kona vid . Nepopieram, ze niektori sa nadejali, ze vychovaju F1 pretekarku, ale v konecnom dosledku je to biznis a pokial zenska seria nie je komercne uspesna nebude to koli tomu, ze zeny jazdia pomalsie, ale koli tomu, ze to robia / robili zle.
No ved ale preco ta seria bola vytvovrena? Preto, aby najlepsia z tych zien bola posunuta do niektorej z muzskych serii. To je ten nezmysel a to je to, ze to bolo zalozene za tym ucelom.
Keby to je zenska verzia F1 o to, ze kto bude zenska sampionka formuly, tak ok, lenze to nie je tento pripad. Tam ide o tu dlhodobu snahu dostat zenu do F1.
Ano? A aky? Ved vacsinu zien motorsport absolutne nezaujima a tu mensinu co ano, tak tie pozeraju F1 a nie nejaku zensku seriu, ktora vyzera ako amaterske motokary.
Posad zensku pretekarku do monopostu F1, ci dokaze v rovnakych rychlostiach len udrzat hlavu vzpriamene pocas celej dlzky VC. Nedokaze. Tak ako zena nedokaze odbehnut maraton v rovnakom case ako muz a tak ako zena sa nedokaze vyrovnat muzovi v tenise.
Aby bolo jasne, bavime sa o tom nie ze by to nezvladla len tak odkruzit, odbehnut alebo odohrat tenis, ale o tom, ze to nedokaze na rovnakej urovni ako top muzi na svete.
Vidim, ze tu to sam pises a v podstate sa zhodneme (odpisoval som postupne ako som cital tvoj komentar):
Takze este raz a explicitne. Netvrdim, ze zena by v monoposte F1 nedokazala odjazdit pretek. Dokazala, ale dostala by taky naklad, ze je to cisty nezmysel, aby tam jazdila. Aby jej neodpadla hlava z krku, tak by jazdila vyrazne pomalsie ako muzi. A dovolim si tvrdit, ze vyrazne by zaostala aj v kvalifikacii na jedno kolo.
Tu uz sa uplne nezhodneme. Reakcie su podstatne na starte a pri reagovani na nejake neprevidatelne situacie, ale nie pri jazde, ktoru mas naucenu naspamat.
Podla mna to nerobia zle, ale zbytocne a nema to vobec potencial, aby o to vobec bol zaujem. Ako divak chces vidiet motorsport, ktory je v podstate rovnaky ci je muzsky alebo zensky, ide len o to, ze ten zensky je nezaujimavy. Narozdiel od toho taky zensky tenis dokaze byt niekedy ovela zaujimavejsi ako muzsky, lebo ten zensky sa hra dost inak, kedze nie je tak silovy a rychly.
Neviem teda co vlastne rozporujes, ked sme sa vlastne zhodli v tom, ze zena v F1 je nezmysel. To, ze zenska seria ma podla teba vyznam a potencial?
Má pravdu. Mali sa zachovať inak.
ďalšie udalosti boli už aj dôsledkom
V F1 treba zvladat pretazenia okolo 4.5 - 5g. To pri spravnom treningu nie je problem ako pre muzov tak ani pre zeny. Toto je limit len pre netrenovanych. Nevyhrava ten kto vie zvladnut viac G ale ten kto pride do ciela prvy. Nepochybujem, ze je X pilotov ktrio zvladnu vyssie pretazenie ako Verstappen ale pomoze im to len marginalne.
terminologia na urovni svedci o hlbkovom porozumeni…
Co tak WRC?, alebo take MotoGP? tam tie pretazenia su ovela mensie. Dokoncia mensia a lahsia postava by mohla byt vyhoda. Ja by som za najvacsim rozdielom hladal prave nizsi reakcny cas. Motorsport je 90% o tom ako spravne zareagovat v kazdom okamihu.
zaujem o to je, ale mozno nie taky velky ake mali ocakavania. Ty mas cervene sukno pred ocami pretoze za vsetkym vidis nejaku liberalnu politiku.
Motorsport je popularny aj medzi zenami a dievcatami. - A ako pri kazdej prilezitosti nezabudnes dodat - zeny nemozu sutazit s muzmi, v motorsporte su moznosti pre dievcata extremne limitovane. Mat cisto dievcenske seria ma ekonomicky potencial. Dat na vsetko nalepku, ze chceme dostat zenu do F1 mi skor pride ako marketingovy trik ako prilakat viac investorov a dostat sa do medii
Zensky tennis, futbal, lyzovanie - to vsetko ma svoj ekonomicky zmysel. Rovnako je na tom motorsport. Zenska seria je urcite krok spravnym smerom. Mimochodom prave lyzovanie si historicky preslo velmi podobnym procesom.
Urcite? Z pohladu jedneho kola by to asi zeny dokazali natrenovat, ale urcite by dokazali zvladnut celu VC pri tychto pretazeniach, ked s tym maju problemy piloti F2?
Co je na tom zle? S tebou musi byt riadna “sranda”.
Ja by som za najvacsim rozdielom hladal prave nizsi reakcny cas. Motorsport je 90% o tom ako spravne zareagovat v kazdom okamihu.
Ja netvrdim, ze pretazenie je jediny problem, ale povazujem to za dost podstatny problem. Neviem, ci by som to ale oznacil ako reakcny cas, ktory by bol problemom. Medzi pilotmi F1 nebude velky rozdiel v reakcnom case a aj tak je medzi niektorymi dost velky rozdiel vo vykonnosti.
Myslim si, ze v takych motokarach by sa zena dokazala vyrovnat muzovi a mozno este v nizsich seriach, takze v reakciach to podla mna nie je. Navyse ked maju cely okruh nauceny naspamat, ze kedy a kolko brzdit, kedy a kolko pridat a ako preradit, tak to nespajam uplne s reakcnym casom. Ale to je asi vec nazoru.
A ako pri kazdej prilezitosti nezabudnes dodat - zeny nemozu sutazit s muzmi
A co je na tom zle? Nie je to pravda? Mozu sutazit zeny s muzmi? Mozu sutazit s nimi v tebou spominanom tenise, futbale alebo lyzovani? Absolutne nie, preto existuju samostatne zenske sporty, a preto je aj zena v F1 nezmysel. A tak je to spravne, ze maju svoje sporty.
Mat cisto dievcenske seria ma ekonomicky potencial.
No zatial teda nema a neviem o tom, ze by ta zenska seria nejako rastla na popularite a ziskovosti.
Zensky tennis, futbal, lyzovanie - to vsetko ma svoj ekonomicky zmysel.
To ano, lebo je to divacky atraktivne, ale zensky motorsport nie je. Tu zensku seriu pozera par ludi na svete a aj to len preto, lebo cakaju na preteky F3-F2-F1. Keby sa jazdi samostatne tak si ju takmer nikto nepozrie. Zensky tenis alebo lyzovanie si clovek pozrie aj nezavisle od muzskych verzii. A keby to malo potencial a aspon vyznamne rastla popularita, tak to nemusia rebrandovat z W series na F1 Academy a bohvie co pride potom.
Zensky motorsport ma asi taky vyznam ako by mali zenske sipky. Nikoho by zenska verzia nezaujimala.
Ak mas nejake data o rastucej popularite od W Series cez F1 Academy, tak rad si ich pozriem.
EDIT: Ako kludne nech si zenska seria existuje a nech si jazdia pred prazdnymi tribunami a topia tam prachy, ale nech to nikto nepretlaca do muzskeho sportu, ze cielom je, aby zena bola v F1. Ved to je na smiech a kazdemu pricetnemu je jasne, ze zena v F1 je odsudena na neuspech.