Piastriho prekvapila Verstappenova taktika: Nečakal som, že bude tak dobre fungovať | Magazín F1 - F1online.sk

Oscar Piastri premenil ďalšiu pole position na pretekové víťazstvo. Lando Norris sa opäť vzdal svojej najlepšej šance na víťazstvo už na štarte a Maxovi Verstappenovi spravil škrt cez rozpočet výjazd bezpečnostného vozidla. Austrálčan však podľa vlastných slov nerátal s tým, že Verstappen bude ich súperom s tromi zastávkami v boxoch.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/202821/piastriho-prekvapila-verstappenova-taktika-necakal-som-ze-bude-tak-dobre-fungovat

No, klaplo to přímo skvěle :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

Piastriho vykon aj vykon McLarenu si zasluzi pochvalu.

Maju sice neohrozitelne auto, ale konecne prestali robit chyby a vyuzivaju potencial toho, na co ma to auto. :+1:

Koho ale zase nemozem chvalit, je Lando. Pomerne jasna prehra v Q, opat zbabrany start, opat vyskoleny Verstappenom a opat bez naroku na Piastriho, ktory si to pohodlne kontroloval.

Ak bude Lando vyhlaseny za dvojku a vzda sa majstrovskych ambicii, tak ho kritizovat nebudem a budem to povazovat za dobry vykon. Ale ako adepta na titul ho tento vikend nemam za co pochvalit.

(za to, ze to nerozbil mozme chvalit akurat nejakych Mazepinov a Latifiov)

Tak strategii i monopost měl Max na výhru, zahodil to no

3 Likes

Je to tak. Max dnes udelal zavod. Skoda zaveru, ale neskutecne se Max dokazal protahnout polem.

Tuto sezonu opravdu dela Max. Neuveritelny vykon. Obrovska smula v zaveru no a pak trosku chybka (mozna vetsi, to je vec nazoru) a dost neprejici komisari. Stane se.

Od Oscara pekny rozhovor a vynikajici prace. To nutno ocenit.

To jo, ze 3 na 10 místo, neskutečně se protáhl polem

4 Likes

Prestali robit chyby lebo Piastri uz viac vyzrel, ziskal.viac skusenosti a rychlosti tak sa mozu na jedneho pilota spolahnut…na Norrisa sa proste nemozno spolahnut

Nie je to len o pilotoch. Minuly rok robil chyby cely tim. Nezmyselne strategie, pitstopy, papaya rules, skratka cele zle.

Teraz super aj Piastri aj tim. Lando prakticky od zaciatku sezony mal jeden super vikend - Monako, inak vzdy chyby alebo biedne vykony.

1 Like

len sa mi to zda alebo Piastrimu sa pri tom double pitstope velmi nechcelo odist z boxu? :smiley:

Co taky Verstapen ? Minuly rok s tretim najrychlejsim ziskal titul a teraz s druhym najrychlejsim nedokaze porazit ani jedneho z MCL ? :smiley:
Monopost na to ma, ved je stale v predu v Q, ale tie jeho vykony uz idu dole vodou a psychika ho zoziera… Po restarte za SC ledva udrzal monopost na trati. Do Russella vraza, do vysielacky narieka… Pripomina mi to tvoje vystupovanie tu na fore :smiley:
Len kidat a kidat a kidat… Pravy fanusik F1. :fu:

Ty jo … ty ses profiloval mezi uctívači Maxe jako ten rozumnější, ale ukazuje se že jsi jeden z nejvíc zaslepených! Popisovat náraz do george jako “trošku chybka” je naprosto směšné.
To už i takový Jos tady je k Maxovi docela kritický ikdyž taky přerucuje aby z toho vyšel max co nejlíp.
Ale ty - ostuda! :-1: :roll_eyes: