Odchádzame frustrovaní, zhodnotil Piastri. Trest považuje za zaslúžený | Magazín F1 - F1online.sk

Deň plný sklamania. Oscar Piastri zažil podobne ako celý McLaren nevydarené preteky, v ktorých navyše zinkasoval desaťsekundovú penalizáciu. A ako sám priznal, absolútne zaslúženú.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/178410/odchadzame-frustrovani-zhodnotil-piastri-trest-povazuje-za-zasluzeny

K tomuto by som len dodal, že pán budúci šampión (ako ho už Pepa Kráľ v Baku tituloval) si musí tiež riadne vstúpiť do svedomia. Po Monze stratil extrémne veľa bodov, pokazil niekoľko kvalifikácií a dnes chyboval v oboch sessions. Tie otvorené dvere pre Verstappena boli v pretekoch až trápne. Keď tím bojuje o tituly na oboch frontoch, oplatilo by sa menej intrigovať a viac sa sústrediť na tímové výsledky.

3 Likes

Verstappenovi dnes viaceri otvarali dvere…

5 Likes

Nádherne a trefne napísané. Thats all.

1 Like

Ano, aj ja mam pocit, ze v poslednej dobe a v podstate celu sezonu je Piastri buduci sampion a Norrisov tvrdy super skor len v nazoroch ludi v zakulisi a nie az tak velmi na trati. Jeho vykony v poslednych vikendoch su celkom slabe aj na dvojku.

3 Likes

tak ani Eiseleho ani Pepu nemôžeš brať stále vážne… niekedy povedia takú neuveritelnú blbosť, ktorú by ani škôlkar nepovedal…

mna najviac dnes prekvapila Piastriho defenzíva ktorá bola nulová voči Verstapenovi… čakal som že tymový kolega Norrisa ho tam viac podrží… ale stavím sa s vami… že ak by namiesto verstapena bol norris… tak piastri bráni 110% :smiley:

2 Likes

povedal by som že skoro všetci, okrem Leclerca, ktorý ho tam dlhšie držal…

možno ešte spomienky na 23 sezonu, kde si velmi dobre pamatame :smiley: ako nikto s verstapenom nechcel bojovať a každý sa mu uhol… no ako velmi zvlážne…

aj ten Ocon v P1 čakal som tvrdšiu obranu… stále vedel Alonsa natlačiť až do divakov pomaly… teraz to tam nechal Verstapenovi otvorené a vzdal sa potencialneho vitazstva (viem že potom bola trať suchá a strácal by neskutočne vela) … ale ide aspon o náznak toho fightu…

1 Like

Ano, na Sky komentatori na Piastriho obranu tiez frflali, ale tu si naozaj myslim, ze netreba mat od Piastriho prehnane ocakavania. Co ma teraz Verstappena natlacit do steny alebo tam pachat nejaku kamikadze obranu, lebo mu o nic nejde? To som radsej, ze ten suboj bol ferovy a zaobisiel sa bez spinavosti. Verstappen dnes predbiehal majstrovsky, bol schopny brzdit na miestach, kde si to nikto iny netrufal a preto bolo mimoriadne narocne ho pokryt.

Preto by som Piastrimu skor vytkol jeho celkovy slaby vykon a skutocnost, ze sa kvalifikoval az osmy a uz v jedenastom kole bol za Verstappenom, kym ten sa predieral polom, piastri trcal za Lawsonom.

3 Likes

Tomu ale pomohl vlacik a Verstappen tam uz asi tiez nemal najlepsie pneumatiky.

Podla mna ten utok jednoducho absolutne necakal.

Keď mu to tam Verstappen pustil, bolo vidno, že pri zatáčaní cukol, pretože to vôbec nečakal. Čo je možno trochu lepšie, než keby mu dvere otvoril zámerne. Ale takúto nedbalosť som od neho fakt nečakal.

1 Like

Piastri ma Landa totálne v péčku. A divím sa že mu to v Meku žerú. Ked treba je úplne inde ako by mal byť.Ale v pohode každý musí n.a.j.e.b.ať do steny aby vytriezvel. Aj Zak aj Andrea.

Piastri ožívá jen tehdy, kdy má v zrcátkách Landa.
To je potom nejlepší bránič světa.

Jakmile se mu tam objeví někdo jiný, tak je jak kuželka.

2 Likes

Myslím, že celý McLaren bude muset tuhle sezónu zpracovat. Ocitli se v postavení, na které zjevně nebyli připraveni. Měli by z ní vyjít silnější, tým i jezdci. Za pár měsíců se pojede od nuly.

5 Likes

Pravda, modry vuz projel kolem nej jak nuz maslem, cekal jsem souboj a braneni pozice plus nejake penalizace, velka skoda.

Kecáš, když měl v zrcátkách v Baku Leclerca tak rozhodně nebyl kuželka :grinning:

Pár mesiacov je na premyslenie málo. Jednotkou McLarenu zatiaľ ostáva Mark Webber :slight_smile:

1 Like

Jasne Evi. Nebudem tu hrať hrdinov redbuláckych multinickov a zablokovanýcb nešťastníkov .Ale ako som uz písal vedla. Uznám úspech protivníka ale naopak je to v plienkach.

Rozumím :smile: , ale myslím, že teď spíš míň než víc. Nejde o ten bod, co kolem něj bylo takové haló, ale celkově mi připadá, že Lando svoji pozici v týmu (zatím) spíš posílil než naopak. Nakonec se ani nedá říct, že by prohrál titul jenom kvůli nespolupráci kolegy - ono to bylo všechno dohromady.

2 Likes

No jo, to si musí každý srovnat sám se sebou. Já věřím, že Lando se dočká, napoprvé si zase tak špatně nevedl. Nakonec jsme měli daleko zajímavější sezónu, než jsme doufali ještě asi v květnu :smile: .

1 Like

Bohužiaľ, mám z toho zatiaľ rovnaký pocit. Piastri má potenciál ten tím rozbiť zvnútra, je tvrdohlavý a egoistický a to v situácii, keď si to na základe svojich kolísavých výkonov ani zďaleka nemôže dovoliť. Nechcem si predstaviť, čo by sa dialo, keby budúci rok McLaren šiel vážnejšie o titul.

1 Like