Palmer kritizuje komisárov za penalizáciu pre Piastriho: Extrémny trest! | Magazín F1 - F1online.sk

Diskusia, ktorá mala nastať, ale nenastala. S domácim víťazstvom Landa Norrisa, historickým pódiom pre Nica Hülkenberga a stredajším prepustením Christiana Hornera sme sa akosi nestihli porozprávať o tom, že v Silverstone nám o víťazstve v podstate rozhodli komisári. Incident pri druhom reštarte si však určite zaslúži väčšiu pozornosť, čo si myslí aj expert F1 TV Jolyon Palmer.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/207643/palmer-kritizuje-komisarov-za-penalizaciu-pre-piastriho-extremny-trest

No trvalo to nějakou chvíli mít tady ten článek, ale Palmer tohle říkal hned během přenosu. Ten trest byl naprosto přestřelený

4 Likes

Jenže Piastrimu už tohle nepomůže, zařízli ho a čau, však jen bojuje o titul :smiley: :+1:

2 Likes

Náskok před Norrisem v tabulce mohl být skoro celý jeden vyhraný závod (22b tuším), takhle je jen 8.

Myslím, že Oscara tohle prověří po psychické stránce solidně - přijde mi že těch zavodu, kdy to jde mimo jeho kontrolu, je už docela dost. :upside_down_face:

2 Likes

No jo, jenže co když prohraje titul třeba o 10 bodů? Tak si ten trest může pak jen zarámovat. Hrozný.

2 Likes

Koho tohle zajímá, teď se drží smutek za Hornera :smiling_face_with_tear:

1 Like

Taky jsem přesvědčený, že tenhle trest byl účelový.
Pokud by FIA nepotrestala Piastriho, tak by se určitě zvedla vlna protestů proti nedodržení vzdálenosti Emila a tam by byl trest zcela jasný a oprávněný.
Jedinou chybu kterou Piastri udělal bylo, že nebyl se stížnostmi do vysílačky hlasitější než Emil.

Trochu mi to připomíná jak tehdy Alonso bojoval proti Schumacherovi a najednou se objevovaly nesmyslné tresty jako že Alonso zdržoval Massu v kvalifikaci a podobně, prostě kontroverzní tresty.

2 Likes

A co Kanada? Stejná situace, nepotrestání prvního jezdce a žádné protesty proti Maxovi.

2 Likes

Piastri měl dostat 2x 10s, dostal pouze 1x 10s a hraje si na mučedníka. Snad vyhraje titul Norris, protože titul Piastriho by byla urážka formulového boha.

Kanadu jsem viděl pouze na mobilu, tak nemám ten správný přehled.

… Puffe, klidně 3x 10s, a nezměnilo by to vůbec nic :smile:

1 Like

Pěkně Max rozložil RB. :face_holding_back_tears:

2 Likes

Jen to napiš znovu Dejve, že i tady jsem měl pravdu 🫢

1 Like

Ale, možná kdyby i s 10s navíc opět předjel Landa, tak by vytáhli i ten první restart a šup dalších 10s :+1: Dobře to máš naplánovaný :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Dostal by o 2 trestné body více.
Taky jich už má dost.

Jojo, uplnej prasák, víme :slightly_smiling_face:

2 Likes

Koukám, že si Kimiho rychle hodil přes palubu

3 Likes

Puff je náš…a nebo my jsme jeho? :thinking:

Jsem teď četl zas že to nebude na úkor Kimiho, ale Russell by byl hozen přes palubu :thinking:

2 Likes