Pekny komentar od Checa. Je to opravdu seriozni chlap. Hodne mi pripomina Bottase, kdyz si odmyslim ty jeho severske zvyky.
Opravdu skoda ze se mu nedari. Ale bohuzel, F1 je mala a na toto neni misto. I kdyz RBR si mozna mysli neco jineho.
Pekny komentar od Checa. Je to opravdu seriozni chlap. Hodne mi pripomina Bottase, kdyz si odmyslim ty jeho severske zvyky.
Opravdu skoda ze se mu nedari. Ale bohuzel, F1 je mala a na toto neni misto. I kdyz RBR si mozna mysli neco jineho.
To je pro mě taky záhadou, že mu to nevadí. Minule teda už řekl, že nemají stejná auta, ale proč se tam chce stále držet? Možná je si vědom, že jeho pověst tak utrpěla, že by ho asi nikdo ani nechtěl.
Ale ono RB má problém obecně sehnat na druhou sedačku někoho, kdo má na gridu větší váhu - piloti tuší, jak to v RB chodí. Možná Checko čeká zda se Verstappen opravdu nerozhodne odejít, jenže já si říkám, že dokud tam vládne takováhle politika přístupu k jezdcům a zaroven nejaktualnější RB tak špatný, jak se někdy vykresluje, stále není (došlo tam jen k propadu v dominanci), tak by byl Max blázen měnit to. Na 2025 jsem opravdu zvědav z jejich pohledu.
Ono to vypadá, že ta jejich druhá sedačka je spjata s placením.
Údajně se má jednat o Koláčovi, a pouze se čeká, kolik jeho sponzoři nabídnou.
Myslím, že jsem zahlédl částku okolo 40m dolarů.
To by mě taky dost zajímalo, proč se vydali touto cestou platičů v hlavním týmu.
Ale to mi asi nikdo nepoví.
To by pak museli v RB říct, že to co označili za nejlepší řešením, asi dva až tři měsíce zpátky, neplatí. Ale máš pravdu, docela to tak vypadá, že no.2 je tam od placení.
V RB jednou na to jejich hvězdu a ono to podle mě to přináší lepší marketingové výsledky než aby se snažili mít vyrovnanější dvojici pilotů - PK opravdu tak atraktivní není - lidi spíš vzhlédnou ke konkrétnímu jménu a Verstappen má momentálně pověst opravdového jezdeckého monstra, to bezpochyby. Já jsem v tom hodnocení opatrnější, protože mám stále na paměti, jak se v RB dá vyrůst a se změnou týmu spadnout, příkladů je několik…
Panove, pres tohle vlak nejede a to je jen Red Bull, tak koukejte
Perez v Red Bullu:
[2021] – 4th
[2022] – 3rd
[2023] – 2nd
Plus 2022-23 mistrem sveta v tymech, za to se fakt nevyhazuje
Problem je v tom, ze Schumacher v Red Bullu nesedel takze nevim proc chces porovnavat neco co porovnat nejde, podle me by skoncil jak Gasly, kdeze ctyri roky.
Tak sympatie hraji roli v osobni rovine, to ma kazdy sve favority, to je jasny, ale ve vysledcich se nemuze Schumacher s Perezem rovnat, na tom se shodnem.
Pretoze jeho “znevyhodnovanie” ohladom techniky (rozumej uprednostnovanie Verstappena pri nasadzovani vylepseni) nejde nad ramec absolutne pochopitelnej timovej taktiky, ktorej by s podobnym zaostavanim voci timovemu kolegovi celil v kazdom time.
Co bysi bobiku potom robil s tolkym casom?
Radeji bych nezil nez nebyt tady.
Když budu brát příklad Astonu, tak podle mě Stroll vůči Alonsovi v tomhle určitě nezaostává, tam se budou podle mě minimálně střídat. Já to samosebou nemám potvrzené, píšu, že bych do toho chtěl vidět víc, ale podvědomě si myslím, že RB je extrém v tomhle. A Perez pak vypadá strašně.
Tady se nikdo nebaví o tom, aby Perez dostaval novinky první. Ale dostat je po 3 závodech? Jako vážně? nemluvě to, jak to Verstappen vzal přes štěrk v GB, tak po Q mu dali nahradni podlahu - tu Perezovu, jako novější verzi.
Nedostal Piastri upgrade teď taky se zpožděním?
Neviem, ako to maju v Aston Martine, mozno maju kapacity na to, priniest vylepsenia v rovnakom case obom jazdcom, ak nie, tak je cokolvek ine ako absolutne uprednostnovanie Alonsa zo sportoveho hladiska hlupe rozhodnutie, pretoze Alonso ma ovela vacsi potencial dorucit vysledky, nez Stroll, o tom asi nemoze byt pochyb. Mozno im na tom pri sucasnej vykonnosti az tak nezalezi, nebojuju o podia a uz vobec nie o titul ako Red Bull, a navyse je Stroll synom majitela, co mu dava lepsie sance na rovnocenne zaobchadzanie v tomto smere.
Ale ako pisem, zo sportoveho hladiska by davalo logiku uprednostnovat Alonsa.
Horner a Marko môžu mať provízie z obratu. A keďže majú Maxa, ktorý tím ťahá, druhé miesto môže byť dojná krava. Kto vie, čo taký Perez znamená na výplate vedenia. Môžu to byť kľudne státisíce k výplate. Každý mesiac, cink
Myslis si, ze mas dostatocne vedomosti na to, aby si vedel posudit, ako vyzera proces nasadzovania vylepseni a kolko casu si vyzaduje vyvoj a nasadenia vylepsenia aj na druhe auto, aby si vedel s istotou tvrdit, ci 3 preteky su alebo nie su vela?
Ano myslím si to, protože takový postup u jiných týmů (ať už top týmů nebo zbytku pole) prostě není.
Jj o závod později je dostal
Zvazil si naozaj vsetky faktory, ktore tomuto rozhodnutiu mohli predchadzat, aj s pohladom na rozpoctovy strop do konca sezony?
Opravdu to tak vypadá. Jednou už jsem toto téma lehce naťukl.
Měli by si tam udělat finanční inventuru.
Dostava ich vtedy, ked su k dispozicii. Plus, vzhladom na to, ze sa Perez v minulosti opakovane trapil s adaptaciou, ked Red Bull priniesol nejake zmeny, tak je len logicke, ze v jeho pripade cakaju, ci sa vylepsenia naozaj osvedcia.
Alebo aky iny dovod podla teba Red Bull ma, ze v Perezovom pripade caka?
Co sa tyka GB, co je zle na tom, ze tim da nove diely vykonnostne podstatne silnejsiemu jazdcovi, ktory bojuje o titul?