Piastri: Nie som tu, aby som bol do počtu, ale aby som sa stal majstrom sveta | Magazín F1 - F1online.sk

Kariéra Oscara Piastriho napreduje vo veľmi vysokom tempe. Austrálsky pretekár má za sebou dva roky rastu a zlepšovania. Miestami ukazoval, že ešte nemá všetky atribúty, aby bojoval o víťazstvo každý víkend, ale je zrejmé, že postupne si odškrtáva všetky políčka a získava všetky vlastnosti budúceho majstra sveta. Presne to je totiž podľa jeho slov konečný cieľ.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/194324/piastri-nie-som-tu-aby-som-bol-do-poctu-ale-aby-som-sa-stal-majstrom-sveta

Zakovi nutno priznat, ze vyber druheho pilota se mu jednoznacne povedl. Po zavahani s Ricim, coz se dalo tezko predpokladat, tohle trefil do cerneho. :+1:

1 Like

Prave si ma Oscar ziskal :+1:

5 Likes

Nemastný, neslaný, absolútne bez emócií, keby nejazdil za Mclaren, ani by som nevedel, že tam je…
Tento našťastie nikdy majster nebude…

1 Like

Mě teda taky uplně nevoní že je tak chladný, na druhou stranu ta pestrost kde je každý charakterově jiný je přeci super. To že mistr nebude, to bych si netroufnul tvrdit ani za mák. A už vůbec ne teď když sedí v McLarenu :thinking:

2 Likes

Mclaren evidentně jede na Norisse. Piastri musí být tvrdej a jet sam na sebe a ono to přijde.

Teraz ma tu najlepsiu sancu, ktora uz neskor nemusi prist.

4 Likes

Sezóna je dlhá… a myslím si, že v štandardných podmienkach Mclareny odskočia a o titul bude nakoniec bojovať Oscar s Landom…predsalen Max nemôže donekonečna ťahať RB sám… Pre Oscara je dôležité byť na dostrel Landa. Mentálne je oveľa silnejší než Lando… najmä keď sa bude lámať chlieb v 2.polovici sezóny, to môže byť Oscarova výhoda. Ale kvalifikačná rýchlosť a väčšie skúsenosti hovoria v Landov prospech. V tomto sa bude musieť Oscar zlepšiť, aby vôbec v boji o titul zostal. Potenciál tam ale je sa zlepšovať, predsalen v Mclarene ešte nie je tak dlho ako Lando… verím mu, že tento rok môže byť ešte jeho…

Ja mám skôr pocit, aj napriek “drobným kozmetickým” zmenám na monoposte v porovnaní s minulou sezónou, že Landovi príliš tohtoročné auto nesedí. Oveľa viac sa s ním stotožňuje Oscar a je to vidieť aj na jeho kvalifikáciách, ktoré sú v porovnaní s minulou sezónou o 100% lepšie. Aj v pretekoch vyzerá byť Oscar konzistentný a zdá sa mi, že sa v ňom aj menej “trápi” ako Lando. Túto sezónu bude mať Lando s Oscarom veľký problém.

1 Like

posledne co som sa pozeral tak bol kurz na Landa 1.8 a Oscara 3.8. Oscar je jasna tutovka. Lando sa rozsype ked dojde na lamanie chleba.

1 Like

A možno to nie je autom, ale len tým, že Oscar dozrieva… predsalen je v McLarene ešte krátko… stále sa učí. A za mňa je väčší talent ako Lando…takže skôr či neskor sa dostane na Landovu úroveň, resp. bude lepším. Možno prichádza ten čas. Je to ešte len tretia sezóna, takže stále je veľký priestor na zlepšenie u Oscara… U Landa si myslím, že už taký veľký nie je… jedine ak v mentálnej odolnosti… tam má na čom pracovať… a možno sa mýlim a máš pravdu s tým monopostom…

1 Like