Otcovi som vrátil 1,5 milióna libier, ktoré do mňa investoval, pýši sa Russell | Magazín F1 - F1online.sk

Toto sú príbehy, ktoré miluje každý automobilový fanúšik. Príbehy o obete, riziku a napokon aj úspechu. Ak nie ste Lawrence Stroll a zo svojho dieťaťa chcete vychovať pretekára, pripravte si milióny. Veľmi dobre to vie aj George Russell. Britský pretekár nepochádza z bohatého prostredia, ale vyslúžil si dôveru svojho otca a po rokoch tvrdej práce a strádania hrdo hlási, že mu vrátil všetky peniaze, ktoré doňho investoval.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/198349/otcovi-som-vratil-15-miliona-libier-ktore-do-mna-investoval-pysi-sa-russell

Dobre, toto priznanie vysvetľuje asi všetko a ešte trochu viac čo je potrebné o Georgeovi vedieť. :thinking: (myslené neutrálne, ak by niekto nevedel odhadnúť tón :v: )

2 Likes

Ako sa toto dá myslieť neutrálne?

Och mein Gott Karel Gott…ty toho Russella tak trapne prezivas a celkovo ten Mercedes…:roll_eyes::roll_eyes::roll_eyes::roll_eyes:

2 Likes

Len také 2 detaily.

1. George sa nedostal k motokáram náhodou jeho o 10 rokov starší brat Benji bol veľmi úspešný v motokárach a skončil len preto,že George sa javil šikovnejší a mal viac odhodlania a povahu makať a u oboch sa to ťahať nedalo …a práve preto,mu otec nič neodpustil a mali zložitý vzťah dlhé roky.

2. Firma ktorú vlastnil Steve Russell bola v danom regióne veľkým poľnohospodárskym hráčom, a ako to povedal aj George v Tom rozhovore v danom regióne bol jeho otec veľmi bohatý a úspešný človek. Len vo svetovom merítku na to aby financoval jeho cestu do F1 nemal šancu.

George teda nemal nikdy najlepšie podmienky, napriek tomu vyhrával a zaujal Mercedes, ktorý do neho investoval. Vtedy pritom akadémie nefungovali tak dobre ako dnes, všetko bolo v plienkach. Ak by vtedy Toto Wolff neodpovedal na mail a nezaujal ho Power point čo mu poslal tak by sme ho poznali maximálne ako jazdca nejakých GT-čiek.

To vo veľa veciach definuje to aký je aj keď vám to je mnohým nesympatické.

George si musel poradiť s kadečím a vždy sa sústredil len na seba a na to,čo dokáže zmeniť v svojej pozícii, čo dokáže urobiť on. Presne preto povie,že je tu aby vyhrával, presne preto povie,že jeho jediná hodnota sú výkony…lebo to tak bolo vždy.

A bolo tam kopec okolností ktoré išli proti nemu a tomu aby dnes mal úplne iné čísla v štatistikách a ľudia na neho pozerali inak, a videli čo v ňom je …lebo ako sme sa nedávno dozvedeli Toto bol odhodlaný posadiť ho tam oveľa skôr, ale istá dcéra kedysi vplyvného muža tváriaca sa,že riadi tím F1 to neustále blokovala, lebo bol to najlepšie čo v tíme bolo ( citát) , hoci dodnes neváha trepať na jeho adresu za peniaze.

Veď ja sa normálne pýtam, lebo toto buď je negatívne alebo pozitívne ako to je neutrálne ?

Formovalo ho to v dobrom či zlom ?

Mne vsetko, co som potreboval o Russellovi vediet, vysvetlila prva zakruta v Katare 2024.

5 Likes

Podla mna sa s nim kvoli tomu jeho otec nebavi dodnes.

Preboha neni to jedno??? Fakt otazka za milion spendlikov…to ako co tym vyriesis? Je to tvoj nastavajuci? …tebe staci vediet ze jazdi dobre a pracuje na sebe…fakt mne sa hlava pozastavuje

Po prečítaní článku mi napdajú tri otázky:

1. Lawrence Stroll si nemusel pripraviť milióny?
  1. Čo je pre Matúša Pavlíka bohaté prostredie, keď nie prostredie, v ktorom otec dokáže dať 1,5 milióna libier z vlastných zdrojov? :sweat_smile:
  1. Aký je rozdiel oproti výchove, ktorú dostal Max od Josa, a ktorá je tak odsudzovaná? :sweat_smile: (to, že má Jos za sebou fyzické incidenty so ženami alebo inými ľuďmi, nemá s výchovou nič)
3 Likes

No to má sakra společného s výchovou, pokud svoje dítě vystavuje takovému prostředí a ukazuje mu tohle jako jeho vzor. Nemluvě o tom, že Jos fyzicky napadl i svého otce. Je to labilní psychopat.

A opravdu chceš srovnávat to, že Jos, který nechal Maxe na benzínce je stejný, že Russel starší řekl Russelovi co musí zlepšit?

2 Likes

Tohle se těžko posuzuje, o chování Russella seniora nemáme tolik podrobných informací. Určitá náročnost nemusí být nežádoucí, taky může být George citlivější. Nepohoda doma bohužel asi při podobných rozhodnutích není zvlášť neobvyklá, je to velké riziko, které většinou asi dobře nekončí. Celkově je za mě asi dobře, že se pan Russell tolik neprojevuje na veřejnosti (a nemá kriminální delikty), takže ho můžeme vnímat líp :slight_smile: .

2 Likes

Fakt sa teraz neopýtal aký je rozdiel medzi prísnym a kritickým otcom a Josom,že ?

Ja už ozaj nestíham tohto človeka.

Väčšina detí čo pretekala, popisuje,že si a otcom prešla ťažkou fázou a to ani nemuseli byť na takejto úrovni, ale že mali doma dusno, otec bol nepríjemný, kritický atď atď. Pamätám si X podcastov,kde to spomínali rôzny pretekári aj pretekárky. Niektorí pre to načas alebo úplne skončili.

@Evap Prísneho otca a hádky doma priznáva aj Carlos, Ollie aj Kimi…otcovia čo aj čosi vedia o pretekaní sú z princípu asi v istej fáze neznesiteľnejší ako ostatní.

Napríklad Kimi to priznáva veľmi úprimne v tom dokumente a to vieme,že s otcom má veľmi blízky vzťah dnes, avšak Kimi stále vie,že ak si uletí dostane nakladačku a otec ho zrovná raz dva…

A väčšina pochopila,že vzťah zo svojim dieťaťom je podstatnejší, ako či bude MS vo F1, a prestala svoje sny pretláčať na svoje deti bez ohľadu na následky a nechala ich ísť svojou cestou.

To popisuje aj George. Že ho to svojim spôsobom posúvalo a nútilo makať, lebo otec mu nič neodpustil, ale že otec to v istej fáze pochopil a ich vzťah napredoval a dnes je veľmi dobrý. Ale ak ste teenager a niekto Vás neustále kritizuje ( hoci aby Vás posunul) je jasné,že dôjde na konflit.
To je normálne aj bez pretekania v tomto období, každý z nás si to asi pamätá, že niekedy stačilo málo a mali sme pocit,že rodičia nám chcú zle, že nám krivdia, že nás neprávom kritizujú. To sa volá výchova. Otec na neho tlačil ( aj aby v puberte neprestal a všetko nezahodil) a určite ho neustále kritizoval, ale aj to drží pri zemi a posúva dopredu, hoci sa to vtedy tak nejaví. Je jasné,že sa to prejaví na vzťahu otec a syn.

Ale Sainz, Russell či Antonelli sr. asi nenechali decko na benzínke a podobne výlevy. Jos podľa nejednej legendy hádzal predmetmi ešte aj v F1, údajne mal v obľube najmä plne pet fľaše… Na internete sú aj videá ľudí čo tvrdia,že mu neraz aj takú vylepil po prilbe, keď niečo pokazil až hučalo a on sám sa tým defacto netají ( čo tiež o čomsi svedčí) stačí otvoriť Google.

Osobne si ozaj nemyslím, že by ktorýkoľvek z týchto otcov udrel svoje dieťa pre pretekanie ( hoci aj len po prilbe), alebo po ňom čo i len hodil predmet.

Okrem toho,že Jos je labilný blázon tak všeobecne.
Jos nebol kritický otec, Jos bol diktátor čo chcel aby sa ho Max bál ( podľa mňa aj preto, má Max občas problém nájsť čo už je moc a občas prejavuje prehnanú agresivitu na trati … V otázkach sebaovládania moc vzor nemal no)

Len mi to prišlo dosť podobné podľa toho popisu.

Russell mal veľmi prísneho otca, ktorý vyžadoval úplné maximum čo sa týka výsledkov v motoršporte. Často kvôli tomu George plakal, trpelo ich manželstvo, atď. A to je len zlomok toho čo vieme a dozvedeli sme sa to až teraz.

Až taký rozdiel v tej výchove nevidím. Ale aj vďaka tomu sú obaja tam kde sú.

Samozrejme Jos bol násilník k iným ľuďom, ale to bolo mimo detí, takže to sa výchovy netýka.

Na zvyšné dve hejterské pussies nejdem samostatne reagovať, lebo to sú za prvé čistokrvní hejteri Maxa, za druhé okolo športu osobne ani nešli, takže nevedia nič o tom a za tretie sú to úplne labilné snowflakes.

Výchova akú spomína George aj Max je pomerne bežná aj u nás vo futbale, tenise alebo v hokeji pri deťoch. Búchanie po prilbe od trénera alebo strieľanie pukov a loptičiek je tak isto bežné. Len pussies zo svojej nenávisti za to robia z Josa krvilačné monštrum a otca tyrana, pritom Max s ním má dobrý vzťah a vie, že prísna výchova bola myslená dobre a dostala ho tam kde je. Nikdy som však nečítal o tom, že by Jos Maxa nejako mlátil. A pritom občasná “bitka” (rozumej “po zadku”), keď dieťa neposlúcha je bežná a nemusí byť na škodu aj mimo športu. Deti musia mať svoje hranice.

1 Like

V pohode, my vieme, že si pomalšia. Skús to skopírovať do chatgpt nech ti z toho spraví výcuc alebo vysvetlí ako dieťaťu. :slight_smile:

Vidíš trafená hus zagaga lebo ja som ťa nikde neoznačila aby si na mňa reagoval, ale hneď si začal na mňa reagovať. Nešla som ti nič vysvetľovať ani sa s tebou hadať.

Vysvetlenie/reakcia patrila len a len Evap.

A kedze si ten rozdiel nepochopil tak o čom ideme vôbec debatovať ? Zjavne nie je moc o čom. Ja som ťa nežiadala o vysvetlenie ani nič, len som konštatovala,že nechápem ako niekto môže toto spojiť dokopy a porovnávať, lebo su to dosť rôzne veci. Nestíham ozaj prísť na to kde je podobnost…A ako vidím nie som sama.

Pričom na fakty,zase reakcia neprišla

Zato si zase stihol byť osobný k nám a reagovať na mňa aj keď si sa tak zastrajal,že nebudeš :person_facepalming:t2::rofl: a už zase nás všetkých poznáš, nikto z nás nič nerobil ani nevie, len ty si odborník na všetko čo všade bol a všetko zažil.

A áno výchova je normálna, bitie nie, určite nie pre motorsport. Dať decku po zadku keď neposlúcha ok dajme tomu má sa poučiť ( samozrejme nie ako domáce násilie ale symbolicky), ale zato,že nevyhralo preteky ? Za mňa dosť choré…

Je rozdiel dostať po papuli a že ti príde ľúto, lebo si urobil chybu a ešte následne aj dostal naložené namiesto ľútosti od rodiča. Keď asi čakáš,že rodič ťa podporí a on ti začne menovať kde všade si urobil chybu a ešte ti pridá. Áno to je výchova, lebo sklamania sa musíš naučiť zvládnuť.
A mamy väčšinou sa snažia toto zjemniť a tak sú v konflikte s otcom, ktorý si myslí,že všetko vie. Takisto dosť bežná vec u rodičov športujúcich deti. Mama je tam vždy tá čo ťa následne poľutuje a uteší. Čo povie,že už to preháňa tomu otcovi.

Možno, to mala urobiť aj Maxova mama, len sa asi bála že dostane po papuli, Jos s tým má skisenosti. Prečo myslíš,že Max nechce aby sa jeho deti dali na motorsport? Z dobrých skúseností to asi nebude …

Že teraz majú ok vzťah je logické …už dosiahol čo chcel, už je v pozícii kde vie ovela viac o F1 ako otec a v neposlednom rade je dospely človek a asi si to vydiskutovali

@Kiks Zkusím to stručně, asi jsem všechno podstatné už napsala. O výchově Maxe je toho známo poměrně dost, o Georgeovi jsme se dočetli možná teď poprvé, takže to beru prozatím s rezervou - víme, že leccos řečené může být interpretované zkresleně. Každá situace je jiná, každý člověk je jiný. Taky co bylo dřív normální se už za normální nepovažuje. Jsou země, kde je tvrdý, neřku-li násilný přístup k dítěti nezákonný, a přesto mají úspěšné sportovce - takže to jde. Ale asi bychom zabředli do složitějšího problému.

Ale George o Tom nehovorí 1x ! A aj sa to nepíše 1x. Len vy nemáte tu informáciu pred týmto článkom. George to hovoril dokonca v podcaste tuším 3 roky dozadu a to som to tam nepočula 1x. To,že mal v istej fáze zložitý vztah s otcom on priznal dávno.

A hlavne George mal otca, ktorý okrem prisnosti sa vždy staral aj aby prišla odmena, motivacia, to tiež zaznelo v Tom podcaste.

A ak by to bol typ alá Verstapen senior ver,že by sme o Tom vedeli. Je to pilot F1 nie decko v kartingu …veľa rodičov by sa našlo,že si pamäta jeho praktiky, presne ako u Maxa

A ako vravím to je bežná vec. Povedal to Alex Powell napríklad. Pamätám si dokonca dievčatá ktoré na čas prestali, lebo mali toho dosť.

A znova je rozdiel byť tvrdý/ kriticky a násilný.

Ja som len napísal, že štýl tej výchovy čo popisuje Russell je dosť podobný tomu, čo popisoval Max. A obaja to teraz chápu, že to bolo pre ich dobro a že bez toho prísneho prístupu by dnes neboli tam kde sú.

Josove násilnícke incidenty s dospelými ľuďmi nemajú nič spoločné s výchovou detí. Maxa netýral ani nemlátil.

To je všetko, čo som chcel povedať. :slight_smile:

Jos bol násilný k Maxovi? To sú mi novinky.

Si sa nepochválila, že okrem zdroja z garáže Mercedesu máš zdroj aj v Maxovej blízkej rodine.