Oficiálne: McLareny sú diskvalifikované z Veľkej ceny Las Vegas | Magazín F1 - F1online.sk

McLaren má za sebou čierny deň. Oba papájové monoposty boli diskvalifikované z nedeľných pretekov pre porušenie pravidiel o opotrebovaní dosky podlahy. Max Verstappen sa vďaka tomu vracia späť do boja o majstrovský titul.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/220909/oficialne-mclareny-su-diskvalifikovane-z-velkej-ceny-las-vegas

A je to tu :+1: aspon sa to trochu zamotava

Hamilton z P20 na P8

2 Likes

Kto by to bol povedal, že najdôležitejšia udalosť GP Las Vegas sa stane až po pretekoch.

Max Verstappen: „To je tak, když přestanete podvádět“

4 Likes

Bez překvapení, to se dalo čekat. Když mi ty počty dnes tak jdou, tak mě kontrolujte - Landovi stačí dojet teď vždycky třetí, je to tak? To by měl zvládnout, pokud se McLaren teď nepropadne celkově.

1 Like

no co sa da na to napisat?
jednoducho hlupaci

Nie je to úplne štýl, akým si predstavujem vyhrávanie, ale pre nás to je teda P2 a P3, čo pri Kimiho penalizácii +5s a na to, kde štartoval, je super výkon.

Otázka ale je, prečo to McLaren teraz urobil? Chceli si získať titul čo najskôr? Alebo je to dôsledok správ z minulých pretekov, kde FIA odstránila zariadenie na nahrievanie titanovej doštičky a v McLarene nezareagovali správne na túto zmenu?

Tak nech posledné dva preteky sú bez diskvalifikácii a ideálne, nech ich vyhrá Mercedes :slight_smile:

1 Like

Nevím no, jen doufám, že je to skrze špatné nastavení na závod s plankem, protože jestli měli celou dobu zakázané řešení u planku, tak to beru za stejný podvod jako tehda motory Ferrari :face_with_symbols_over_mouth:

2 Likes

a je to rovnake alebo horsie ako to riesenie rb kde sa rukou po kvalifikacii dali menit nastavenia auta a za co rb nebol nikdy diskvalifikovany aj ked podla pravidiel na tom aute nic take byt nemoze? :slight_smile:

4 Likes

Tím že jsou diskvalifikované oba vozy se jen potvrzuje, že se nejednalo o náhodnou kontrolu, ale o udání.
Taky se potvrzuje, že McL přistupuje k oboum jezdcům spravedlivě rovným dílem.

3 Likes

To je tak, ked sa Brown a cely McLaren sustredi viac na komentovanie Maxa, ako na svoju robotu…

8 Likes

Tak neprošli o 0,12 mm… Ale jiný postih tam není možný, u technických prohřešků je to vždycky tak. Snad to příště o těch spolehlivě nastaví o těch 0,13 mm výš :slight_smile: .

2 Likes

Smrdí to :neutral_face: Nevím co k tomu říci, protože, prostě tyhle věci považuji za podvod, ne šedá zóna. A FIA očividně taky, jen se nepouští do velkých věcí.

1 Like

To jsem psal taky, že mělo přijít DQ ze sezóny.

Myslíš, že práskli i Piastriho, aby netěžil z DQ Landa? Tak to pak nepřistupují k oboum jezdcům stejně

Z P19 inak Lui dnes isiel ako maly boh krasne predbiehacie manevre :joy:

1 Like

Jsem si tím jistý. Běžně se kontroluje pouze vylosovaný vůz a tím Piastriho auto nebylo. Toho si vzali na hůl dodatečně.

Ak je dovolené opotrebenie o 1.00mm, tak porušenie o 0.12mm je 12%. Teda podlahu drhli po zemi o 12% viac ako bolo povolené. Ak je svetlá výška povedzme 30mm, auto by muselo byť nastavené asi o 3mm vyššie aby drhlo po zemi o 12% menej. Len taký hrubý odhad.

To je sprostota. Ono ne že by to nebylo “správně”, jenže tak to nebývá, není to tak dlouho co jsem si stěžoval že takto byl vyloučen jeden z týmu ale ten druhý ne, neb kontrola nebyla. Teď to bylo najednou nějak jinak, zvláštní.

1 Like