Pérez starší reaguje na Brazíliu: Max cíti Checov dych na svojom krku | Magazín F1 - F1online.sk

Jeden z tých prípadov, keď je hovoriť striebro a mlčať zlato. Antonio Pérez, otec Sergia Péreza, ešte pred posledným súťažným víkendom sezóny okomentoval pre mexické médiá situáciu v Red Bulle. Ten po Brazílii čelil nepríjemnej kauze, keď Max Verstappen odmietol darovať šieste miesto svojmu tímovému kolegovi a pomôcť mu tak v bitke o celkové druhé miesto. Podľa otca mexického pretekára sú za tým obavy zo sily tímového kolegu.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84504/perez-starsi-reaguje-na-braziliu-max-citi-checov-dych-na-svojom-krku

tak tato sa zastal svojho syna. Josove vyjadrenia tiez nie su etalonom objektivity.

3 Likes

V Brazilii ho mal pustit v sprinte a dohodnut sa, ze na starte mu to vrati. Tiez v pretekoch ho mal pustit, mozno by mu tie body stacili nato 2. miesto. Max je super chalan ked to v sebe dusi od Monaka, tiez sa smejem z vyjadreni ako je rad, ze Checo vyhral Monako :slight_smile: Po Brazilii by som Maxovi doprial nejaku timovu koliziu nech sa pouci.

Nestačilo by to. Keby Pereza pustil aj v šprinte aj v závode tak má o 3 body viac. Pri výsledkoch posledného závodu by mal rovnako bodov ako Leclerc a pri deľbe bodov sa berie viac výhier. To mal Leclerc takže by to nič nezmenilo.

O to horšie, že to Max neurobil pretože si pokazil mienku (v médiách si ho vychutnávajú) ale pritom by to nič nezmenilo (akurát by si získal sympatie).

Checo je pomerne milý chlapík no výrazne zaostáva za Maxom. Či už je to autom, ktoré ladia na neho ťažko povedať ale je to tak. Na jednej strane je pravda, že s tak dominantným autom mal jazdiť lepšie a nazbierať si dostatok bodov a neriešiť to na konci sezóny, na druhú stranu RB chcel mať prvý krát 1-2 v šampionáte a kedže Max v závode nebol ani na pódiu tak ho kľudne mohol pustiť, o nič nešlo a spravil zo seba len sebeckého hlupáka. V konečnom dôsledku by to asi aj tak nestačilo ale aspoň by mal dobré PR. Ale tak on nikdy nebol tímový hráč, ale minimálne už len za to Abu Dhabi minulý rok mu to mohol vrátiť. Ale vždy bude po tatinkovi :slight_smile:

Povedať, že mu dýcha na krk je vážne smiešne a fakt odvážne tvrdenie :grin: a nemyslím si, že by to bolo v Red Bulle také ružové, ako sa snažili ukázať v poslednej VC a ani mu Max vôbec nijak nepomohol, hoci by sa určite dalo niečo vymyslieť

Ty si asi pozeral ine preteky, ze? Vsak Max spomalil a tahat Pereza, aby sa Leclerc nedokazal priblizit. Ale zjavne Perez tempu nestihal a aj tak od Maxa odpadol a uz to bolo jasne…

ja mam tiez checa rad, aj ma mrzi ze mu max nejak nepomohol, no na druhej strane - cisto objektivne… nikto sa im do toho nemiesal a pobili sa medzi sebou… a lepsi skoncil druhy a nik nemusi nikomu vycitat spinave tahy. bodka.

Perez by imho nevyhral ani raz poslednych 10 rokov, keby sedel v RB ked bolo treba a v mercedese potom. Perez imho nieje ani na urovni Barichella, resp. tak nejak.

S tymto 100% suhlasim. Auto v ktorom Verstappen vyhra 15 protokov a Perez si nie je schopny zabezpecit 2. miesto? Barichello toto zvladal lavou zadnou a to bola vo Ferrari TVRDA tymova rezia.

Iste, ale Maxa by to nič nestálo – “splatil” by svoj dlh Pérezovi a ten by teraz nemohol povedať ani pol slova.

to je mozne, ale Verstappena to absolutne nezaujima. Jemu je uplne jedno co Perez bude robit a ci tam bude jazdit. Dovolim si tvrdit, zeby dokonca preferoval keby ho vymenili za Devriesa.

2 Likes

To nikde netvrdím. Pochopiteľne, mal to urobiť nech už medzi sebou majú čokoľvek… zbytočne si znepriatelil kopec fanúšikov pre nič v podstate. To je ale Max, moc do budúcna nepremýšľa bohužiaľ. Každopádne s tým autom to mal Perez dať ľavou zadnou.

Práve, no vlani mu mazal med okolo huby. Tak asi všetci v Red Bulle (a aj mimo) čakali, že pre dobrú atmosféru v tíme (a možné double v jazdeckom šampionáte) mu podá ruku. Čo z tohto správania má? Pár bodov navyše?

Checo je pomalý a pri náznaku odporu ho Marko s Hornerom do hodiny vymenia (de Vries a miesto neho Lawson do AlphaTauri, či Ricciardo), čo bude jeho koniec v F1 – nemá veľa možností, len držať hubu a krok.

tak nieco sa tam asi udialo, ked aj Verstappenova matka sa do toho vlozila s uplne bizarnym tweetom o podvadzani. zbytocne sa v tom vrtat. Perez ma zmluvu s Redbullom, Verstappen ma zmluvu s redbullom. Jeden druhemu na trati nie je nic dlzny. vzdy ide o timove rozhodnutia.

1 Like

Nic proti panovi Garibayovi, ale Checco dycha Maxovi na krk iba ak na popretekovom vazeni. :wink:

1 Like

Max je teda ako Psyduck z Pokémonov, keď ho príliš vystresuješ, tak j*bne :boom: :slightly_smiling_face:

Netušil jsem, že Pérez senior má tak brilantní smysl pro humor :grinning: Ale jinak nutno dodat, že v té kauze má podstatný díl viny samotný RedBull. Eventualitu, že může nastat situace, kdy bude pro tým výhodné, aby Max pustil Péreze před sebe, přeci museli dva závody před koncem předpokládat a bylo jistě vhodné to mít v týmu vyjasněno! Pak by ta trapná situace nemohla nastat, protože by je Max možná poslal do zadnice stejným způsobem, ale neveřejně a dneska by nebylo co řešit! Maxovi fandím, ale ta hloupá reakce ho může v budoucnu ještě sakra mrzet! Nic ho neomlouvá, ale že si tak základní věc neujasnili na předzávodní poradě tak zkušení pardálové, jako Marko s Hornerem nechápu?! Navíc, kdy s Maxovy reakce plynulo, že už o tom byla někdy řeč.