Ako hej, na promo to môže vyzerať dobre ale to je tak všetko
. Dobre robíš
, no však tie agendy najmä, keď zaviedli tie kvóty tak je to duplom už absolútne nie o merite veci ale čisto o tom, či to zaškrtáva tie správne políčka
.
Keď to boli silné stránky, tak to je dobré, len bohvie, aká je konkurencia, ja osobne som z daných filmov (ktoré mali viac nominácií) videl len Frankensteina od Del Tora, takže sa k tomu neviem zrovna vecne vyjadriť ale viem, že napríklad aj pri technických veciach (hudba, zvuk, strih, výprava atď) vedia mať tí z tej akadémie také dosť divné až nepochopiteľné výbery nominácií alebo konkrétne víťazov (napr. Bohemian Rhapsody mala naozaj úplne divný strih, až zlý v niektorých momentoch a oni to nielenže nominovali ale ešte to aj vyhralo
).
Ja som F1 stále nevidel, čiže keď sa tomu darí, tak nech, či to zarobilo nevieme ale evidentne to svoj cieľ splnilo, a robilo to reklamu pre LM takú, akú chceli, keď už im zjavne ani DtS nestačilo
.
Apropo Oscary ešte
, jedna z vecí je tiež celkom zaujímavá, že ak chce byť nejaký film nominovaný, tak sa musia, akoby líškať tej komisii a chodia na rôzne “press tours”, a jednoducho je za tým celý proces, ktorý treba dodržať, čiže to absolútne nie len čisto o tom natočiť naozaj kvalitný film.
(najmä dnes to tak je, že je z toho celého dosť veľká fraška, a potom to odovzdávanie je len také divadielko, aby si tí daní ľudia mysleli, že sú niečo viac, ako ostatní, taký “Hollywood circle jerk of adult pretenders”
)