Oficiálne! Ricciardo sa po štyroch rokoch vracia do Red Bullu | Magazín F1 - F1online.sk

FIA oznámila, že Shaila-Ann Rao, ktorá pôsobí ako generálna tajomníčka pre motoršport, opúšťa federáciu. Niektorými médiami bola podozrievaná z toho, že z FIA vyniesla informácie o rozpočtovej kauze Red Bullu. Zároveň bola do svojho príchodu na túto pozíciu dlhoročnou spolupracovníčkou Tota Wolffa.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84535/oficialne-ricciardo-sa-po-styroch-rokoch-vracia-do-red-bullu

jedno je iste, ze nevracia sa, aby robil dvojku…

2 Likes

Cítí šanci pro 2024. Třeba i dřív k vzhledem k atmosféře z posledních dní. :smiley:
Lucky Danny.

3 Likes

Můj respekt to nemá.

LOSER
hocikde inde, ale nie robit maskota v redbulle

Tiež si myslim ze citi sancu a preto sa aj vracia spat. Citi moznost nahradit Checa.

1 Like

Ricciardo prisiel do F1 zarabat. Redbull ponukol najviac s najdlhsim prospektom. Marketing driver moze byt dalsich 20 rokov.

a pripadny kvalitny zaskok alebo plnohodnotna nahrada za Sergia… :thinking: ale ak sa aj nahodou vrati tak bude musiet pekne posluchat :smirk:

Vracia sa, aby robil trojku.

Ked je trojka v RedBulle viac ako jednotka v Haase … mne to pride dost divné …

Toto je kariérny postup ako vyšitý

Wow, poriadne sa smeje natom videu, asi ma preco :slight_smile: Jedno fotenie aspon 10K :slight_smile:

Podla mna ak by isiel do Haasu tak by to bola konecna v kariere (s potecialom vitazit) aj ked by aspon niekde jazdil. No osobne si myslim, ze RB mu moze dat porovnatelny plat + je tam predsa len nadej, ze ak Checo bude nadalej podavat take mizerne vykony tak ho mozu promovat ako dvojku a bude sa vozit v majstrovskom aute, aj ked uz veru bez moznosti ziskat titul.

Ako vravis, kontrakt v Haase aj vo Williams (ak by mali zaujem) by asi znamenal konecnu. Co ak by mu poskytli podobne nevhodne auto ako McLaren? Nemyslim, zeby sa tam s nim niekto paral.
Naproti tomu v Redbull mu v sucasnosti ponuka viac. Ked to velmi povrchne z analyzujem tak mi vyjde toto.

v 2017 a 2018 boli s Maxom velmi vyrovnani. V podstate jediny timovy kolega co s Vertappenom dokazal drzat krok. Dokonca, az na Baku, sa pri tom ani nepozabijali.

Moze fungovat ako rezerva az pre styroch pilotov. zaskok je sice malo pravdepodobny, ale mozny.
Zazemie pozna velmi dobre, pozna ich simulator a aj vacsinu inzinierov, vie ako to tam chodi, ako vyjst s Helmutom. Je v podstate sucast/produkt ich kultury.

Silna ponuka pre aktivity mimo F1. David Coulthard moze ist konecne do dochodku, odchod Gaslyho a pred tym Albona znacka citi. Redbull potrebuje silne meno na PR akcie. Perez je zrejme viazany sponzormi v Mexiku, majster sveta to nechce robit, devries je malo znamy a Jukiho na akciach nie je vidno. Daniel je na taketo veci snad najlepsi v padoku, plus ak by uz nic v F1 nevyslo tak toto je celkom slusny job s prospektom zobrat meskor nejaku vaznejsiu rolu v znacke.

A v neposlednom rade, ak ukaze lepsiu rychlost ako Perez, ci uz na simulatore, alebo nejakych testoch, Helmut uz neraz ukazal, ze nema problem urobit radikalnu zmenu. V tomto smere su sance v Redbulle ovela vyssie ako v Mercedese. Oproti Perezovi bude mat aj akusi sentimentalnu vyhodu, specialne ak zla krv z Brazilie este stale koluje v zilach.

3 Likes

Uz to bolo prezradene Markom. Miestami sa pise o tom, ze moze vymenit Pereza uz buducu sezonu. Vraj to medzi Verstappenom a Perezom dost skripe a majster sveta si pytal do sruheho auta Ricciarda

tak vraj skasirovali za Gaslyho 10m, do rozpoctu to nepotrebuju tak co…

Myslis ze robit nahradnika nie je stopka ?
To je podla mna daleko horsie ako jazdit regulerne v Haase.
Mozno v oboch pripadoch je to zaver kariery ale jazdis, realne jazdis.
A to je sakra rozdiel.

ale nemusi kazdy chciet jazdit za kazdu cenu. Mozno pokecal s Kevinom ci Mickom a ma predstavu ako sa Haas ovlada a nechce si tam ist urobit dalsiu hanbu, mozno mu Redbull ponukol 10x taky plat, mozno oboje.
Z hladiska jeho sanci na pripadnu sedacku v buducnosti by malo jazdenie v Haase zmysel iba vtedy ak by s Kevinom vytrel podlahu, ale aka je sanca, ze sa tak stane? Po tom co ukazal v McLarene je to skor nie ako ano. Podla mna to odhadol spravne.
Haas mu nemusi sediet ani po ludskej stranke, majitel nema problem sa bratat s kadejakymi pofidernymi ksichtami, William Storey a Mazepinovci su IMO iba spicka ladovca.

Max je aj bude jednotka.
Daniel bude robiť 3. Husle.
Ďalšiu sezónu možno 2. Ale, nikdy nie tie prvé.
Red Bull a Max funguje…
Tak načo to meniť?

A všetci ktorý si myslia opak nemajú prehľad.

Treba nahradit Davida Coultharda na marketingové filmovacie aktivity.
To bude nová úloha pre Ricciarda. Bude sa vozit po snehu, Karlovom moste a pod.