Piastri sa snaží zostať pozitívny: Mali by sme sa inšpirovať tým, čo dokázal Aston Martin | Magazín F1 - F1online.sk

Oscar Piastri si vstup do Formuly 1 predstavoval určite úplne inak. Úvodne dva preteky sezóny mu vôbec nevyšli a pomerne výrazne si za to sype popol na hlavu. Nedarí sa však nielen jemu, ale aj Landovi Norrisovi. McLaren jednoducho výrazne zaostáva za vlastnými očakávaniami a nejednému fanúšikovi tímu z Wokingu už pomaly dochádza trpezlivosť. Mladý Austrálčan sa ale snaží byť pozitívny a tvrdí, že karta sa môže kedykoľvek obrátiť. Odvoláva sa pritom na Aston Martin, ktorý si oproti vlaňajšku polepšil míľovými krokmi.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/92234/piastri-sa-snazi-zostat-pozitivny-mali-by-sme-sa-inspirovat-tym-co-dokazal-aston-martin

Hm, to tu bude @Max_is_faster_than_you zase prskat proč že si to berou inspiraci od Astonu že to nic světoborného není a že maj jen 2 ušmudlaná pódia co na tom :smile: Jen takový pokrok přece nemůže nikomu stačit, jen Alonsovi :grin:

1 Like

Taky sis všiml, kolik takových prskačů tu dřive psalo jak to Alonsovi vlastně přejou? :smiley:

1 Like

Všiml, a vždy je jen otázkou času než nezapomenou ukázat jak je to ve skutečnosti strašně sere :smile:

1 Like

Oscare… Nevím jestli je AM dobrý role model.
Krást se nemá. :slightly_smiling_face:

Oni něco ukradli? :hushed:

Ale legalne ano :grinning:

:eyes: :thinking: :face_with_hand_over_mouth:

2 Likes

Aspoň, že víte o čem mluvím kluci. :stuck_out_tongue::grin:

How to fall in love with an AMR23 by Adrian Newey. :smile:

1 Like

No zatím to byl slabý vstup do sezony od McLarenu a taky kopec smůly. Reálně jsou asi opravdu šestým týmem dle rychlosti v kvalifikaci, otázkaje co v závodě? Tam se jim špatně předjíždí kvůli špatné max rychlosti, ale otázka je jak by si drželi třeba bodované příčky v závodě?

Myslím že vylepšení v baku by je mělo dosta před Alpine a další vývoj přiblížit týmům vepředu … uvidíme.
Měl jsem velé naděje do baku ale oni očekávání mírní … takže uvidíme.

Zatím nejvíce pozitivní věc je výkonnost a zlepšování Oscara, který je fakt vlkou nadějí speciálně oproti špatnému Riccimu.

Myslim si, ze Piastri nema dovod vesat hlavu, urcite by bolo lepsie, keby McLaren bojoval o vyssie priecky, no je este velmi mlady a v F1 len zacina. Aspon ziska trochu pokory a skusenosti v slabsom aute, co mu do buducnosti len pomoze. A McLaren na tom teraz nie je tak zle, ze by sa tam nedali zajazdit ziadne vysledky, ako sme videli uz v Saudskej Arabii. S tym teda, ze v priebehu sezony sa od nich da ocakavat zlepsenie. Dolezite je, aby predvadzal dobre vykony, ziskal nejake tie body a idealne dokazal porazat Norrisa.

Prave Norris je v ovela horsej pozicii nez Piastri, v McLarene trci uz dost dlho a jeho dlhodoba zmluva sa javi ako krok vedla. Po tolkych rokch uz musi mat ambiciu vitazit a od toho ma poriadne daleko, takze je pochopitelne frustrovany. Ak kvoli tomu upadnu jeho vykony a prehra interny duel s Piastrim, moze sa tym odpisat ako kandidat na miesto v top time.

1 Like