Piloti Red Bullu o pochybnom zariadení vedeli. Odmietajú však, že by ho použili | Magazín F1 - F1online.sk

Zkusím se zeptat ve veřejné anketě.

Kdo si myslí že RedBull svůj mechanismus využíval i k tomu aby měnil světlou výšku mezi kvalifikací a závodem?
  • Ano, měnil světlou výšku.
  • Ne, neměnil světlou výšku.

0 účastníci

Keby som bola vysoký manažér RBR a nariadila by som desiatkam zamestnancom, nech sa v noci mení výška vozidla, nespala by som veľmi dobre. Hlavne keď mi odchádzajú ľudia ku konkurencii…

1 Like

To je v pohodě, oni tam mají svědomí v bezvědomí, takže takhle neuvažují

:new:
Pre tych, ktorych fakt zaujimaju fakty alebo aspon vacsi detail ohladne tohto systemu, tak tu je clanok, ktory to pomerne detailne rozobera:

Co vyplyva z clanku? :thinking:

:point_right: samotna existencia tohto systemu nie je v rozpore s pravidlami
:point_right: nie je mozne ho pouzit, a teda upravit svetlu vysku, ked je auto zmontovane, uz len jeho samotne umiestnenie (okrem ineho) to vylucuje
:point_right: RB tento system nijako neskryval, vsetko bolo dostupne v open source dokumentoch, ktore mala FIA k dispozicii
:point_right: na upravu svetlej vysky pocas parc ferme medzi Q a pretekmi, by RB musel auto ciastocne rozobrat a upravit ju tak, co sa javi ako velky risk robit to pod kamerami a vsetkym “na ociach”

:england: Pre tych, co maju zaujem si clanok precitat a nevedia po anglicky, tak google prekladac to pomerne obstojne zvladne a ked nie, tak je tu native speaker @HellHogr, ktory urcite rad pomoze, jemu vzdy islo len o pravdu a nikdy nic proti RB nemal. :slight_smile:

5 Likes

Tlieskam, ale na tejto stranke to povazujem za marnu snahu. Kazdy vidime to co chceme. Puff, Situs a Hogr kam sa pozru, tak vidia Red Bull ako podvadza. K ostatnym trollom sa ani nebudem vyjadrovat.

Jeden hlada “RBR device explained” a druhy hlada “How is RBR cheating with height”

4 Likes

Red Bull jsou banda podvodniku.

ak podvadzali som za okamzitu DQ a je jedno ci je to Red Bull alebo iny tim, ale ak je toto postup ako zmenit vysku tak potom je mi divne ze FIA a vsetky timy si toto nevsimli za cely cas co to tam ma Red Bull namontovane a auto bolo v parc ferme a este pod kamerami…
to mi pride ako by som prisiel do pneuservisu s defektom ktory bude mechanik opravovat a pri tom si otvori kapotu na motore a bude sa tam hrabat a ja sa budem na to pozerat ako opravuje defekt bez reakcie co robi v motorovom priestore… samozrejme ak sa najde video alebo iny dokaz ze v parc ferme menili vysku som za okamzitu DQ a pokutu z ktorej sa aj bohatemu timu urobi nevolno

5 Likes

Ano Mercedes měl skutečně zcela speciálního zacházení, protože jejích DAS se nejdříve veřejně propíral a teprve pak ho FIA na jednu sezónu schválila.
Kdežto Red Bull nejdříve podvodeně získával tituly a teprve pak se začala pod tlakem ostatních týmů FIA vykrucovat, že je blbá a žádný podvod prokázat nedokáže.

Na prvni vete se shodneme asi zcela.

Druha veta je takova zvlastni. O tom ze by mel RBR nejake tituly podvodem ctu jen na tomto foru a to od lidi od kterych to ocekavam, takze vahu to nema zadnou. Nikdo seriozni o tom nikde nepsal.

Zajimavy je, ze stejni lidi pisou, ze Max a RBR maji tituly jen diky genialite Newey. No nic.

Co rikas na sprint? Zavod vypada napinave. Takhle vyrovnana sezona je naprosto fantasticka.

Hezkou zabavu preji.

A Masiho taky vyrazila FIA neseriózně, že?
Sprint? U rozstřelu jsem usnul. Né z nudy, ale kvůli únavě po pátečním pinčusu. Ani superúplněk mě neodradil od spravedlivého spánku. :slightly_smiling_face: Sestřih musel stačit.
Austin ale beru jako jeden ze současných okruhů, tak se na sprint i závod hodně těším a věřím, že se bude na co koukat.

Tohohle pana FIA vyhodila naprosto seriozne a naprosto po pravu. Ten chlap mel byt pryc uz mnohem driv.

Urcite bude na co koukat. Bude to maso. Mozna lepsi nez zavod. Ale moc hezky se to vybarvilo ke konci sezony.

2 Likes