„Pápajovým pravidlám“ odzvonil umieračik. Piastri už nemusí pomáhať Norrisovi | Magazín F1 - F1online.sk

Snaha o režírovanie diania v šampionáte a uprednostnenie jedného pilota v podaní McLarenu možno vojde do histórie ako najhorší príklad tímovej spolupráce. Oscar Piastri priniesol Landovi Norrisovi v podstate len jeden bod, keď mu prepustil vedenie v brazílskom šprinte. Ani to sa však nezaobišlo bez ironického komentára Marka Webbera. Teraz jeho zverenec Oscar Piastri hlási, že jeho úloha tímovej dvojky skončila.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179884/papajovym-pravidlam-odzvonil-umieracik-piastri-uz-nemusi-pomahat-norrisovi

Tak ten McLaren nikdy nebude mať majstra sveta im ide len o ten konštruktérsky titul. Ved tu sú ešte tri preteky a môže sa stať aj Verstapenovi porucha či vypadnutie. Na koniec im Ferrari zoberie pred nosom ten titul​:joy::joy::joy:.

Teda na těch keců kolem ten jeden bod fakt není nic moc :smile: .

2 Likes

Chudáčik Piastri si vyplakal u Stellu aby nebol dvojka

Bolo načase. Konečne môže Piastri vyhrávať jeden pretek za druhým :see_no_evil:

2 Likes

A co má jako dělat, nechat ze sebou vytírat podlahu jako svého času Bottaska nebo Barichello?

1 Like

Omyl, samotny brown so stellom sa nedavno dusoval, ze oni nerazia cestu 1-2, senna, prost atd atd

Komedia

3 Likes

Komedie to je, ale u Ferrari. Škoda Sainze

3 Likes

Zase mimo misu.

Pekny vecer

1 Like

No to jsi furt, už jsem myslel, že si se polepšil

1 Like

Pustil ho před sebe i v závodě, ale na situaci to nic nemění. Nevím, jestli se Oscar někdy stane mistrem světa, ale dvojka z něj určitě nebude. Webber na něj má dobrý vliv.

Zkusili to, Landovi to nestačilo :man_shrugging: Teď si s tím lámat hlavu fakt už nemá smysl. Možná kdyby Max vypadl třeba v prvním kole a byli by 1-2 (Lando za Oscarem), pak by to ještě jako akt zoufalství mohli maximalizovat prohozením. Ale jinak kašlat na to.

4 Likes

Osobně z principu fandím pilotovi, kterého považuji objektivně za nejlepšího-což je momentálně Verstappen. Jaký smysl a uspokojení by mě přineslo vědomí, že vyhrál někdo, kdo je mi možná sympatičtější jako člověk, když vím, nebo tuším, že sportovně to není uplně nej?! To jen tak bokem. Co se týče Piastriho, zatím není na Landově úrovni ani omylem, takže chápu, že jeho veřejné vystupování dost ovlivňuje Mark Webber a myslím, že většina pilotů ho Oscarovi závidí-je to prostě zásadní přidaná hodnota! Možná se pletu a netušíme, v jaké síle nastoupí týmy do příští sezóny, ale jestli bude mít MClaren konkurenceschopný vůz a přesto titul v jezdcích nezískají-jedním z důvodů bude vnitřní řevnivost mezi Landem a Oscarem. Myslím, že jeden z nich půjde po příští sezóně z kola ven. Dnešní F1 nedává moc šancí na titul v jednotlivcích, pokud je tam vyrovnaná dvojice pilotů, vzájemně se obírajících o body. Samozřejmě, pokud tam není absolutní technická převaha na úrovni Mercedesu z minulého desetiletí, kdy zbytek pole byl degradován do role bezmocných statistů.

3 Likes

Tobě by nepřineslo uspokojení a nemělo smysl, kdyby vyhrál někdo kdo ti je sympatičtější? :thinking: To nějak moc nechápu, zvlášť v F1, kde určit nejlepšího je docela složité, když zaleží hlavně na technice.

To mi připomíná základní školu, kde všichni fandili ve fotbale těm co zrovna vyhrávali.:sweat_smile:

2 Likes

Ne, můj sportovní duch mě velí držet palce tomu, koho objektivně považuji za nejlepšího, co je na tom k nepochopení? Jasně motorsport není tenis, nebo lehká atletika, tady je hodně souvislostí, které sebegeniálnější pilot neovlivní, proto zdůrazňuji, že fandím tomu koho považuji já sám dle vlastních kritérií za nejlepšího, protože co je smyslem sportu? No aby vyhrál ten nejlepší! Samozřejmě, pokud by se nějakým zázrakem do F1 dostal náš člověk z ČR, nebo SR tak mu budu fandit i se zaťatými chodidly v pěst, aby udělal co nejlepší výsledek pro naši malou zemičku. Např, když odjel Enge tři závody v PROST na začátku tisíciletí, tak jsem ani nedutal, protože samozřejmě vlastenecký duch zapracoval a moc jsem se modlil, aby se mu povedlo urvat alespoň ten historický bodík,což nakonec nevyšlo ale jinak držím palce tomu, koho považuji momentálně za nejlíp připraveného a nejlepšího a to je momentálně Max-je mě líto. :slightly_smiling_face:

1 Like

Naprosto pochopitelne. Takhle jsem to mel ja v roce 2019. A maji to takhle fakticky vsichni, kteri fandi pilotum a ne teamum. Vzdycky fandis tomu, koho povazujes za dostatecne dobreho na to byt nejlepsim.

Vyjimkou je narodni, nebo mistni prislusnost, presne jak popisujes s Engem. :+1:

Mně přijde divné tohle. Přece kdyby se podařilo vyhrát někomu, kdo je ti sympatický i přes to, že ho nepovažuješ momentálně obecně za nejlepšího, tak ti to snad musí udělat radost, nebo jak si napsal přinést uspokojení. Já při fandění tedy ty sympatie, příběh za tím sportovcem, potřebuji hodně.

2 Likes

AM nejpomalejší, jestli Alo skončí zítra výš, než na 19 místě, tak podá nejlepší výkon v celé historii F1

4 Likes

Teď už neni kam spadnout, vlastně je to uleva. Alo to zejtra vytáhne. :wink:

3 Likes

Ty si nemyslis, ze ten komu fandis je nejlepsi?

1 Like