Péreza by nahradil niekto z rodiny Red Bullu, hovorí Marko. Colapinto o svoju šancu prišiel | Magazín F1 - F1online.sk

Veľká cena Abú Zabí môže byť pre Sergia Péreza poslednou. Každou hodinou pribúdajú ďalšie a ďalšie zahraničné zdroje so správami, že sa už tak intenzívne nerieši otázka, či by mal Pérez odísť, ale ako správne zvládnuť jeho odchod a kým ho nahradiť. Na pole position v tejto chvíli stojí Liam Lawson.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/181911/pereza-by-nahradil-niekto-z-rodiny-red-bullu-hovori-marko-colapinto-o-svoju-sancu-prisiel

Red Bull podla mna nema najlepsiu volbu a preto by som na ich mieste co najmenej experimentoval. Najviac skusenosti ma Tsunoda a potvrdil, ze je schopny podavat ako tak stabilne vykony. Preto by som uprednostnil prave jeho. Lawsona mozu este rok nechat v RB a ak by predvadzal naozaj presvedcive vykony, tak im nic nebrani, posunut ho do Acka. Angazovat Lawsona uz na dalsi rok sa mi zda unahlene, akokolvek sa este uplne neosvedcil. Red Bull by mal co sa tyka druheho jazdca hlavne pozerat na rok 2026, aby tam konecne ziskali niekoho schopneho. O to viac, ze ak ich vykonnostna krivka pojde aj nadalej smerom dole, tak nemaju iste ani zotrvanie Verstappena.

Zo sportoveho a manazerskeho hladiska to uplne nezvladli so Sainzom.
Najmensie zlo je aktualne Lawson, Yuki skrz jeho povahu absolutne to je opak toho co chces od timovej dvojky

V com povaha?? Ze by vyzval Verstapena s nepocuval timove prikazy? To hadam neeee😀

Nad nim asi ani nerozmyslali. :slight_smile:

No možná první závody by chtěl ukázat že na to má, ale po pár závodech by zjistil že na Maxe nemá tak by poslušnou dvojku dělal, horší než Perez by asi nebyl. Akorát nechápu proč by tam Cunoda měl chtít jít, mohl by dopadnout jako Gasly a Albon, vlastně i Perez a tím by si nadobro ukončil kariéru

No, jenže jak velký rozdíl to reálně bude? Lawson po úvodním Austinu už tolik nezáří (což přišlo dost rychle). Tsunoda má zkušenosti, ale výkony jsou na houpačce. Z nižších kategorií tam nepůjde nikdo, takže by si Red Bull měl položit otázku, jestli není čas začít využívat jezdeckou akademii k tomu, k čemu byla určená, protože se dostali do situace, že prostě nemají, kde pořádně brát.

ja by somm dal sancu tomu kto je rychlejsi a konzistentnejsi. zo 4 pilotov- perez, yuki,lawson a hadjae urobit na testovacich dnoch rozstrel a najlepsi ma sedacku. Hadjarovi by som dal ale urcite poziciu testovacieho jazdca do RB na bud.brok.
Ak b vyhral Perez a mal by v budicom rocniku s novym autom dobre vysledky tak by som ho tam nechal ak nie v stvrt sezone vymena za yukiho alebo lawsona a do RB by siel hadjar

Podla mna si v Red Bulle vymenu Pereza za Tsunodu alebo Lawsona vykonnostne ani nevsimnu.

myslím si, že lepší by to bylo, ale ne nějak převratně, to by se Red Bull musel dívat úplně po jiných jezdcích

Ak by v polovici sezony vymenili Pereza za Ricciarda, ktoremu RB sedel, dnes by stale bojovali aj o PK.
Horsie by to urcite nebolo.

1 Like

Ano, po Sainzovi konkretne.

Ale vsak ok, aj terajsi koncept s Perezom celkom funguje.

1 Like

Perez sa este vrati s Cadillacom

Konkrétne po kom? Veď chceli Norrisa, no ten nechcel k Maxovi.

Leclerc a Russell sú mimo hry pre RB a inak tam nie je nikto z potenciálnych top pilotov, na ktorom by mohli stavať ak Max náhodou odíde.

A či bude Pérez jazdiť na P8 sekundu na kolo za Maxom alebo niekto iný bude bojovať o P5-6 pol sekundy na kolo za Maxom je asi úplne jedno z pohľadu jazdeckého šampionátu, o ktorý primárne ide.

1 Like

Konečne si chalana niekto všimol.
On sa tak intenzívne snažil dostať z F1, ale nik ho nechcel pustiť.
Muselo to byť stresujúce obdobie :thinking:

nech berú Bottasa, ten je skvelá dvojka