Za celú históriu F1 skôr platilo to, načo poukazuje DODO. Ak pilot pôsobí sebavedome, je ho ťažké prečítať a konkurencia sa musí mať vždy na pozore. Môže byť k sebe sebakritický a poukázať na svoju chybu, ale nemal by sa v tom dlho vŕtať. Proste toto sa stalo, nemalo sa stať, tam som to pokašľal a bodka. Zajtra je nový deň a môj FOCUS je len a len na výsledok. S minulosťou ma neotravujte, už som sa vyjadril!
Lando je veľmi rýchly pilot a má dobré auto. Problém je, že keď povie, že sa bude snažiť doručiť lepší výsledok, často krát ešte pridá nejakú ódu na iného jazdca (Max bol dnes dobrý, Oscar si zaslúžil vyhrať lebo spravil všetko dobre atď.). Toto by vôbec nemal riešiť. Vyjadrenia by mali byť stručné a k veci: „Jasné, súper dnes vyhral a ja mu gratulujem. Dám si pozor na dnešné chyby a nezopakujem ich. Budúce preteky vyhrám. Resp. urobím pre to všetko.“ Hotovo. Stačí, dám to na Strolla (neomáčkujem) a idem domov. Hovorím v prvej osobe a so sebavedomím. Súperovi dávam najavo, že som stále v hre.
To je ako keď vám nejaký mentor (Proctor, Traicy, Canfield, na Slovensku Drienik) vysvetľuje ako funguje vesmír a manifestovanie. Kľúčom celého úspechu je správna emócia, vnútorný pokoj a vedomé zameranie sa na to, že to už mám, je to na ceste ku mne… Ak budem v strese, v závisti, v strachu… môžem dookola afirmovať, vizualizovať, meditovať… pritiahnem si presný opak alebo budem stagnovať. A tak je to aj s našim Landom. Vedome chce vyhrať, ale podvedome rieši zbytočnosti, je v strese a opakuje chyby. Toto musí vyriešiť. Je škoda, že nemá vedľa seba druhého „Webbera“, ktorý by mu to dávno vysvetlil a vedel by ho správne nasmerovať.