Piastri neočakával, že ho tím pustí pred Norrisa: Mohol som ísť po Maxovi | Magazín F1 - F1online.sk

Argumenty a fakty som ti napisal, ze mas problem s citanim nie je moja chyba :tipping_hand_man:

Kde je argument na

1. Piastri dostal v Maďarsku undercut. Kdyby nebyl, tak nikdo neřeší Landa, protože by závod furt vedl Piastri
  2. Tak chápu, že ti to do teď nedošlo, ale o vedení v závodě to bylo mezi Piastrim a Leclercem, kdyby ho Piastri nedal a pak to neubránil, tak vyhrál Leclerc, tvoje vykrucování na Peréze je úplně mimo
  3. Já nepopírám to, že měl Norris problémy s brzdami v Číně, ale ty popíráš to, že Piastri pohodlně vedl a kontroloval závod

Takže ještě jednou, příště použij mozek a neútoč, když ani nevíš, jak ty závody vypadali

EDIT: a doporučuju si alespoň zjistit věci, jak byly, když se tím oháníš. Peréz dojel Norrise v 15 kole, na začátku 16 kola (do T1) PPeréz přejdel Norrise. A byl 0,7s za Piastrim

1 Like

To sa vtedy Norris dobrovolne sabotoval a skoncil v sieti Q1?

3 Likes

1.) Takže tuto beries teoreticku rovinu “keby” ale v druhom bode uz nie? :slight_smile: Norris dostal undercut od Hamiltona v Silverstone kvoli zlej strategii McL, nevidim ze by si vypisoval stale ako to mala byt zasluzena vyhra Norrisa. Musel ho pustit aby ziskal svoj prvy win? Musel, vitazstvo darovené Norrisom

2.) Pusti si ten pretek znova, dakoval mu za to aj Piastri pretoze Perez by v Baku bol vyhral nebyt Norrisa takze aj druhy win darovany

3.) samozrejme ze zavod sa pohodlne kontroluje ked jazdec co je 2s za tebou ma problem s brzdami :slight_smile:

Lol, jestli tě baví tyhle demagogie, tak si je klidně aplikuj, ale tohle je extrémně nudný a trapný

… jednoznačne to mali vyskúšať mohli Maxa ustvať a keby to nevyšlo pozície si piloti vrátia,:thinking::racing_car:

No nevím. Lando měl jít do boxů první a pokusit se o undercat. Oscar měl naopak zůstat na trati a pokusit se o overcut.
No a když už to udělali takto, tak měli pustit Oscara aby zkusil zaútočit na Maxe a pokud by to nevyšlo, tak by pozici vrátil. Tak je to jednoduché.

McLaren nenechal vyhrat Maxe! Max proste McLaren porazil svym perfektnim vykonem.

Minimalne Oscar to i uznava. On sam tvrdi, ze mel byt v kvalde lepsi a dnesek je dusledek vcerejsiho vykonu.

McLaren skoncil ma 2 a 3 miste. Porazil je 4 nasobny mistr sveta, kteremu extreme nahraly podminky na trati i trat samotna.

Teda byt fanouskem Maxe je snadny, proti tomu byt fanouskem McLarenu. :grin:

Ferrari v tuhle chvili nefunguje vlastne vubec (dvojnasobne DNF a stridave neuspokojive vysledky jejich pilotu), Mercedesu sice funguji piloti, ale auto je s velikymi otazniky, RBR uplne neslapou obe strany garaze a delaji rozhodnuti nad nimiz zustava rozum stat, ale McLaren, ktery vede PK i PJ je tercem kritiky.

Zlate AD21. :joy:

Ešte stále si na tom dobre. Mohol si byť fanúšik Ferrari alebo dokonca rodáka z Ovieda. :grin:

1 Like

Mohli ich na poslednych 7-10 kol prehodit nech si Piastri vyskusa Verstapena predbehnut a kdyby ne tak by vratil Norrisovi miesto

Nie, vtedy ho sabotovali zlte vlajky kvoli Oconovi alebo kto to bol. Kazdopadne to nema nic spolocne s tym o com hovorim, a to ze Perez isiel po vitazstvo a nebyt Norrisa ktory ho spomaloval niekolko kol tak Piastri v Baku nevyhra.

Aspon si teda uznal ze ako vzdy ti dojdu arguemnty a ani tych 13.000 komentov za rok (!) - suverenne najviac zo vsetkych, ti nepomozu :slight_smile: Nezabudni potom ostanym vraviet ako zasieraju diskusiu, kde ty tu mas viac komentov za posledny tyzden ako ja za poslednych 365 dni :slight_smile:

Buď tak hodnej a nezasírej tu diskuzi svým komplexem. Já jsem ti dal fakta, ty buď neumíš číst, nebo se cíleně kroutíš. Tak nevím o čem bych se měl bavit? O tom, že si předěláváš historii?

Co je vlastne tvoj point?

Prvně se podívej na ten závod, plácáš nesmysly. Peréz byl v 16 kole za Piastrim o 0.7s. Kdyby Peréz měl takovou rychlost, tak by ho předjel.
Nemluvě o tom, že neustále zapomínáš na fakt, že kdyby Piastri nepředjel Leclerca, tak by vyhrál on.

Je to jednoduche, jestli chce Piastri vic musi se na startu postavit pred Norrise, pochybuji ze by ho poslali za nej kdyby stahoval.

Ke konci byl evidentne Piastri rychlejsi, ale to jeste neznamena ze by dal win, uz bylo pozde a to pousteni by bylo fakt trapny.

Že Piastri vyhral v Baku aj kvôli štastiu - žlte vlajky pre Norrisa v Q1 pretože bez toho by tak ako vždy prehral proti nemu v Q - ale veď stáva sa, niekedy potrebuješ aj štastie. Ale v preteku následne hlavne vyhral pretože Norris zdržal Pereza niekolko kôl bez čoho by vysoko pravdepodobne vyhral práve on.

Sekundárna pointa je ale to, ako sa niektori tvaria ze Piastri je nejaky buduci majster alebo nebodaj lepsi ako Norris, pritom za vsetky 3 výhry čo má tak môže ďakovať Norrisovi. Darovaný win v Maďarsku ktorý mu nemusel vôbec dať (ano, hejt by dostával tak či tak), výrazná pomoc v Baku a technické problémy v Čine ked ho začal Norris sťahovat - tuto teda môže ďakovať hlavne štastiu, ake ako som povedal, stáva sa. Prehráva a prehrá tretie sezónu po sebe proti Norrisovi ale niektorí si aj tak nájdu dôvod na hejt a zároven vyhovorky preco Piastri je ako vzdy za ním. Ale tak čo iné môžem čakať keď o tom hovori svate alonsovské trio, delusion je ich trademark takže nič prekvapujúce.

V Australii spravil Piastri chybu ktora ho stala kopec bodov a keby to je opačne a spravi ju Norris tak zasa sa tu píše ako to Norris vybottlil, ale napriek tomu tu čítam že Piastri je dokonca vlastne lepší túto sezónu. Ako vždy dvojitý meter ale nič nové.

Piastri vyhral v Baku predovsetkym preto, lebo tam podal dobry vykon, cele preteky sa drzal v blizkosti cele a v rozhodujuci moment spravil dobry predbiehaci manever na Leclerca. Norrisove zdrzanie Pereza mozno bol maly dielik skladacky, ktory prispel k uspechu, ale sotva rozhodujuci. Ci by bez toho “pravdepodobne vyhral Perez” je najma vzhladom na to, ze Perez skoncil v mure a preteky ani nedokoncil, cista spekulacia, takze to z mojej strany nema vobec zmysel rozoberat. Piastri v ten den vyhral zasluzene po dobrom vykone.

Tu ani tak nejde o to, ze sa “niektori” tvaria, ze je Piastri buduci majster sveta. Je pravda, ze minuly rok bol od Norrisa jednoznacne slabsi a stacil na neho len zriedka, ja som prvy, kto na to aj na tomto fore poukazal. Je ale tiez pravda, ze mame novu sezonu a na zaklade minulorocnych vykonov Norris uz titul neziska. A tuto sezonu je Piastri zatial ovela blizsie Norrisovi, nez minuly rok, pocas vsetkych troch vikendov mu bol viac nez vyrovnanym superom, v Cine bol lepsi z jazdcov v McLarenu, v Australii doplatil na chybu, inak bol tiez tesne za Norrisom a aj tento vikend ich delily stotiny. Ja sam som z toho trochu prekvapeny a necakal som, ze Piastri bude Norrisovi az takto sliapat na paty, ale zatial sa mu to dari. Treba pockat este zopar pretekov, ci sa to potvrdi aj tam, ale pre Piastriho je zatial urcite pozitivne, ze sa drzal Norrisa na tratiach, kde sa mu minuly rok az tak nedarilo (najma Suzuka, v Cine mohol pomoct aj novy asfalt, ktory spravanie trate dost zmenil). Z toho, ze bol Norris minuly rok podstatne lepsi, teda zatial vela nevyplyva, najvys sa na zaklade toho da predpokladat, ze sa Norrisovi dalsie vikendy moze podarit od Piastriho zase vykonnostne odskocit.

No, svojim sposobom ju Norris aj spravil, do travy tam vtedy vysli obaja. Ze to Norris ustal a Piastri sa roztocil povazujem, pri vsetkej ucte k Norrisovym jazdeckym schopnostiam, za bohapuste stastie. Tym nechcem Norrisa zhadzovat, uz samotna skutocnost, ze tam McLareny chybovali, bola do velkej miery dosledok okolnosti, ked ako prvi museli prechadzat mokrou pasazou. Ale zrovna tu by som Piastriho nekritizoval, ze zbytocne zahodil body. Mal proste smolu v dazdi.

3 Likes

No a toto je ten dvojity meter, Norris vždy štastie, u Piastriho vždy len čisto jeho vlastný výkon. Povieš že v Baku zaslúžený win, ale práve Norris mal smolu v Q na vlajky + ako aj Piastri a McL povedali, vyhral aj kvôli pomoci Norrisa, pretože Perez bol v danej chvíli jasne najrýchlejší a pravdepodobne aj favorit.

To isté Čína. Norris začal doťahovať Piastriho kým mu neodišli brzdy, prečo tuto to nie je bohapusté štastie? Podla logiky z dnešku bol rýchlejší.

Keď Verstappen spravil minule chybu a roztočil sa, tak to bola majstrovsky zvládnutá chyba pretože neskončil v múre. Ale keď Norris spraví chybu ktorú zachráni zatial čo Piastri nie, tak štastie :slight_smile:

Stella povedal že súčasný monopost tak nesedí Norrisovi ale že najbližší upgrade je na to zameraný, takže uvidíme či ho Norris znova nechá bez problémov za sebou ako minulú sezónu. Každopádne minuly rok som čítal to isté po Monze a že Piastri ku koncu roku bude rýchlejší ako Norris - nebol a dostával ešte väčšiu nakladačku. Rovnako ako v Q ho Norris zničil minulý rok ešte viac ako v prvej Piastriho sezóne v F1.

1 Like

Toto je uz len lacny kebylizmus. Vysledok v sporte je vzdy kombinacia vykonu a okolnosti. Vitazi v konjunktive ma preto vobec nezaujimaju. Nemam k tomu viac co dodat.

Presne tak. Uvidime.

1 Like