Piastri trestu stále nerozumie: Pri oboch reštartoch som urobil to isté | Magazín F1 - F1online.sk

Samozrejme. Ferdo chodí po víkendoch hľadať aj židojašterov do lesa (tak ako amíci Yettiho).

Jeho úplne zmagoril ten 5G čip čo mu dali ako decku komanči pri očkovaní.

Ty si veľký mysliteľ Ferdo. :sweat_smile:

Pilot č.1 nebezpečnou jazdou a prudkým brzdením donúti pilota č.2 vyhnúť sa kolízii tak, že ho musí zboku obehnúť, ale ten má dostať trest.

Čítal som už všeličo na zahraničných fórach, ale ty by si tam bol hviezda extrémna. Škoda, že nie si mladší, isto by si bol so svojimi názormi hviezda sociálnych sietí. Keby máš tak 20-30 rokov, tak by si bol hlavný účastník Clash of the stars. :joy:

Vidím, že sis konečně našel sobě rovného kamaráda.
Buďte na sobě hodní. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Jos a Christian boli vždy kamaráti. Len či si po sezóne @Christian_Horner nebude musieť zmeniť nick na Toto_Wolff. :sweat_smile:

Až mi je smiešne, keď čítam, že penalizácia je kvôli Maxovi. Ak už chcete konšpirovať tak vyhral Brit Norris, ktorý by inak nemal nárok. Proste zabrzdil naozaj brutálne, keď ste pozerali preteky tak aj Norris sa pri brzdení skoro dostal pred Maxa. Gratulujem Hulkovi, nebál sa riskovať a vyšlo to super.

1 Like

Proste komisari spravili vcera nadpracu (ci to bolo koli tomu aby vyhral domaci pilot ponechavam na fantaziu citatelov)

2 Likes

Bylo to kvůli tomu.

Takže Verstappen úmyselne zahral divadielko, aby Piastri dostal trest a vyhral Norris? Tak to je iný 33D šach.

Však ani nevíš co normální šach je. A pořád se tím oháníš.

1 Like

A ja furt čakám kedy mi to konečne vysvetlíš, malý maskovaný šachista.

Naučit pravidla se můžeš beze mě…

1 Like

Pravidlá ovládam, šach hrať viem na takej bežnej úrovni.

Zatím se nenaučil ani sčítání odčítání :smile:

1 Like

Chudák Roscoe přišel o sluch. :expressionless:

Moc rapu? :open_mouth: Pes tohle zvládne lehce, to páníček se musí přizpůsobit :man_shrugging:

Rýchlosť určuje prvý jazdec ale zároveň musí pritom tiež dodržiavať nejaké pravidlá. Tie Oscar včera nedodržal. Že sa Max dostal pred Oscara bol výsledok porušenia pravidiel od Oscara. Pozri ako Isack búral do Georga. Keď zistil čo sa deje už bolo neskoro. Rovnako Max keď zistil čo sa deje už bolo neskoro. Znížená viditeľnosť a priľnavosť na vode bol dôvod prečo to bolo nebezpečné. Na suchu by to asi nikto neriešil lebo na suchu by ostatní stihli brzdiť intenzívnejšie.
Situácia, síce iný charakter, bola Džida 2021. Rovinka Max a Lewis idú naplno. Max dostane príkazom pustiť Lewisa kvôli predchádzajúcemu momentu. Max začne spomaľovať a ide ďalej stredom trate stabilná stopa bez kľučkovania. Miesta po obidvoch stranách dostatok. Lewis nevedel presne čo sa deje. Maxa nepredbieha ale búra doňho. Výsledok Max je prvý jazdec a dostáva penalizáciu.
Občas nastane taká súhra okolností, ktorá sa podľa pravidel ťažko posudzuje. Nedá sa mať pravidlo na všetko. Na to sú komisári, abyto posúdili ako ľudia a rozhodli. Hneď v ďalšom preteku môže urobiť rovnaký manéver, brzdiť rovnako intenzívne a prudko a bude to OK bez trestu. Ten trest nebol za brzdenie samotné ale za celkovú situáciu.

… komisári to,tam boli nejaký tupci potrebovali ,aby to vyhral pravý,anglán,■■■■■■■ bol áut,Norris sa motal hlboko za ním, tak si našli obetného barånka,a toto je šport podľa tej západnej pakaže,…:hear_no_evil::see_no_evil:

Restarty za SC jsou zcela běžné mnoha sériemi už dlouhou řadu roků a různých taktik jsme už viděli stovky. Přesto si pamatuji pouze dva tresty. Jeden ze msty Gaslymu, že si dovolil ve vysílačce kritizovat FIA, že nechali na trati traktorna trati za ponechání moc velké mezery za SC a nedávno někoho, že naopak nenechal za SC dostatečný odstup.
Za taktiku vedoucího jezdce vidím trest poprvé.

Samozřejmě chápu, že Piastriho počínání mohlo být nebezpečné, ale chyba je na FIA, že předem neučinila nějaké varování, nebo poučení jezdců, že bude používat jiný metr.
Takhle FIA nachytala Piastriho na hruškách podvodem.
Taky trest se mi nezdá být adekvátní. Piastri se ničeho proti napsaným pravidlům neprovinil a přesto dostal 10 sekund plus dva trestné body.

Prostě v samotné FIA vládne anarchie, ale žádný z jezdců se nedočká kvůli totalitě zastání.

Na to už má každý svoj vlastný názor. Podľa mňa aj keď

tak nie je vylúčené aby prišla penalizácia. A to sa týka hocikoho a hocičoho. Nie je možné na celom svete aby bolo všetko napísané. Vždy sa môže stať situácia, ktorá sa nedá vyriešiť napísaným pravidlom, lebo tá situácia bola unikátna, jedinečná. Napísané pravidlá sú fajn ako nejaká základná osnova. Potom prichádza ľudský úsudok a ľudské vnímanie a ľudský faktor, ktorý tomu dá tú správnu (alebo aj nesprávnu) interpretáciu a povie konečný verdikt. Ja to vidím tak, že čím viac sa snažia veci podchytiť písaným pravidlom a menej ľudským úsúdkom, tým viac piloti vymýšľajú všeliaké kľučky. Ale každý má k tomu svoj pohľad a určite sa na tom nezhodneme. Aký iný dôvod mohol mať Oscar pre také brzdenie ak nie to že chcel pre Maxa trest? Obzvlášť keď potom asi 10 sekúnd pokračoval v nízkej rýchlosti bez ďalšieho zahrievania. Keby bolo sucho nikto by si to ani nevšimol. Keď je mokro a nič nie je vidieť a autá sa po trati šmýkali zo strany na stranu - prečo robí také manévre?

2 Likes

Pokud to vyhodnotili jako nebezpečnou jízdu, tak to je přesně jak říkáš. Tam bude vždycky záležet na konkrétní situaci a názoru komisařů. Možná by to jindy prošlo, ale dnes byly mimořádné podmínky.