Piastri poletí domov s Hülkenbergom: Zaplatím mu viac ako Max, hovorí so smiechom | Magazín F1 - F1online.sk

Z toho, čo mohol byť štart z pole position, je štvrté miesto v cieli. Keby Oscar Piastri zažil v Imole dokonalé trojdnie, ktovie, s akým výsledkom by opúšťal Taliansko. Víkend sa však nakoniec vyvinul takým spôsobom, že musí byť spokojný aj so štvrtým miestom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/154607/piastri-poleti-domov-s-hulkenbergom-zaplatim-mu-viac-ako-max-hovori-so-smiechom

Super kluk ten oscar, velice rychlý a rozumný závodník. Čeká ho velká budoucnost v F1 když už teď šlape Landovi na paty! Poslední výsledky neukázali jeho pravý potenciál … klidně mohl vyhrát poslední dvě GP! :orange_heart: :+1:

Ještě musí hodně zabrat.
Čekal jsem ho celkově lepšího.

… on je vlastně “lepší”, akorát to nejde vidět kvůli okolnostem! Zapracuje na práci s pneu a nabere zkušenosti a bude stejně horké zboží jako Lando/Charles/Max/Sainz,apd.

2 Likes

Ja neviem co viac si nateraz priat od Oscara.
Samozrejme, ze na sebe musi nadalej pracovat, ale zatial odvadza vybornu pracu…
Je len v uvode svojej druhej sezony (neziskal vo svojej prvej rekordny pocet bodov novacika?), tu v Imole (pre neho premiera) dostal aj on vsetky novinky a jazdil na podobnej urovni ako podstatne skusenejsi, aktualne pravdepodobne top3 jazdec, Lando. Skoda toho trestu, lebo v Q dal lepsie kolo Oscar (inak aj v zavode). Zda sa, ze uz aj manazovanie pneu mu ide lepsie, verim ze dalsimi skusenostami to bude este lepsie casom…
A este by som vyzdvihol, ako malo na svoje skusenosti chybuje a nestoji ako novacik McLaren majland…

2 Likes

McLaren měl minimálně druhou polovinu závodu asi nejlepší auto nebo super stint.
Lando “útočil” na Maxe. Proč nebyl Piastri 3? Nebo proč minimálně neutocil na Leclerca?

Zatím, co Landa byla plná obrazovka, tak Piastri nebyl v podstatě znovu nikde.

Oscar startoval 5, skoncil 4. Lando si udrzal poziciu.
Asi lepsie iste 4 miesto, nez na zaver nezmyselne kolidovat a tlacit na to, ked sa tu tak tazko predbiehalo, navyse tempo Ferrari nebolo daleko za McLarenom, niekolko kol to vyzeralo ze Charles pojde po Landovi…
Ja mam pocit, ze v prvej 10tke nebolo ziadne predbehnutie mimo tych po boxoch a teda nove vs. stare pneu, tak neviem preco zrovna Oscar by sa mal pokusat o “nemozne” :slight_smile: