Odchod Hornera neznamená zotrvanie Verstappena, píše van Haren | Magazín F1 - F1online.sk

Už vyhráli, Jose maj zpátky, vše se zase ke sluníčku obrátí :muscle: :smile:

2 Likes

Dejve, chceš tím říct, že Max rozložil RB? Rly? :scream:

2 Likes

Byt Verstappenom tak aktivujem klauzulu hned ako sa da. Ako bude RB uspesny pod Minzlaffom ukazuje RB Leipzig.

5 Likes

Shrnul jsi vlastně věci, co jsme psali s Josem vedle. Já s tím souhlasím ALE…

U Fallowse si nejsem jistý, že by odešel z důvodu interních problémů. Odešel, když RB dominoval. Fallows už se neměl kam posunout ve firmě. V astonu mu nabídli vyšší pozici a asi i lepší podmínky. Jak dopadl aston pod Fallowsem? Donesená flashka byla dobrá na sezonu a pak přišel úpadek…

Wheatley už se taky neměl kam posunout, ale odešel v časech, kdy to interně stojí za vyliž prd3l.

Jinak na RB20 už Newey nepracoval, ne? Bylo pár článků, kde se psalo, že Neweyho nepustili přes rok a půl k pořádně k autu a už to delal Washed-up a jeho tým. + Newey pracoval na RB17.

Se zbytkem souhlasim. Osobně si začínám myslet, že největší zásluhy měl práve Rob, který nedostávál vůbec žádný kredit a šel o dům dál… Uvidíme, co nám přinese příští rok. Newey vs Marshall vs Allison vs Serra. :smiley:

3 Likes

Urcite ho na piedestal nepostavi futbalista Minzlaff. Mozno sa z Mekiesa vykluje nejaka sikula, ale skor si myslim, ze nie ako ano.

1 Like

Áno, presne z vašej konverzácií s Josom som vychádzal pri úvahách ohľadom Roba. Bol to dobrý point a vidíme v praxi, komu môže dneska Mclaren ruky bozkávať. Detaily k Fallowsovi alebo RB20 za mňa ani nie sú tak dôležité. Skôr som chcel poukázať na to, že tam sa rozpadol celý ekosystém, ktorý budovali desaťročia. Stratili hlavné mozgy operácie, lídrov spoločnosti a možno aj taký Fallows bol v skladačke RB oveľa prínosnejší ako neskôr sám v Astone, kde sa mu už nedarilo. Tzn. môžeš nakúpiť najlepších inžinierov, ale synergia, ktorá vznikala 15+ rokov sa nedá poskladať ako lego. To je môj názor a myslím, že aj Max si toto všetko veľmi jasne uvedomuje.

6 Likes

Beru to jako ano. :smiley:

2 Likes

Vidim to podobne. Najblizsie roky by som v pripade RBR nemal velke ocakavania.

no minimalne v roku 2026 si ich skrtam :slightly_smiling_face:

Myslim, ze v tomto panuje vzacna zhoda na fore aj inde, ze RB vidia na najblizsiu dobu odpisany (asi) vsetci, mozno uz aj Triper…
Z takej dominancie a za tak kratky cas ma to naozaj prekvapuje, hoci od ohlasenia RBPT som ocakaval prepad formy, ale toto je doslova rozklad.
Uvidime co Max a kam Christian :slight_smile:

a honzíkovci tak přicházejí o smysl jejich života :smiling_face_with_tear:

Vyhadzovom Hornera si podpilil RB pod sebou konar…Neverim ze by to bola Maxova robota ako sa tu casto predklada a naznacuje v style “bud ja alebo on”, skor ak doteraz vahal ci zmenit tim, toto ho k tomu vedie, buducu sezonu zacne v mercedese si myslim…

… no, a přijde ti to jen jako náhoda že se to předhodilo pár týdnů či dnů před touto náhlou popravou?

…no a ty si myslis ze by bol max take tupelo, a myslel si ze vyhodenim Hornera vstane RB z popola ako Fenix? nebud naivny…o tomto rozhodla nejaka hlava najvyssia pomazana a nie jazdec, aj ked top kvalit Maxa…co vsetko je za tym netusim , ale asi ako za vsetkym hladaj peniaze… :slight_smile:

Myslím že Verstappenova strana vždy razila tezi že Horner je ten co tam dělá dusno a kvůli němu odcházej lidi. Max se dostal do pozice kdy si klade podmínky, a úspěšně, zdá se.

Jasne, vyhodte Hornera a budem v RB ked bude mat aj najslabsie auto v poli…asi nie…myslim ze Max je prvom rade pretekar a nie az taky intrigan, chce hlavne suboje o vitazstva, ale nie v tom zmysle kto koho vyhodi z timu.

Tak teda já vážně nee :smile:

Je vtipné, jaké drobnosti vám dokáží úplně změnit pohled… sněhové vločky se tomu říká…

Musí být radost s vámi žít, nebo pracovat.

Možná vám jednou napíšu o čem je život, proč jsme tady a co jediné má smysl :kissing_heart:

1 Like

Hlavne vykázaný zisk v takýchto korporátoch je naozaj ukazateľ ničoho :slight_smile:

Kreatívne účtovníctvo 101

4 Likes

Prostě tam s ním takto nechtěl pokračovat.

Prepad sa ocakaval kvoli zmene pravidiel a RBPT. Pri takejto zmene pravidiel to nie je nic vynimocne, par prikladov z nedavnej minulosti:

• Mercedes 2022 - z najlepsieho auta na auto, ktore museli zachranovat zmenou pravidiel na uz pocas prveho sutazneho vikendu, aby vobec boli schopni dokoncit VC
  • RB 2015 - hoci v 2014 sa udrzali na 2. mieste, v 2015 to bola vysledkova katastrofa
  • McLaren 2015 - zmena motorov na Hondu
  • Ferrari 2005 - zarezanie dominantneho timu zmenou pravidiel ohladom pneumatik

Vyhodenie Hornera nebude mat velky vplyv na vykonnost auta buduci rok. Auto sa uz davno vyvija a Horner neHorner, ich pozicia na zaciatku buduceho roka bude priblizne rovnaka.

Ide skor o to, ci novy sef dokaze personalne nahradit klucove postavy, ktore odisli v poslednych rokoch. Horner na to silu mal, aby dotiahol alebo udrzal spravnych ludi, ci sa to podari aj novemu sefovi je otazne.