Piastri sa v aute cíti “prirodzenejšie”, myslí si Norris, no prstom ukazuje na seba | Magazín F1 - F1online.sk

Oscar Piastri sa ujal vedenia v jazdeckom šampionáte a v Miami sa môže pokúsiť upevniť si líderskú pozíciu. Pri súčasných problémoch Landa Norrisa s monopostom je to celkom reálny scenár. Britský pretekár vo štvrtok vysvetľoval, prečo v doterajšej fáze sezóny nepodáva rovnako dobré výkony ako jeho tímový kolega.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/197234/piastri-sa-v-aute-citi-prirodzenejsie-mysli-si-norris-no-prstom-ukazuje-na-seba

Na čo je toto dobré takéto sebapoškodzovanie. Tam fakt nie je nikto kto by to zastavil. Šľak aby to trafil. Už je toho fakt veľa to nie je normálne. Nie je v Meku nikto kto by to stopol? Ale zas si nepamätám aby niekto niekoho favorizoval po piatich pretekoch niekoho na majstra
tak ako sa dnes favorizuje Piastri. Máme sezónu pred sebou a všetko môže byť inak.

2 Likes

Piastri zatim nepoznal co je tlak, jako novacka a mladicka ho letos uz nikdo brat nebude, s moznym prichodem chyb a nezdaru je tu coby dup kritika a hra se muze zmenit, ted uz totiz musi az do konce sezony potvrzovat sva wins, nic mu nebrani v zisku titulu.

1 Like

Lando by se mel uklidnit a zacit brat veci seriozne, tolik nepremyslet a delat to proc je v F1, zavodit a byt nejlepsi, svuj humor pouziva jako obranu proti tlaku, ale videt ze tudy cesta nevede. Protoze tohle muze byt klidne posledni rok kdy ma sanci na titul.

1 Like

Podobně hodně sebekriticky se dřív vyjadřoval Charles Leclerc a taky se hned začalo říkat, že je labilní a nesnese tlak. Dnes si na to málokdo vzpomene a tuhle nálepku dostal Lando. Trochu se mi nezdá fungování jeho manažmentu, ale snad vědí co dělají. Ovšem pokud mu letošní auto nesedí, může to být problém, který ho proti Piastrimu opravdu znevýhodňuje, a to daleko víc, než jakékoli výroky. Ale máš pravdu, že sezóna bude ještě dlouhá.

1 Like

No kažopádne sa musí prebrať a doručiť. Toto nie je tanečná. Takéto fňukanie nikomu nepomôže.

2 Likes

K majestátu mistra světa nepatří příliš moc sebekritiky! Ve svém nitru samozřejmě může mít nějaké pochybnosti o svém výkonu, ale navenek musí působit suverénním a jistým dojmem. Jsou to nepsaná ale o to platnější pravidla hry. Až bude jednou psát memoáry, tam je to správné místo k ventilování … :slightly_smiling_face: Měl by se dát mohutně rychle do pořádku-klidně to může být jediná a poslední šance na zisk titulu!

Taky Mika Hakkinen bol na seba vzdy prisny a podla teba to nebol pravy majster sveta ? Bol to jediny zavodnik, ktoreho sa Schumacher obaval. Emocie a sebakritika nema nic spolocne s rychlostou a s tym ci dostane majstrovsky monopost do ruk.

Ja si myslím, že vôbec nie je problém v tom, že by mu auto nesedelo. Ono keď si vezmeš aj tréningy aj kvalifikácie, Lando je veľmi rýchly. Časy nepustia. Čo sa zmenilo(a to sa dalo aj čakať), že Oscar sa zlepšil… predsalen minulý rok sa ešte stále veľa učil…2 roky sú na nováčika málo, aby sa vyrovnal takému rýchlemu jazdcovi ako je Lando. Lando prichádza o body a víťazstvá kvôli chybám, nie kvôli tomu, že by mal slabé tempo alebo bol pomalý v kvalifikáciách. Ak odstráni chyby, bude späť v boji o titul. Musia mu pomôcť v tíme najmä po psychickej stránke…a uvoľniť ho z pod toho tlaku, ktorý na seba vytvára…

Za celú históriu F1 skôr platilo to, načo poukazuje DODO. Ak pilot pôsobí sebavedome, je ho ťažké prečítať a konkurencia sa musí mať vždy na pozore. Môže byť k sebe sebakritický a poukázať na svoju chybu, ale nemal by sa v tom dlho vŕtať. Proste toto sa stalo, nemalo sa stať, tam som to pokašľal a bodka. Zajtra je nový deň a môj FOCUS je len a len na výsledok. S minulosťou ma neotravujte, už som sa vyjadril!

Lando je veľmi rýchly pilot a má dobré auto. Problém je, že keď povie, že sa bude snažiť doručiť lepší výsledok, často krát ešte pridá nejakú ódu na iného jazdca (Max bol dnes dobrý, Oscar si zaslúžil vyhrať lebo spravil všetko dobre atď.). Toto by vôbec nemal riešiť. Vyjadrenia by mali byť stručné a k veci: „Jasné, súper dnes vyhral a ja mu gratulujem. Dám si pozor na dnešné chyby a nezopakujem ich. Budúce preteky vyhrám. Resp. urobím pre to všetko.“ Hotovo. Stačí, dám to na Strolla (neomáčkujem) a idem domov. Hovorím v prvej osobe a so sebavedomím. Súperovi dávam najavo, že som stále v hre.

To je ako keď vám nejaký mentor (Proctor, Traicy, Canfield, na Slovensku Drienik) vysvetľuje ako funguje vesmír a manifestovanie. Kľúčom celého úspechu je správna emócia, vnútorný pokoj a vedomé zameranie sa na to, že to už mám, je to na ceste ku mne… Ak budem v strese, v závisti, v strachu… môžem dookola afirmovať, vizualizovať, meditovať… pritiahnem si presný opak alebo budem stagnovať. A tak je to aj s našim Landom. Vedome chce vyhrať, ale podvedome rieši zbytočnosti, je v strese a opakuje chyby. Toto musí vyriešiť. Je škoda, že nemá vedľa seba druhého „Webbera“, ktorý by mu to dávno vysvetlil a vedel by ho správne nasmerovať.

2 Likes

A co ma robit ked mu reporteri pokladaju tie iste otazky ? Ma zacat rozpravat o pocasi ? :smiley: To nie, ze ludia maju plne zuby Norrisa, to media takto ovplivnuju a vzdy ovplivnovali fanusikovsku stranu. Si myslis ze by sa Hamilton tak riesil, keby o nom prestali pisat ?
Stale dookola sa to toci…
Hamilton a nove nastavenie monopostu a podobne veci okolo toho ze mu to nesedi.
Norris len chyby ktore spravil.
Piastri sebavedome vyhlasenia, ze monopost je v poriadku.
Verstapen nema monopost na titul a stale vyrhava :smiley:
Toto sa tu dookola toci len sa menia nadpisi. Keby tu Norrisa tolko nepchali, menej by liezol ludom na nervy, ale to robia media vsetko.

Tak ma chalan vyzvu. Piastri sa zlepsil a zadarmo kozu neda. Lando to nato musi tlacit a nachadza limity. Keby mal za kolegu Lawsona tak chodi vysmiaty ako mu to ide dobre.