Piastri mi nemusí odovzdávať víťazstvo, vyhlásil Norris | Magazín F1 - F1online.sk

V priebehu štvrtkového rána v Baku uzrela svetlo sveta informácia, že McLaren sa po neúspechu na Veľkej cene Talianska rozhodol siahnuť po tímovej réžii. Stajňa sa v posledných ôsmich veľkých cenách sústredí na boj o titul v oboch šampionátoch a k tomu patrí aj uprednostnenie jazdca s lepším postavením v celkovom hodnotení – v tomto prípade Landa Norrisa. Ten však odmieta, že si od Oscara Piastriho vezme „darované“ víťazstvo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170972/piastri-mi-nemusi-odovzdavat-vitazstvo-vyhlasil-norris

Nespokojení fanoušci s nedostatkem TR v McLarenu, vyřiďte si to s Norrisem, nebaví mě neustále bránit McLaren :wink:

3 Likes

Z tohoto uz je taka burka v serbli ze az. Dostali sa do pozicie, kedy im do toho keca kazdy, uz musia vsetko riesit v mediach a zachvilu nebude dobre ani tak ani tak. Vacsina formulovej obce vyplakava ze maju si urcit jednotku, Norris teraz vyzera, ze si to nevie vyjazdit sam a zasa ked ho Piastri nepusti, kopa ludi sa bude smiat, ze si nechali ujst titul. Len sa tymto ten boj o titul kazi.

Za mna bolo spravne Piastrimu vratit tu prvu poziciu, lebo ho znevyhodnili strategicky. Co sa Monzy tyka, Norris dal Piastrimu prilezitost v tej prvej zakrute zautocit svojim startom. Na druhej strane ked bolo jasne, ze Piastri nezvitazi, to druhe miesto mu dat mohol.

Zle je aj ked ma team nosica vody (Perez/Bottas), zle je aj ked ma dvoch vyrovnanych pilotov, lebo potom musi zasahovat team a je z toho takato bublina.

2 Likes

Ještě vedle se snaží přelouskat článek o AM, protože ho nepochopili :smiley:

2 Likes

Jako Norris sám neví jak to pobrat, kdyby ho měl Piastri pouštět tak proč ne první místo ale nižší pozice jo? Mám pocit že sám Norris se v tom koupe, to raději ať nevymýšlej nic.

2 Likes

Občas mám pocit, že ten chlapec ešte potrebuje dospieť :person_facepalming:

2 Likes

Tohle je úplně neuvěřitelné představení. Jasně, že na takovou otázku musí každý pilot odpovědět, že nestojí o to, aby mu kolega “odevzdal vítězství”. Problém je v tom, že určité zásady měli mít v McLarenu domluvené dávno, aby se např. nestalo to, co v Monze v první (nebo kolikáté) zatáčce. Dopustili, že se jejich jezdci především soustředí jeden na druhého místo na soupeře. Teď už v tom jenom šlapou a dostávají vyhrocené otázky, protože jim nefungují v jiných týmech automatické postupy. Jako např. v Monze pomoc Carlose Charlesovi, když zrovna Piastriho zdržel a nikdo kolem toho nevedl tolik řečí.

No tak Mika, ten z Norrisovych vet musi zakonite zesilet.

Ziskat titul sam za sebe a bez pomoci?
Nepripustne!

Je skvele ze jsou tady piloti s hlavou Norrise, at vyhraje nejlepsi, ne nejlepsi duo :sneezing_face:

Mozna by mela FIA vyhlasit treti sampionat a to sampionat dvojic, nebo nejlepsich dvojek.

Jo Max si udelal v mancaftu poradek hned. Sice se nekteri moraliste podivili a ani me se to nelibilo, ale vzdycky jsem rikal, ze do urcitych situaci team nesmi pilota dostavat.

No a jak je videt je to pravda. Jak to ted bude vypadat, kdyz Oscar pojede druhy a nezautoci na Landa, ale pokud to bude obracene Lando utocit bude.

Bude nyni nekdo verit tomu, ze Oscar neutoci proto, ze na to nema rychlost a ze Lando utoci proto ze je rychlejsi? Asi jak kdo, ale kritickych hlasu se najde vzdy dost.

Tohle Brown hrube nezvladl, at se na me zlobi kdo chce.

Mám pocit, že McLaren ani nechce vyhrát. Není tam touha, není tam tah na bránu.
To je furt. “Nevíme, uvidíme, možná, nechci, nezasloužím.”
Takhle se o titul nebojuje.

Spadlo jim do klína nejrychlejší auto, ale vypadá to, že by se nejradši plácali okolo 8 místa, pak by jásali jak děti z jednoho náhodného podia, a byli by spokojenější…
Žijou ve zlaté kleci. :smiley:

1 Like

@PUFF Vypadá to, že ve vedení týmu nebyli připravení na pozici, do které se dostali, a neumějí se s ní vyrovnat. O titul, hlavně v jezdcích, se bojuje jinak, než že budeme všichni jezdit co nejrychleji a uvidíme. Nemusí se nám to líbit, ale prostě to tak je. Oni se snad vůbec nezabývají běžnou taktikou, takže se dostávají do nevýhody proti řekněme zralejším týmům. Jestli si tohle neujasní, tak ne piloti, ale tým si nezaslouží vyhrávat.

1 Like

Bůh jim žehnej. :slight_smile:
Snad se to nakonec povede.
Měl bych radost. :slight_smile:

Ale zaslouzi si vyhrat. Maji dobrou sestavu, pilota na vrcholu, neskutecne rychleho a dobre auto. Jenze jsou tam dva teamy ktere si to zaslouzi vicemene stejne. Jen to fakt vypada ze jim to nedochazi a jsou jak na party. Tohle si fakt nepamatuju. To nebylo nikdy. Ano McLaren takhle prisel o titul, ale ty si mysleli ze to urvou tak jako tak, ale paneboze McLaren byl minuly rok az ctvrty.

1 Like

To uz davno tak je, ze cokolvek spravia bude zle, pokial nevyhraju titul… Uz spravili tolko chyb ze sa to ani neda spocitat, a stale sa nevedia rozhodnut co vlastne chcu, aj to ich vyjadrenie je take nijake, ze budu podporovat landa ale iba tak aby to bolo spravodlive… Tomu ma Oscar ako chapat? Potom sa nemozeme divit ked utoci v prvej zakrute na Landa…

2 Likes

Budu mít radost, pokud by se to přes všechny kopance ze všech stran povedlo Landovi, to by byl fakt king. Ale moc tomu nevěřím, i kdyby jim všechno fungovalo, tak by potřeboval kopec štěstí. Konstruktéry asi dají, ale v tomhle patřím k těm fanouškům, kterým je PK zcela ukradený :smile:

Tak ono odstavit Piastriho tiez nemusi byt napad storocia. Mame dva mestske okruhy a netrufam si povedat, aku ma nasledovny scenar pravdepodobnost, ale predstavme si, ze Norris s Verstappenom sa spolu 2x vysekaju v zapale boja a Piastri oba zavody vyhra. Razom je pred Norrisom a McLaren moze byt stastny, ze to doteraz robil ako robil a maju v ohni dve zeliezka.

Bol tu aj clanok, ktory pojednaval o tom, ze Piastri ma Norrisovi pomoct s tym, ze dalsi rok dostane sancu on. Uz vidim, ako majstrovi sveta(ak by to Norris vyhral) povies, ze ma pomahat kolegovi. A to este nikde nie je napisane, ze ked Piastri bude robit dvojku a vsemozne pomahat, Norris to vyhra tento rok(aj ked si myslim, ze nema mizernu sancu pri aktualnych vykonoch RBR) Spravia takuto dohodu, Norrisovi to ujde o tri body ak RBR spravi auto a buduci rok by sa Piastri dozadoval statusu jednotky a Norris by vysiel naprazdno.

V skratke, nikto nevie, co bude do konca sezony, najlepsim dokazom je vyplakavanie na zaciatku sezony, ako je vsetko rozhodnute a trofej mozu rovno dat Verstappenovi. A teraz sa vsetci dozaduju, aby Piastri pomahal Norrisovi, aby ho zosadil.

Moj osobny nazor je, ze Norris tu pomoc potrebuje, lebo nebyt jeho chyb, strata na Verstappena by bola markantne mensia aj bez Piastriho pomoci

5 Likes

Takhle možná v McLarenu uvažují.

2 Likes

Už slyším Marka Webbera jak Piastrimu radí aby stáhl ocas mezi nohy a pustil se na dráhu ovce.

V současném rozložení sil můžou získat titul i bez týmové režie. Pro ně je asi výhodnější teď nerežírovat. :slightly_smiling_face:

1 Like

Za aktualnej situacie mozu, ak bude Norris podobnym tempom stahovat Verstappena, dockame sa grandiozneho finale. Ale je tam vela premennych. Nikto nevie zarucit, ze RBR to za par tyzdnov nevyriesi a Verstappen bude schoony zasa realne bojovat o vitaztva. Nikto nevie zarucit, ze Ferrari ci Mercedesu nevyjde zaver sezony lepsie ako McLarenu a Norris skor potrebuje koncit prvy s Verstappenom vzadu ako treti s Verstappenim na stvrtom mieste. To mu stacit nebude a nemoze jazdit na istotu