Ovplyvní súd s Palouom dianie v McLarene? Brown vraj Piastriho nechcel | Magazín F1 - F1online.sk

McLaren si asi che zopakovať rok 2007 kde dvaja kohuti roztrhali tim na kusi a sučasna politika ktomu opeť smeruje tim ako ktomu pristupuju si pohnevaju fanušikoch lebo hej fanušici piastricho stoho niesu štastni fanušici McLaren nie su stoho štastny nielen že tato situacia opeť začina rozdelovať tim ale poštve to proti timu aj ostatnich fanušikoch lebo to čo posledne preteky tim dela tak to už je bizarne lebo jedna vec je biť ferovy a druha je očividne oplivnovať nielne jednotlivy zavod ale aj celi suboj o titul ktory uprimne zamna začina vyzerať ako fraška kde nerozhoduje rychlosť ale nejaka divna spravedlivosť ktora naviac ani nedava zmisel poriadne

co ma najatie v roku 2022 spolocne s tym ci ma dnes rovnake podmienky ako druhy jazdec?
to, ze ho nechcel vtedy, neznamena, ze ho nechce aj dnes

ano sudia sa tam o porusenie podpisanej zmluvy zo strany paloua a on sa obranuje ustnymi slubmi, ktore ak by aj boli take ako hovori na veci nic nemenia, lebo platne je to co je podpisane

a ze ziadal zapnutie mazania sprav? co je na tom zvlastne? pokial neziadal zapnutie mazania podpisanych zmluv :slight_smile:
zas, platne je co je podpisane v zmluve oboma stranami a nie co si povedia ustne, aelbo napisu cez internet

pokial v zmluve nemal ani naznakom, ze s nim pocitaju ako jazdcom pre f1 a za akych podmienok tak nema sancu vyhrat
resp. vyhra mclaren, lebo on podaval zalobu za porusenie zmluvy, platnej pisanej a podpisenej zmluvy, nie nejakych ustnych nezavaznych nahovaraciek

mal si to podchytil zmluvne, ze za akych podmienok s nim podpisu zmluvu pre sedacku v f1

to vacsiu sancu na vyhru by mal jazdec ktory ma opciu zo strany timu, kde by ale nebolo presne specifikovane, ze tim musi za urcitych okolnosti tu opciu premenit na riadnu zmluvu a dobre vies, ze ziadny jazdec by opciu nedokazal sudne premenit na platnu zmluvu ak to v tej zmluve dopredu nebolo dohodnute, ze za urcitych podmienok sa opcia automaticky uplatni
tu nemal v zmluve ani naznak o sedacke v f1

prislub predstavitela firmy je vynutitelny, samozrejme Palou musi preukazat, ze mu Brown prislubil cestu do F1. Ako som uz spomenul v inom vlakne - Brown iste necaka, ze dostane 20 mega. Tu ide o mimosudne vyrovnanie v hodnote zopar M. Je krajne nepravdepodobne, ze k verdiktu sudu pride.

V UK je ustny prislub predstavitela spolocnosti pravne vynutitelny resp jeho nedodrzanie ma konzekvencie. Palou ma na sude karty, s ktorymi sa da hrat a esom je fakt, ze McLaren paralelne jednal a podpisal Piastriho co do znacnej miery ovplyvnilo buduci vztah Palou - McLaren. Som zvedavy na com sa nakoniec dohodnu, pretoze o to tam v prvom rade ide.

dokresluje to minule vnimanie brawna k piastrimu, nie jeho dnesne
ved to neni prvy pripad kedy sa vztahy medzi jazdcom a timom zmenili
napr. ricciardo bol milacikom rb ked porazil vettela, ale nasledne ho rychlo vymenili za maxa ktory sa stal milacikom a ricciarda degradovali na neoficilaneho nosica vody

no len ak pritom porusil planu zmluvu s mclarenom tak by to mal chlapsky zaplatit a nie sa vyhovarat, ze mu pri “dvoreni” mclaren nasluboval hory doly, ktore potom sa akosi nepretavili do oficialne zmluvy co mu pri jej podpise vobec nevadilo, ale ked prisla lepsia ponuka tak mu to zrazu zacalo prekazat, ze v zmluve nieje to co mu naslubovali a on sa ju teda jednostranne rozhodol porusit

Ďalší z novinárskych nothingburgerov, ale aspoň je o čom písať. Palouove tvrdenia voči Brownovým tvrdeniam, pričom naozaj nič nenasvedčuje tomu, že by Palouovi niekto dal konkrétne záruky.

na takuto blbost si kde prisiel? :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

nikto mu nekazal podpisat zmluvu kde neboli pretavene do cierneho pisma na bielom papieri tie ustne sluby
to, ze mu nieco nakecali, je jedna vec, ale podstane je to, ze on po tych kecoch podpisal zmluvu kde sa ziadne tie kecy o sedacke v f1 nespominali
preco netrval vtedy, ze chce pevne zavazky, ze za akych okolnosti bude oficialnym jazdcom mclarenu v f1?

“Vovedený do predstavy” je nové “uvedený do omylu”? Táto argumentácia nemá absolútne žiaden právny základ. Podpísané zmluvy s x jazdcami, ako to urobil Sauber pod Kalterbornovou, je problém - toto je naproti tomu znova kauza vyčarovaná zo vzduchu.

1 Like

@mp1 @Dzentlmen_z_Wokingu

Vychadzam z toho co som doteraz cital a pocul. nie som pravnik.
Palou v tom nie je sam, aj ked on je tou zalovanou stranou. Predpokladam, ze svoju pravnu reprezentaciu si nenajal na online fore o F1 a ak sa rozhodnu riskovat sudny proces tak zrejme veria, ze svoju verziu budu vediet dostatocne obhajit. To ze Melkovi zase odleti dekel,

ze ma niekto iny nazor na veci nic nezmeni ci uz sa sud prikloni na jednu ci druhu stranu.

V tomto sa nezhodneme.
Argumentovat slubmi/nadejami a recami, bez zmluvy je za mna smiesne v tak tvrdom prostredi ako je F1. A aj naivne ak si ktokolvek mysli, ze sa casto nedeje, ze o 2 miesta v time sa bije o dost viac kandidatov a mnohi z nich citia nadej az sluby, ale kym nemas zmluvu, smola.
Podobne uz nadomnou reagovali aj ini, nebudem to opakovat a suhlasim s nimi.

V podani alpinu aj argumentacia zmluvami bola prd platna

I u nás je ústní dohoda/podání ruky jako platná dohoda, a můžeš to vymáhat.
Jen to musíš dokázat.

A proto je u mě Piastri zločinec.

Piastri měl ústní dohodu o tom, že bude jezdit za Alpine na 23?:thinking:

5 Likes

Aj ustna zmluva je zmluva a je rovnako platna ako pisomna, len musi dokazat jej existenciu. Druha vec je ze v tychto sporoch je tiez dolezita taktika, to znamena, nevystrielas si vsetky naboje naraz… ak to ze sa ustne s Brownom dohodli je pravda, tak napriklad teraz necha Browna vypovedat a nasledne ukaze dokazy ze nejake s Brownovych tvrdeni je nepravdive a uz sa tak bude pozerat na cele Brownove svedectvo…
potom napriklad tato vypustena vec o Piastrim moze byt iba naznak ze moze vypustit ine info o ktorom ma dokazy ktore je pre Browna cenne a mozno uz bude chciet dohodu iba za povedzme 5 milionov s dolozkou ze to Palou nemoze nikdy zverejnit…
Mysliet si ze sa dohaduju iba o jednej vete a jednej zmluve a nic ine na seba nemaju, je uplne naivne, to by sa do toho nikdy obe strany ani nepustili…

Však ty žádný důkaz taky nemáš, a rovnou ho značíš zločincem. Jestli si plácli že podepíše smlouvu, tak tě ubezpečuji že mu žádnou nedali :+1:

3 Likes

Důkaz mám, s Otmarem byl domluven, říkal to v podcastu. Byl domluven třeba Williams, kdyby podepsali pokračování Alonsa. Hlavně Piastri nadále využíval služby Alpinu, a to včetně testovacích jízd. A to po datu, kdy mu údajně měla dávno vypršet smlouva. Jak říkám, zločinec a Alpine byl okraden.

To byla smluvně daná povinnost, tak jezdil. To že mu nedali smlouvu k podpisu, hanba. Spousta šumu o možná Williamsu, možná Alonsa, kdo ví, že jo. Vyřešili si to jezdci sami a tak, jak jim Alpine umožnilo, a tak aby jezdili. Zločinec tam není.

5 Likes