Oficiálne: Pilotom Sauberu sa stane hviezda F3 a F2 Gabriel Bortoleto | Magazín F1 - F1online.sk

Od oficiálneho oznámenia odchodu Valtteriho Bottasa a Kuan-jü Čoua z tímu prešlo len pár minút a už poznáme aj ich náhradu. Sauber v stredu ráno zvestoval svetu správu, že v nasledujúcej sezóne bude popri Nicovi Hülkenbergovi pôsobiť v Hinwile mladý brazílsky pretekár Gabriel Bortoleto.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/178590/oficialne-pilotom-sauberu-sa-stane-hviezda-f3-a-f2-gabriel-bortoleto

Nováčkovská smršť

• Andrea Kimi Antonelli
  • Oliver Bearman
  • Gabriel Bortoleto
  • Jack Doohan
  • Liam Lawson
    Colapinto místo Pereze?
5 Likes

Od buducej sezony nas cakaju: Doohan, Bortoleto, Lawson, Bearman, (Colapinto), Antonelli. Niektori si uz par pretekov strihli, ale aj tak, tolko novych tvari v F1 uz dlho nebolo. Generacna vymena.

Pre mladeho Schumiho definitivny koniec sna o F1. Zial, ale ocakavane.

3 Likes

No, asi dobré rozhodnutí! Bortoleto je určitě talent a jsem zvědav na jeho výkonnost.
Podle mě byl Bearman výzvou pro Hulka takže je možné že Bortoleto bude taky velice dobrý. :+1:

No a dle mého to znamená taky tu věc, že v McLarenu jsou si jistí setrváním osvědčené dvojice lando+oscar … jinak by Bortoleta nepouštěli! :orange_heart:

No je to škoda, Schumi by si ešte zaslúžil šancu. Možno sa ešte dostane do meďáku, ak Russ vyhorý s Kimim.

1 Like

Ja som stále toho názoru, že ak chce Mclaren niekedy získať jazdecký titul, jeden z tej dvojice musí ísť preč.

Ano vyzera to tak. Bortoleto tiez moze mat v kontrakte, ze po vitazstvo, alebo top3 v F2 ma garantovane miesto v F1. Takisto tam moze mat, ze v pripade inej ponuky mu McLaren musi ponuknut miesto ak si ho chce udrzat, resp mu nemoze branit inu ponuku zobrat. Trosku ma zaraza, ze po nom nevystartoval Marko, ale mozno aj ano…

1 Like

No uvidíme … z pohledu konstruktérů je to optimální dvojice podobně jako Leclerc+Sainz.
Oscar tento rok nestíhal hodně, ale ovlivnilo to i že dostával vylepšení později než Lando.
Uvidíme jak se Oscar zlepší další sezony … podle mě má Lando neskutečnou čistou rychlost, akorát se musí stát více psychicky odolným. Oscar má obrovský potenciál, otázkou je jestli bude stačit na Landa … může to dopadnout jako u Maxe a Ricciho (ve prospěch Maxe tedy Oscara) či ham vs Alonso, a nebo to taky může skončit jako třeba u Senny vs Prost - vyrovnaně. Já ale tak nějak tuším že si budou velice vyrovnaní a nakonec jednoho z nich kvůli “řevnivosti” přetáhne konkurence. Třeba obnovení dua Lando+carlos by bylo super … nebo třeba Lando nebo Oscar + Colapinto. … uvidíme řekl slepý. :rofl: :wink:

Skôr mozno Alpine (ak Doohan vyhori) alebo Audina predsa ak budu nabuduce menit a Mickovi sa zrovna bude darit v inych seriach. Ale to su obe sanca tak 5%.

Uvidime este ako sa to vyvrbi v RB/VCARB ale je dost realne, ze v buducej sezone bude Mclaren jediny tim s rovnkou jazdeckou dvojicou ako tento rok.

Ked k tomu pridame, ze o vitazstva sa pravdepodobne budu bit 4 timy, tak to vyzera, ze mame zarobene na velmi zaujimavu sezonu este pred zmenou pravidiel v 2026, kedy urcite opat nejaky tim vystreli a odide konkurencii na nadchadzajuce 2-3 sezony.

No výborně, vítej v F1! Momentálně se fakt nedá říct, že by F1 byla nehybný bahnitý rybník, jak mi vadilo v nedávné minulosti :smile: . Micka je mi trochu líto, ale tam je hotovo, další šanci už asi nedostane - to je život. Nakonec kluků, kteří třeba i taky vyhráli F2 a šanci nedostali vůbec, je mi líto taky :woman_shrugging:. Už se začínám těšit na příští sezónu!

1 Like

Může to znamenat i jinou věc, a to celkové oslabení vazeb mezi jezdeckými akademiemi a samotným závodním týmem. Vidíme to v praxi, že šance pro odchovance se nesetkává s potřebami mateřských týmů a ti hledají příležitosti jinde. Pokud by se to vyvinulo tak, že týmy budou běžně vybírat v jiných “líhních” s tím, že se pak vyrovnají finančně, tak by to mohlo trh dál rozhýbat.

Je fajn, ze si zvolili nejakeho perspektivneho jazdca, narozdiel od Bottasa, Zhoua ci Schumachera.

Jj, tam je velká prespektivita, takovej VB sice má za sebou výsledky a nakládal Zhouvi, ale ty to radši budeš shazovat i tak

2 Likes

Bottas má v F1 víc výher než Bortoleto ve všech juniorskych sérii dohromady. :sweat_smile:

Tak, já jsem za Bortaleta rád. Ale tohle nesmyslný kopání do VB nechápu. Nedávno jsem se tu dočetl, že vlastně Peréz jezdí v RBR líp, než jezdil VB v Mercedesu :woozy_face:

1 Like

Sorry ale Bottasove vitazstva v tej rakete bez konkurencie nehovoria o kvalite pilota. Aj Perez ma vdaka RB monopostu vitazstva a k comu mu to je?

1 Like

To já ne.
To bych vzal radši Vestiho nebo Maloneyho, možná Arona.
Brazilskej pas je brazilskej pas.

Tak za 1) VB přišel do Mercedesu v době, kdy Ferrari bylo rychlostně na tom velmi podobně 2) opravdu chceš porovnávat výkony VB s Perezem v RBR? 3) ukaž mi lepšího stálého pilota, který akceptuje roli dvojky bez problémů

2 Likes

Vykonnost v Mercedese si udrzal dlhsie nez Perez, ale odisiel na konci podobne ako Checo teraz. Preboha ved v 2021 sme ho tu uz vsetci vyhadzovali tak ako teraz vyhadzujeme Pereza, uz vtedy bol hotovy a za tie tri roky v Sauberi nepredviedol ozaj nic okrem toho, ze sa tam vozil. Zhou neni meritko. Nechapem preco niektori toto trapenie chcu predlzovat a ludia hromadne placu za Bottasom, ktory uz dosiahol vsetko, co mohol (aj viac nez na co mal) a uz mu jednoducho odbil cas. Nikdy nebol topka, mozno tak vyssi priemer, skratka podobne ako Barichello, Perez a dalsie notoricke dvojky; hovorit o jeho vyhrach v jednoznacne najdominantnejsom aute, kde jednoducho len robil dvojku Lewisovi a vyhral, ked mal Lewis zly den, navyse x rokov dozadu ako o niecom, co by mu malo drzat sedacku niekde uplne inde na dalsich x rokov, to mi pride trochu mimo. Nehovorim, kebyze Alfa odpali Lewisa, tak pochopim plac, ale Bottas uz presluhoval, podobne ako v zavere Kimi. Uz v F1 nema co dosiahnut.

Edit: este vdaka bohu, ze Bottasa nenahradil Mick; to by bol plac na vsetkych platformach uz totalne historicky…

1 Like