Od Kubicovej nehody uplynulo 14 rokov: Mal som 1,5 litra krvi a 42 zlomenín | Magazín F1 - F1online.sk

Mnohí presne vedia, čo robili vo chvíli, keď sa dozvedeli tieto správy. Veľa fanúšikov motoršportu vie, čo robili v deň nehody Michaela Schumachera na lyžovačke v Alpách alebo v dohre po Veľkej cene Abú Zabí 2021. Podobne silnou spomienkou je pre mnohých nehoda Roberta Kubicu v rely.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/186426/od-kubicovej-nehody-uplynulo-14-rokov-mal-som-15-litra-krvi-a-42-zlomenin

Neskutecnej pilot. I ted jezdi hodne dobre. A to ma vicemene pravou ruku skoro nehybnou. Neudrzi palcem volant. Ale je to furt v nem. :slight_smile:

1 Like

Kde vznikol tento mýtus? Keď začne pršať vo Formule 1, Japonsko 2014… Brazília 2024 kvalifikácia aj pretek tam bol lejak a aj tak sa jazdilo. Pretek sa jazdil v tak strašných podmienkach, že Lance sa ani nedostal na štart, Nico bol kvôli lejaku mimo trate. Bearman šrktol bariéru. Franco a Carlos dostali aquaplaning. Alex to rozbil ešte v kvalifikácii tiež kvôli dažďu. V kvalifikácii havarovali aj Carlos, Lance, Fernando. Keď už je auto rozbité v bariére a bariéra poškodená, čo iné majú spraviť ako red flag? Jednoducho môžu nastať podmienky, kedy sa nedá jazdiť. Formula 1 bola, je a bude najviac špecifiké pretekárske auto určené do dobrých podmienok. Imola 2023 niektorí pindali, prečo sa nejazdí. No preto, lebo prišla povodeň, ktorá zabila asi 15 ľudí a 50000 ľudí zostalo bez domova. Bola to príšerná živelná katastrofa, ktorú si ani nevieme predstaviť.