Piastri očakáva v budúcom roku od McLarenu viac | Magazín F1 - F1online.sk

Keby po katastrofickom úvode ročníka niekto sľúbil dámam a pánom v McLarene celkové štvrté miesto v Pohári konštruktérov a 302 bodov, asi by to brali všetkými desiatimi. Stajňa z Wokingu bude po takomto výkone čeliť v sezóne 2024 omnoho vyšším očakávaniam a k vlaku nádeje sa pripojil aj pilot stajne Oscar Piastri. Ten by chcel, aby McLaren urobil ďalší krok.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/138178/piastri-ocakava-v-buducom-roku-od-mclarenu-viac

Neměl by čekat spíš víc McLaren od Piastriho? :slight_smile:

Já čekám více jak od McLarenu, tak pochopitelně od Piastriho. A Piastri určitě od sebe čeká taky víc, po nováčkovské sezoně je to logické :wink: Nemusí to říkat.

image

To zas bude tak agresivní, až se @PUFF bude vymlouvat :grinning:

1 Like

Ten McLaren famosní. I když RedBull prostě prakticky nevyvíjel no, respektive určitě vyvíjel ale na příští sezonu že jo.

Red Bull skončil vývoj v červnu, podlaha v Singapuru trvala vyrobit no. Na druhou stranu při stálých pravidlech ten vyvoj během sezóny není tak rozdílný s vyvojem mezi sezóny, protože ty zakaldy jedeš stejný. Jinak Dan dneska měl rozhovor, kde řekl, že agresivní vyvoj se AM vymstil a že na současný pravidla tenhle typ vyvoje nesedí, protože trvá min 2 zavody optamiazlovat ten balík

Já mam taky od tebe velký očekávání, ale zatím nic moc

Ono meziročně ale každé auto projde zdá se nemalou změnou. Nemalou myslím že převážně všechny komponenty se do nějaké míry změní. Jestli se takhle budou provádět hlavní skoky ve vývoji pak sezonní vývoj bude podstatný hlavně pro stanovení onoho vývoje meziročně. Ten skok během sezony jak udělal McLaren už podle mě nebude zopakovatelný. To by někdo musel zcela zvrtat zimu. To jak v Bahrajnu začnou bude extrémně důležité pro každý tým.

Taky si myslím, na druhou stranu je to, jak píšeš, McL prostě zvrtal zimu a pak vyletěl nahoru, tady si myslím, že by ten skok takový nebyl, kdyby tu zimu zvladli