Papájové pravidlá nekončia. Brown plánuje raziť rovnakú politiku aj v roku 2026 | Magazín F1 - F1online.sk

Keď tím získa v jednej sezóne jazdecký i konštruktérsky titul, asi by ste celkom nečakali, že bude odpovedať na otázky ohľadne zmeny svojho prístupu. Politika McLarenu však v uplynulej sezóne vyvolala množstvo náročných otázok i zdvihnutých obočí. Či už išlo o straty bodov, alebo situácie ako výmena pozícií v Monze, podľa generálneho riaditeľa McLarenu Zaka Browna nemajú dôvod čokoľvek meniť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/223614/papajove-pravidla-nekoncia-brown-planuje-razit-rovnaku-politiku-aj-v-roku-2026

… a dočká se i Piastri nějaké pozitivní Papayi? :smile: Třeba to budou střídat tendenčně každý rok :face_with_hand_over_mouth:

Ľudia vnútri tímu však túto filozofiu vždy obhajovali. „Je to odkaz toho, ako pristupujeme k pretekaniu,“ povedal pilot McLarenu Oscar Piastri. „Samozrejme, nie je jednoduché bojovať na dvoch frontoch – v jazdeckom aj konštruktérskom šampionáte – s dvoma veľmi vyrovnanými jazdcami. Vedeli sme však, že budeme mať tento problém.“
„Napokon nám to dalo veľa pozitívneho. Áno, prišli aj ťažké chvíle a občas napätie. Myslím si však, že z Landa aj zo mňa je teraz lepší jazdec vďaka tomu, že sa navzájom tlačíme na hranicu možností. Niekedy to bolo pre všetkých nepríjemné, ale v konečnom dôsledku to považujem za dobrú vec,“ pokračoval Piastri
„V priebehu sezóny sme o tom veľa diskutovali a som si istý, že aj počas zimnej prestávky budeme hovoriť o tom, čo by sme chceli urobiť trochu inak. Na konci dňa však platí, že sme vďaka tomuto prístupu obaja dostali rovnocennú šancu na titul. Čo viac si môžete priať?“ opýtal sa austrálsky pretekár.
Chapem , ze asi nie si vo vnutri timu , asi vies nieco viac , ako Piastri .

1 Like

v monze “ziskal” lando 3 body tusim, titul vyhral o dva.

cisto z matematickeho hladiska teda spravili dobre a ak by to nespravili, verstapen by ich oboch predbehol (resp museli by piastriho poziadat nech ho v poslednom kole pusti a celyyyyyyy padok by najblizsie dva roky nehovoril o nicom inom).

takze pri spatnom pohlade by som to spravil presne tak isto.

vyhrali 3 tituly z tychto 2 rokov, takze nieco robia dobre.

Jasne ze vie nieco viac, je predsa gaucovy expert :smiley:

1 Like

Hezky se to cte. Ale ja bych moc takovym PR prohlasenim moc neveril. Co ve finale mu zbyva rict? Ze si mysli, ze uprednostnuji Landa? Tak ci onak ja pevne doufam ze komedie ala Papay rule bude pokracovat, protoze takto aspon ostatni dostanou sanci se MCl vyrovnat. ( paklize jim samozrejme vydrzi forma, jinak nikoho pousteni pozice na 8-12 miste nebude zajimat).

Fakt je skoda, ze to nakonec utahli o ty dva bodiky. Moc by me zajimalo, kdyby to projeli. Co by pak Zakous rikal…

1 Like

Ano, co má říci. Mě stačilo že likenul slova Bernieho že McLaren upřednostňuje Landa. To už tam nějak nepapayuje :face_with_hand_over_mouth:

ok , tak cisto teoreticky , vzi sa do sitacie , ze by si bol veducim teamu ty , koho by si pred 2025 urcil ako jednicku ? A koho by si pred rokom 2026 urcil ako jednicku ?

Nikoho… ridil bych se vykony v prvnich 6 ti zavodech a nepredstiral ze mi to je fuk. Paklize by se forma “ vytratila” zase bych urcil 1-2 a stal si za tim. Jako sef nechci demokracii chci poslusnost a oddanost. Ja rozhoduji, stejne tak se ja nebojim prevzit zodpovednost v pripade neuspechu.

Ridil bych to jako firmu. Ne jako ctenarsky krouzek.