Piastri nechal stratégiu na tím. Po pretekoch sa „cítil na hovno“ | Magazín F1 - F1online.sk

Oscar Piastri bol v Katare najrýchlejším mužom na trati, o tom asi niet pochýb. Ovládol obe kvalifikácie, vyhral šprint, dobre odštartoval a vo všetkých troch stintoch prevýšil svojho tímového kolegu. V motošporte však nevyhráva vždy ten najrýchlejší a Oscar to v Katare pocítil na vlastnej koži.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/222006/piastri-nechal-strategiu-na-tim-po-pretekoch-sa-citil-na-hovno

Piastriho v McLarene reálne nemajú radi. Je jedno, akú stratégiu by nasadili Norrisovi, Oscara mali z prvého miesta hneď prezuť.

Nespravili to → reálne ho pripravili o body.

U McLarenu nerobia strategické chyby, tak mi z toho vychádza, že to museli spraviť vedome a naschvál. Vedomá akcia, čo Piastriho priamo poškodila :man_shrugging:t2:

3 Likes

Chytrý, musel jsem kliknout i na článek, abych zjistil jakým slovem se popsal ten jeho pocit :smile:

1 Like

Je to další z mnoha letošních zářezů pro Piastriho. Tým má makat pro něj, letos ale z vědomých rozhodnutí McLarenu může jen sčítat škody. Velmi zarážející.

2 Likes

pise to aj v linku pod clankom tu

1 Like

Oscar je nejvetsi talent za poslednich x let, neda se ani verit jak se mu sere :thinking:

Na toto sa veru zle pozeralo. Už po Monze som sa extrémne čudoval, že pustil Norrisovi tú pozíciu. Toto chladnokrvný šampión nerobí. To bola prvá chyba, ktorú spravil. Druhú spravil tú, že sa zobudil s tými výkonmi neskoro, keďže mám pocit, že od Holandska mal “Sabatikal” a budíček mu zazvonil až v Katare. Teraz to už bude ťažké.

No spomínam si na sezónu 2010. Vettel vtedy strácal pred poslednými pretekmi na Alonsa 15 bodov, nemusím asi vysvetľovať ako to nakoniec dopadlo.

A čo sa Maxa týka, jeho výkony v tejto sezóne mi pripomínajú Alonsa z roku 2012. Snáď nedopadne rovnako, hoci si želám zmenu majstra sveta, tak bola by škoda, keby si po takej sezóne neodniesol nakoniec majstrovskú trofej.

australcan nemoze vyhrat titul v anglickom time kde je anglicky pilot bojujuci tiez o titul

Oskare, aby jsme byli co nejférovější, vyber si. Buď pojede pod SC jako první Lando, nebo nikdo, tak co bude :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

A preto Landa vedome a naschvál poškodili ešte viac? :smiley:

1 Like

Keby piastri nejazdil ako amater od monzy až po vegas tak mohol mat už titul aj oslávený

1 Like

Darovať výhru Emilovi z Redbullu ako na podnose, to dokážu fakt iba mantáci (na čele s Randeep Singhom) z Mclarenu!!! Oni fakt chcú darovať titul Verstappenovi, mám taký pocit. Normálne sa hanbím za nich a to som ich fanúšik!!!