Max jezdí tak špatně poslední dobou aby tím aktivoval další klauzuli, když ta Helmutova už neplatí
Osobně jsem si vždy myslel, že nemá logiku, aby AN šel do Ferrari. A jeho setrvání v RB jsem také neviděl moc pravděpodobné. Je to už starší pán a chce svoje. Takové věci vyjedná jen při přechodu. A Ferrari není dosti pružné a asi nemohlo poskytnout to, co chtěl AN. Chtít po starším pánovi létat do Itálie, nesmysl. Bez kontaktu se auto vyvíjet nedá. Stroll je vlastníkem - může se rozhodnout sám jak chce a co chce, tedy pružnost, má ambice, dává do toho mnoho peněz, dohodl se s Coweyem, Hondou, stáj je v UK, co více AN si mohl přát. Tohle byla od začátku ideální kombinace.
Zajimam se o historii F1 a rad se hrabu v archivech, divil by ses jak se psalo o F1 pred 40ti lety, je to furt stejny, nekecam.
Problem je ukecanost na sitich a pod clankama, je pravda ze treba tady je o technice minimum a clovek musi chodit jinam, plus kazdej ocas muze psat co chce, vymyslet, lhat, nafukovat hlavy, pak se to jeste domicha dokupy v nesmyslnou kasi…
Nejvic me stvou nekdy i velke legendy ktere si neumi pomoct a zahazuji kariery a kredity jen proto, aby se na chvili, jeste aspon jednou dostali do clanku, do reci a zacnou piloty vylozene pomlouvat jak nejake stare babky v kostele, to mi prijde az nechutny.
Ten problém o kterém píšeš neni v F1, ale v lidech.
Celou tu změnu spustili sociální sítě, každý tam postuje všechno ze zákulisí, takže F1 začala být zajímavá i pro lidi co neopustí rodné město.
Všechno se každý dozví z domova od compu.
Já jsem začal mít přístup k F1 rok před Arrivabenem ve Ferrari, to byl ještě jiný svět, končili tabákoví sponzoři, ale ještě byla spousta peněz a málo omezení.
S novinářskou akreditací jsi mohl sedět na stole v boxech a dívat se jak rozebírají motor a ještě jsi dostal drink.
Když jsi chtěl domů pneumatiku, tak ti ji kluci od Pirelli naložili do auta. Kotouče jsem vozil kamarádovi a ten z nich dělal hodiny, dílnu mám vybavenou nářadím, co na konci sezony Pirelli vyřazovalo…
Dneska to všechno funguje podobně jen do čtvrtka v noci.
Pátkem ráno přijdou sekuriťáci a pokud nemáš modrou visačku fotografa, nesmíš ani držet mobil uvnitř boxů. Ojeté gumy Pirelli každému týmu počítá a komponenty se evidují.
Do boxů fanoušci nechodí, protože jsou líní a chudí a stačí jim Twitter, tam excelujou, nebo na forech.
Ti, co něco umí zjistili už dávno, že opravdová zábava je čeká někde úplně jinde.
Vlastně kolem boxů potkáváš převážně holky, ty jediné ještě mají koule a jdou si za svým snem…
A ještě k přestupu Neweyho do Astonu.
Doufal jsem v to, stalo se, mám radost.
Nesdílím ovšem ten všeobecný názor, že je Newey nějak mimořádný, a už vůbec ne, že bude úspěšný manager.
Takže zkráceně, těším se na to, jestli se prokáže, že je to jen ohromně přeceněná součástka, která tvoří složitý stroj a má pouze částečný vliv na jeho funkci.
Je to ale ohromná výzva a tak se mu nedivím.
Jirko omlouvá tě to, že F1 nesleduješ, Adrian manager v F1 není, je to top inženýr zaměřující se na aero.
Adrian v Astonu.
Boří se mi svět. Bůůůů.
Čeká tě 1000 dřepů🙂
Jsem si toho vědom, ale dnes to určitě nebude.
No ale ze by Newey v Astonu nekoho nejak extra zajimal se rict neda, s ohlasenim prestupu Hamiltona se to neda srovnat, velmi slabe.
Pripomina mi to Zelenskeho, ted dneska prohlasil ze chce na podzim ukoncit valku, taky to nikoho nezajima tady aspon vime proc, protoze to nikomu nevyhovuje.
Jsme blíže titulu 3!
Aston-Alonso-Newey
Nevyhnutelné, opět budeme čichat ke květinám
Nedá se to srovnat, jeden jde pracovat pro tým, druhej jede dělat cirkus do Itálie
Newey je bezpochyby legendou v F1. Ale… Keď má jeden človek také obrovské finančné požiadavky, ale na druhej strane tam nechce byť na plný úväzok, plus požaduje obrovskú moc pri rozhodovaní, ale nechce prijať ten tlak a zodpovednosť, ktorá je spätá s pozíciou TD v najúspešnejšej stajni v histórii F1, tak bohužiaľ, ale inak to asi nešlo.
Inak by ma ešte zaujímalo, čo presvedčilo Hamiltona, aby podpísal, keď z Mercedesu vychádzajú len samé onanie na ich PU pre rok 2026.
Osobne som čakal, že Newey fakt podpíše s Ferrari a potvrdí svoj status a pridá na záver kariéry dlho očakávaný titul pre Ferrari. Škoda. Ovšem výkony Mclarenu mi dodávajú nádej, že skvelé auto sa dá postaviť aj bez Adriana.
Forza Ferrari!
Hamilton se chtěl na vlastní oči podívat, jestli je opravdu pravda to, co se o Ferrari povídá.
Navíc dostane královský plat.
To je fajn argument po par drinkoch, ale realitu asi nebude odzrkadľovať.
Peňazí má na rozdávanie. Neverím, že to bola v jeho prípade taká inšpirácia.
Nebo má rád prostě výzvy.
Z McLarenu šel taky do Mercedesu.
Ferrari vysolilo mega balík za Hama, pritom mohli mít Neweyho, pak se nemůžeme divit, že rozhodnutí Ferrari kulhají
V době, kdy Mercedes šel nahoru no
Šel tak nahoru, že v sezóně, ve které se rozhodl přestoupit, skončil Schumacher na 13. místě v PJ.
Schumachera skoro na body porazil i Maldonado.