Piastri chváli „férové rozhodnutie“ McLarenu: Landovi a tímu veľmi dôverujem | Magazín F1 - F1online.sk

Oscar Piastri sa dočkal svojho prvého víťazstva vo Formule 1. Dnes je to takmer na deň presne dva roky, čo zverejnil na sociálnych sieťach známe stanovisko, že v roku 2023 nebude pretekať v tíme Alpine. Jeho kariéra v tom okamihu nabrala ten najlepší možný smer a prvé víťazstvo je určite dôležitým míľnikom, aj keď ho sprevádza obrovská diskusia.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/164719/piastri-chvali-ferove-rozhodnutie-mclarenu-landovi-a-timu-velmi-doverujem

Taky se přidávám :clap: Jsou zastánci jízdy na jedničku, ale mě se líbí tohle a moc jim přeji aby ukázali že to takto jde a že jim to přinese ovoce.

Bylo to na double pitstop, ale volili jistotu, kazdopadne jsou urco radi za one two, no kdo to ma :metal:

1 Like

Oscar si to zaslúžil, ale to vyjednávanie tomu troška uškodilo

on sa opýtal kedy prepustia naspäť. Kde vyjednával? McL povedal, že mu vrátia pozíciu a ako to neprichádzalo tak sa iba opýtal.

Skor ci neskor idylka skonci. Titul moze mat len jeden, nie dvaja.

Za mna Oscar isiel vyborne ale Lando bol celkovo rychlejsi. Este nevie si tak menezovat pneu ako Lando a to sa aj ukazalo na konci kde hned po poslednej zastavke v boxoch moc nakladal pneumatikam a potom uz nestihal Landovmu tempu .Ano najvetsiu chybu spravilli strategovia ale na konci na tom najhorsie dopadol prave Oscar Piastri. To si veru nepredstavoval ze jeho prve vitazstvo v f1 bude darovane timom . A bude mat pre neho trpku prichut. Lando nespravil nic zleho a bol jasny vitaz aj ked na podii stal len na druhom stupni. Podla mna mal Oscar Piastri v poslednom useku tesne pred cielom zabzdit a nechat prve miesto Landovi. Takto by bol este vecsi frajer a ziskal by na svoju stranu viac priaznivcov . Teraz je to presne opacne. Ma 1 vitazstvo v f1 ktore je nezasluzene a je darovane aj ked priblizne 50 kol pretekov isiel perfektne a aj fanusikovia ktory sa rozhodovali medzi nim a Landom sa pridaju na stranu Landa ako toho lepsieho a timovejsieho. A to som vecsi fanusik prave Piastriho .

Dobre zle zvolené slovo, ale aj tak celá situácia bola trápna

By sa na posledných 50 metroch ponúkali kto vyhrá a nakiniec by to urval lujzo :smiley:

Tak nejak podobne vyhral prvni zavod Verstappen :otter: po srazce dvou Mercedesu.

Ten bol daleko nemal sancu. Ja to beriem len s mojho pohladu. Kazdy ma na to svoj nazor