Pérez je bližšie k zotrvaniu v Red Bulle. Sainz dostal lukratívnu ponuku od Audi, priznal Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď talianske médiá minulý týždeň s veľkou istotou oznámili prestup Carlosa Sainza do Mercedesu, oficiálne oznámenie nám stále chýba. Španielsky pretekár sa pred novinármi v Číne tváril, že jeho budúcnosť je stále nejasná, aj keď „najlepšie možnosti zostávajú naďalej otvorené“, čím jasne poukazoval na voľné sedačky v Red Bulle a Mercedese. Helmut Marko však pre rakúske médiá potvrdil, že preferovanou voľbou je stále Sergio Pérez.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/150360/perez-je-blizsie-k-zotrvaniu-v-red-bulle-sainz-dostal-lukrativnu-ponuku-od-audi-priznal-marko

Tak mi Marko hodil do toho vidle, evidentne Audi stále je v hre u Sainza :slight_smile:

Čudujem sa ale, že má taký eminentný záujem oňho RB, to že Peréz ostane je tak nejak očakávané (súhlasím s tým, čo tu už viackrát bolo napísané, hlavne po jeho “uzrejmení si pozície v RB”)

Každý má záujem o každého. Marko možno Carlosa ani nechce, len sa mu páči, o koľko viac to Audi bude stáť :slight_smile:

3 Likes

Audi priklada, Mercedes ma rovnako vazny zaujem. Su to v podstate jedine dve relevantne miesta k dispozicii. Sainz s Audi vaha, pretoze co ak sa predsalen uvolni Maxovo miesto v Redbulle? Mozno nie teraz, ale napr na rok 2026. Pre Sainza by davalo ovela vacsi zmysel podpisat na rok ci dva u Wolffa a byt k dispozicii na pripadny swap s Verstappenom. Audi bude musiet dat aspon 30 za rok, ked ratam, ze pre nich nema zmysel kratsia ako trojrocna zmluva tak to je 100 milionov za Sainza.

Spíš se mu líbí jak Perez nemá klid :smile:

1 Like

Sainz je pre mňa v tažkej pozicii. Potrebuje preklenúť rok tak aby jazdil “niekde” a na druhú stranu potrebuje nejakým zazračným spôsobom zistiť, kto v ´26 trafí pravidlá najlepšie aby mal šancu na titul.

Mercedes može a nemusí, vidíme ako napriek tomu že boli silný po motorovej stránke dopadli teraz
Audi može, ale je to také 50/50 lebo tažko povedať, čo postavia za motor. Možno do toho vidí tatko trochu, na druhú stranu tažko povedať ako je na tom konkurencia.
RB je zase risk z pohľadu, že idú stavať svoj motor.

Ja osobne by som mal poradie Audi / MB / RB

Krasne je videt jak RB nema za Pereze nikoho.

Lawsona sice Marko zminuje, toho ma ale podle me Wolff, ten asi ceka jak se Sainz rozhodne ohledne Audi a pak chnap!

tej tebou spominanej trojice je jednoznacne najlepsia volba mercedes a zvysne dva sa pobiju o to kto bude prvy od konca v motorovom poradi a audi navyse bude mat aj problematicke auto, kedze este stale nezacali poriadne investovat do sauberu a aj keby buduci rok zacnu tak nemaju sancu dohnat ten naskok top timov
takze za mna poradie MB, RB(dozenie to autom ak ostane newey), Audi

rb ocakavam niekde v strede pola ak sa im nerozpadne tim okolo neweyho, audi niekde na konci dost pravdepodobne az na uplnom konci

1 Like

a v MB ma navyse sancu porazit Russella a teoreticky ziskat dlhodobe miesto v top3 time. V RB ma tu sancu sice tiez, ale ako pises motor a faktor Newey su otazne

2 Likes

“Je zrejmé, že Checo momentálne prežíva svoju najlepšiu sezónu s Red Bullom.” - dobrý vtip
minuly rok mal po štyroch pretekoch 2 vitaztva a 2 druhe miesta.
teraz bol tri krat 2. a raz 4.

1 Like

Je to tak, loni se dal po 4 závodech nazvat celkem konkurenceschopný.

Minulý rok mal po prvých štyroch 2-1-5-1, a následne dal ďalšie druhé.
Tento rok má 2-2-5-2.

Na druhú stranu, svoje druhé vítazstvo dal v Baku, ktorá mu dlhodobo sedí, tento rok sa štvrtý závod išiel v Japonsku, to može mať tiež vplyv.

Určite, máš pravdu, neoznačil by som to “najlepšou sezónou”, na taký výrok je všeobecne skoro ale výsledky doručuje také aké má (okrem tej AUS)

1 Like