Piastri sa usmieva: Môžeme byť o niečo optimistickejší | Magazín F1 - F1online.sk

O tom, kto by mal v sezóne 2026 patriť medzi TOP4 tímy, je po testoch prakticky jasno. V čom sa však insideri ani samotní aktéri nezhodujú, je odpoveď na otázku, kto by mal mať medzi nimi navrch a kto naopak bude zaostávať. V McLarene panuje po testoch náznak optimizmu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/227261/piastri-sa-usmieva-mozeme-byt-o-nieco-optimistickejsi

neviem sa rozhodnut medzi mercedesom a mclarenom, že kto bude na čele, nasledne RB a potom Ferrari

pretekove simulacie naznacili, že mclaren je pred RB a Ferrari, mercedes mlží, ale su vpredu, kvalifikacne glory runs ferrari by som nebral vazne, oni potrebuju dať talianom v tovarni pričuchnut, pocit nadeje, aby boli motivovani

Mohol by som vidieť tie pretekové simulácie kde majú lepši čas než Ferrari alebo degradáciu?

bolo to tu postnute v niektorom vlakne. Verstappen vs Piastri. Piastri bol hlavne na zltych a bielych rychlejsi. Nebolo to malo.

Odkedy Verstapen jazdí za Ferrari? Tu sú simulácie posledného dňa naľavo je Piastri napravo Leclerk. Charles ide o jednu zastávku viac i tak by prišli do ciela v rovnakom čase. Plus Leclerk ju jazdil naobed v čase keď bolo okolo 40 stupňov, Piastrí v ideálny čas večer.

no vidis, ze si nasiel aj sam.

Tak chcel som vedieť či nemá niečo iného, nemusel som odsledovať všetko, keď tvrdí čo tvrdí.

toto som tu videl predtym, to je leclercov race sim, ako neprepocitval som to kolo po kole, ale isiel o 1 pitstop viac, ako piastri a verstappen, a tie casy podla mna od piastriho neboli na tolko rychlejsie, aby tam nabral 25s k dobru stratenych pit stopom…