Piastriho znervóznili Norrisove tvrdé gumy: Neboli o nič horšie než moje stredne tvrdé | Magazín F1 - F1online.sk

Oscar Piastri nepotreboval žiadny hrdinský výkon, aby ovládol Veľkú cenu Belgicka. Stačil „len“ bezchybný výjazd z prvej zákruty po štarte a potom bezchybne krúžiť po trati. Aj keď to rozhodne nie je jednoduché, v minulosti potreboval Oscar na víťazstvo predviesť oveľa viac zo svojho talentu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/209017/piastriho-znervoznili-norrisove-tvrde-gumy-neboli-o-nic-horsie-nez-moje-stredne-tvrde

Majster sveta 2025¡
Siel pekne namiesto od Landa. Majster z neho nebude ani tento rok a Poastri mu to ukaze ako ma jazdit na majstra.
Buduci rok po zmene pravidiel uz Lando nemusi mat ani takuto sancu ako teraz.

Praveze sa bojim, ze Norris bude majstrom. Tim to tak chce. Inak si neviem vysvetlit, preco Pistrimu hadzu polena pod nohy… V Japonsku mu nedovolili ist pre Norrisa, aby zautocil na Maxa, aj ked mal lepsie tempo ako Max. V Imole mu nahodili tak sprostu strategiu, ze na konci zavodu sa ocitol na starych gumach, bez sance bojovat o vitazstvo… Norris cerstve gumy dostal… V Rakusku zostal na trati dlhsie v vprvom stinte, aby na tom zarobil na konci pretekov, tim ho povolal nepochopitelne na druhe boxy velmi skoro… V Britanii sa ho tim nezastal, ked dostal nezmyselnu penalizaciu… Protest tam mal prist… A kdes Norrisovi naservirovali jednozastavkovu strategiu, pricom Piastriho na prvom mieste odsudili k manazovaniu gum alebo k dvojitej zastavke… Myslim, ze Piastri odvadza uzasnu robotu, aj napriek tomu, ze tim mu robi napriek preteky co preteky.

Možno práve tento prístup ho donúti spoliehať sa na seba a posilní ho to. Ako kolega z tímb vyššie napísal aj ja dúfam a prajem titul do austrálie.

Lando velmi vela stratil v boxe, fakt nechapem preco, ale to jedno kolo znamenalo cca 5sec - to chapem, ale tych dalsich 4-5sec co stratil vo vyjazdovom kole nechapem. Potom sa vozil jak keby Pia ani nechcel dobehnut, a ked sa konecne odhodlal zrychlit, tak bolo neskoro. Aj bez tej chyby v prvej zakrute, ked bol 3sec a zvysilo sa to skoro na 5sec by ho uz nebol dobehol… Tiez sa mi nepacilo ako sa Lujzo zabetonoval na 7. mieste a ani za svet nechcel byt 6ty… Blbe setrenie gum::frowning:

aj mna prekvapila ta strata po boxoch a ta rozhodla

a to, ze sa potom vozil akoby nechcel piastriho ani dobehnut? to akoze na trvrdych gumach mal od zaciatku byt rychlejsi ako piastri na medium?
skor bolo zvlastne, ze dokazal drzat tempo s piastrim, ale ta strata 8-9s bola proste velka na to aby to dokazal dohnat potom co zacali medium stracat vykon

inak je zaujimave ako norrisovi vycitaju kazdu jednu chybu, ale ked chybu spravi piastri tak sa to tak nerozobera. to je uz akasi uchylka novinarov/komentatorov

norris prisiel o vitazstvo uplne rovnakym sposobom ako piastri v sprinte, ale uplne inak to niektori komentuju

ja niesom norrisov fanusik a v podstate mi je jedno kto z nich to vyhra, ale ta kritika kazdej jednej norrisovej chyby mi uz zacina prekazat a ak by som to mal trochu prehnat tak by som povedal, ze je to uz taka medialna sikana na norrisa

2 Likes

No, jako fanoušci máme snad trochu štěstí v tom, že díky své převaze není zatím Mclarren nucen jít na jednoho pilota a může si dovolit nechat je volně bojovat mezi sebou. Týmu může být (alespoň teoreticky) jedno, kdo jim přiveze jezdecký titul.