Paradox tlačidla na predbiehanie: Najvýhodnejšie je vôbec sa ho nedotýkať | Magazín F1 - F1online.sk

Udelovanie Oscarov uz roky neberem moc vazne, aj pre dovody ktore si uviedol a tlacenie roznych agend…
Stale je to vsak prestiz ziskat tu sosku a najma, ja sam som si pocas filmu hovoril, ze prave hudba a zvuk ho tahali vyssie a boli jedna z naj pridanych hodnot, cize zrovna toto berem ako celkom zasluzene a bez vplyvu zo zakulisia ci tlacenia agendy… :slight_smile:

Skor mam pocit, akoby uspech tohto filmu nejak rozculoval tych, co sa im nepacil, tym by sa ten chill zisiel :sweat_smile:

5 lajky

Takže ideálně vyházet piloty, ať to řídí počítač a kdo naprogramuje lepší algoritmus (AI pomůže), ten vyhraje. Ideálně tedy bez předjíždění. :roll_eyes:

1 lajk

Ako hej, na promo to môže vyzerať dobre ale to je tak všetko :slight_smile: . Dobre robíš :+1: , no však tie agendy najmä, keď zaviedli tie kvóty tak je to duplom už absolútne nie o merite veci ale čisto o tom, či to zaškrtáva tie správne políčka :smiley: .

Keď to boli silné stránky, tak to je dobré, len bohvie, aká je konkurencia, ja osobne som z daných filmov (ktoré mali viac nominácií) videl len Frankensteina od Del Tora, takže sa k tomu neviem zrovna vecne vyjadriť ale viem, že napríklad aj pri technických veciach (hudba, zvuk, strih, výprava atď) vedia mať tí z tej akadémie také dosť divné až nepochopiteľné výbery nominácií alebo konkrétne víťazov (napr. Bohemian Rhapsody mala naozaj úplne divný strih, až zlý v niektorých momentoch a oni to nielenže nominovali ale ešte to aj vyhralo :smiley: ).

Ja som F1 stále nevidel, čiže keď sa tomu darí, tak nech, či to zarobilo nevieme ale evidentne to svoj cieľ splnilo, a robilo to reklamu pre LM takú, akú chceli, keď už im zjavne ani DtS nestačilo :smiley: :slight_smile: .

Apropo Oscary ešte :slight_smile: , jedna z vecí je tiež celkom zaujímavá, že ak chce byť nejaký film nominovaný, tak sa musia, akoby líškať tej komisii a chodia na rôzne “press tours”, a jednoducho je za tým celý proces, ktorý treba dodržať, čiže to absolútne nie len čisto o tom natočiť naozaj kvalitný film. :slight_smile: (najmä dnes to tak je, že je z toho celého dosť veľká fraška, a potom to odovzdávanie je len také divadielko, aby si tí daní ľudia mysleli, že sú niečo viac, ako ostatní, taký “Hollywood circle jerk of adult pretenders” :smiley: )

2 lajkov

Ohladne temy “Oscars” suhlasim vsetko co si napisal. To je vsak trochu ina tema ako Oscar za zvuk pre film F1. A ten si ani nevidel, v kine uz asi ani neuvidis, tak to je potom tazko…
Ako som napisal, za mna odviedli po technickej stranke vybornu pracu a mozno aj to prispelo, ze trzby boli pre mna velkym prekvapenim (pozitivne) a nevidim ocenenie ako odveci, ci nezasluzene… :slight_smile:

1 lajk

Hej len, ja ti to nevyvraciam, možno je to fakt zaslúžené, len by trebalo brať do úvahy aj konkurenciu, lebo to, že to tak môže vyzerať resp. znieť (hudba/zvuk), a že to aj získal, nemusí zákonite byť aj úplne zaslúžené, ak sa tento rok vyskytlo niečo, čo môže byť potenciálne lepšie, či už medzi konkurenciou v nomináciách alebo potenciálne aj mimo, toť vše. :slight_smile:

Souhlasím, ovšem letošní vítěz (Jedna bitva za druhou) se mi líbil, shodou okolností jsem ho viděl tuto sobotu a s cenou za film roku nemám v tomto případě problém. Přeceňovaný film jsou naopak Sinners, Oscara pro Michaela B. Jordana považuji za ukázkový příklad pozitivní diskriminace, i nominace jako taková tady byla víc než štědrá. Neviděl jsem “Marty Supreme”, takže nemohu srovnávat s výkonem Timothée Chalameta, ale Chalamet je skvělý herec - a kdyby to neměl být Chalamet, potom Di Caprio, protože ten tu ironicky hysterizující polohu v Jedné bitvě trefil dokonale.

Ale ekonomie prestiže je kapitola sama pro sebe, v literatuře to taky nedává smysl, pokud člověk neví, jaké mimoumělecké faktory se do toho propisují. Nobelova cena pro Han Kang nebo Tokarczukovou jsou úlety, zato takový McCarthy, autor par excellence (až na ty poslední dva romány), se mohl jít klouzat.

No a včera jsem četl úvodní povídku z knihy Magdaleny Platzové nominované na Literu a nevím, kdo je větší idiot, jestli ona, protože pokud někdy prošla okolo pěti miligramů talentu, rozhodně je minula, nebo kritika, která nejspíš nikdy nepřečetla pořádnou knihu, protože jinak by tu bídu jazyka a myšlenky musela prohlédnout

Ale česká literatura je porod, to je těžký úpadek, hůř už snad ani psát nelze.

2 lajkov

Môže byť Bretnix :slight_smile: ako sa hovorí: “aj pokazené hodiny sú správne dva krát za deň” :smiley: , ale nie :slight_smile: , naozaj neviem, nevidel som toho viac, ako som písal, videl som len “Frenkýho” a ostatné sa pravdupovediac zrovna nechystám pozerať :slight_smile:.

Ale pozeral som, že PTA vlastne tým filmom adaptoval ďalšiu knihu od Pynchona, jeho predošlá adaptácia knihy Inherent Vice sa mi páčila, knihu v niektorých momentoch doslova preniesol na plátno, čo je dosť ťažké, pretože Pynchonove knihy sú také, ako Heller s Hlavou XXII, nedá sa to dobre preniesť do inej formy, lebo to už stratí také svoje “čaro” (“je ne sais quoi”), čiže možno by som tejto ďalšej adaptácií od PTA dal šancu.

Inak ono vraj celkovo knižne to do istej miery upadá (zrejme aj globálne), sledujem jedného ytbera, ktorý je evidentne celkom sčítaný, neviem, či sám nenapísal nejakú knihu, a on mal kopu videí, v ktorých preberal najmä literárne ceny a podobné témy týkajúce sa dnešnej literatúry. :slight_smile:

Alebo aj táto ytberka má dobre videá na túto tematiku:

3 lajkov

Ja som z minuloročných filmov nominovaných v rôznych kategóriach na Oscara videl nasledovné: Bugonia, F1, Frankenstein, One Battle After Another, Sinners, Weapons, Jurassic World - Rebirth a The Lost Bus. Z týchto som dal po zaokrúhlení hodnotenie 8/10 len filmom F1 a Frankenstein, ostatné som hodnotil nižšie.
Podľa môjho názoru bol 2025 proste slabším ročníkom na kvalitné filmy napokon ako aj iné oscarové ročníky v minulosti. Za mňa môžem napísať len toľko, že som videl množstvo lepších filmov oproti vyššie uvedeným vzhliadnutým nominovaným filmom. :man_shrugging:

3 lajkov

bohuzial. dnesna f1 je upadok

3 lajkov

Uz to hovorim roky. najvacsi problem F1 je, ze si necha skakat po hlave od automobiliek. Ja som dufal, ze ked to preberie Liberty tak sa to zmeni k lepsiemu, ale implementacia novych pravidiel len ukazala, ze nie.

1 lajk

A kdo jinej ti tam bude dávat motory, než automobilky?

Automobilky budu dodavat motory aj ked nebudu moct pindat do pravidiel. Byt tie motory este jednoduchsie tak je tu viac nezavislych motorarov ako teraz RBPT.

1 lajk

Tobě se ty současný motory zdají jednoduchý?

Pritom, ako má akadémia vo zvyku byť taká “snobská”, a väčšinou sa po niektoré roky dostávali do nominácii filmy z festivalov, ktoré bežný človek (laik) väčšinou ani nevidel :smiley: , tak tento rok podľa mňa úplne až hanebne zabudli na napríklad taký malý film, ako je I Swear, ktorý bol fakt jednoduchý snímok, ale napriek tomu naozaj dobrý. :slight_smile:

(ok, pozrel som si info k tomu, a, že vyšlo to neskoro v UK ale hlavne, v USA to vyjde až tento rok, čo je škoda, ale tak, bude to zjavne možno ocenené až na ďalších oscaroch)

1 lajk

vyhodili MGU-H aby to bolo jednoduchsie, nie?

A já se tě ptám jestli se ti zdají současný motory jednoduchý, když mají problémy si dobijením baterii

Tie problemy nie su koli tomu, ze to je komplikovane, ale koli tomu, ze pomer medzi ice a kersom je zly.

No a když je špatný poměr, tak co? tak ty motory nejsou jednoduchý, jinak by se netrápili s tím poměrem tolik. Hlavně, když jim právě chybí MGU-H na sběr energie

su jednoduchsie ako odchadzajuca generacia a komplikovanejsie ako generacia, ktora skoncila v 2013. Zly pomer rozdiely len eskaluje. 20kW pri 400kW motore je 5% pri 800kW je 20kW 2.5%. Tu su dve rozne veci. Jedna je pociatocny rozdiel medzi vyrobcami - to suvisi s adatpaciou na nove pravidla, druha je zle navrhnute motorove pravidla. Piloti budu vypustat narocne zakruty vymenou za boost na rovinke bez ohladu na rozdiely medzi vyrobcami.

2 lajkov

Spomínaný film I Swear mám momentálne rozpozeraný. Dvojhodinové filmy zvykneme s manželkou pozerať na 2 až 3 krát, keď malý večer zaspí. :slightly_smiling_face:

1 lajk