Oficiálne: McLareny sú diskvalifikované z Veľkej ceny Las Vegas | Magazín F1 - F1online.sk

Podozrenie na McLaren je logické. To ich zázračné zlepšenie v 2024 a zrovna po upgrade podlahy. Možno celú dobu jazdili nižšie ako konkurencia.

Keď sa tímom prišlo na to zahrievanie doštičiek, tak ich mali s tým nechať odjazdiť nedeľné preteky a po nich ich diskvalifikovať z celého víkendu.

A kontrola opotrebovania planku by mala byť po každých pretekoch u všetkých.

1 Like

Jj ale nechce sa mi to do detailu to hlupákovi vysvetľovať.

2 Likes

to zariadenie zakazane je
tie nastavenia sa nemaju dat robit rukou, len pomocou naradia, prave preto aby nevznikali kontroverzie, ze ci to niekto pouzil pod parc ferme, alebo to tam ma len preto aby to mohol lahsie nastavovat

1 Like

az na to, ze to zohrievanie tych titanovych dosticiek ma mat viacero timov nie len mclaren

rb mclaren obvinoval aj z toho, ze ich zlepsenie je len vdaka nelegalnemu zadnemu flexi kridlu a ked sa pravidla zmenili tak rozdiel medzi mc a rb sa nijak nezmenil, takze asi aj rb pouzival nelegalne zadne kridlo :slight_smile:

1 Like

Veď to je v poriadku a diskvalifikoval by som všetkých, aj keby bol medzi nimi RB.

Preto chcem vedieť kto všetko to má.

První půlku sezony jsem už Landa moc nebránil, protože se mi jeho vykony nelíbili, byl slabej, přežíval díky autu.

Teď naopak se mi líbí moc. Je konzistentní, tvrdej, rychlej, odpovídá dobře, reč těla dobrá. Že dělá chyby? Jasně celou zavodnickou kariéru to dělal jinak a teď se učí agresi. To se stává. Pořád vede sampionat a o hodně.

Ten titul si prostě vyjíždí sám. Měl ho mit Oscar. Lando je mi sympatickej a porazit nepřízeň osudu, to já vždycky ocením. Nemusíš bejt dokonalej, ale nesmíš se přestat snazit být (Maxem). :sweat_smile:

4 Likes

Nie, zakázané nebolo.

Keď aa prišlo na to ako to má RB riešené, tak im FIA na to začala dávať plombu v rámci parc fermé a vybavené.

Nebolo to proti žiadnym pravidlám, akurát bolo zakázané jeho použitie počas parc fermé. A vyriešilo sa to plombou.

V skratke - to zariadenie neporušovalo žiadne pravidlá a nebolo za čo RB diskvalifikovať. To je len tvoj chorý hejterský názor alebo neznalosť.

1 Like

FIA potrebuje sedou zonu v pravidlech aby mohla manipulovat dle potreby. Nam se zdaji veci nesmyslne, ale jsou to promyslene mechanismy :balloon:

1 Like

No, uz je Verstappen v lepsej pozicii ako Vettel v roku 2010, ten stracal dva preteky do konca (bez sprintu) na Alonsa az 25 bodov. A to bol Vettel mlade ucho bez titulu a Alonso dvojnasobny sampion.

1 Like

Norma podlahy je 0,9mm.
Landův vůz.
"Relevantní měření byla vpředu vpravou 8,88 mm, vpravou zadní 8,93 mm.
Piastriho vůz.
Piastrího rozměry vozu byly LHS vpředu 8,96 mm, pravopravá přední 8,74 mm a pravopravá vzadu 8,90 mm.

Takže Verstappen vyhral aj nad nelegálnym McLarenom :sunglasses:

Norris sa v 1. zákrute chcel zahrať na Verstappena, ale zase to dal iba na Norrisa :joy:

Horekovanie o tom,že FIA je Mafia len ukazuje, ako sa Maxovi hateri boja, že by to mohlo vyjsť :slightly_smiling_face:

4 Likes

Pak bych FIA zrusil a dal k soudu. FIA ma dohlížet na pravidla a vozy porušující pravidla nemá pouštět do závodu.

Destička nebyla proti pravidlům ne? FIA vydala bezpečnostní direktivu nebo neco takového, ne?

Klidne to muze by tak, ze kdybys pomeril vsechna auta po kazdem vikendu, divili bychom se, tipuji pres 90% podlah by neproslo.

Vsichni zname pravidla pravdepodobnosti, v pripade Red Bullu ale jednoduse pravdepodobnost neexistuje, od zacatku roku sledujeme rizenou komedii :bowing_man:

Rozdíl byl ten, že Vettel měl dominantní techniku a Alo 3 nejrychlejší monopost

sranda, ze to v LV dopadlo presne ako v tejto tabulke

1 Like

To jsi řekl krásně, máš to u mě schované :smile: !

1 Like

Tolerance není. Bohužel nevím jakou hodnotu má původní deska.

Úplně přesně ne, ale skoro. No z toho sprintu potřebuje přivézt aspoň 5 bodů, tohle by nestačilo. No co, zajíci se počítají až po honu, já mu držím palce, aby to zvládnul - víc dělat i tak nemůžu. Že jiní lidé zase drží palce jiným jezdcům je jasné :smile: .

Tolerance je právě ta desetina mm, deska má být 1 cm.

Piastri nebral 18 bodov.